Meme büyütmede kullanılan silikonun zararları var mı?

Güncelleme Tarihi:

Meme büyütmede kullanılan silikonun zararları var mı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2015 03:33

Estetik ve plastik cerrahi’nin en sık yapılan işlemlerinden biri hiç şüphesiz meme büyütme. Çünkü bu ameliyatlar çok kısa sürüyor, iyi sonuç veriyor ve sonuçlar kadınları mutlu ediyor. Peki meme büyütmede kullanılan silikon protezler gerçekten güvenli mi? Kansere neden olur mu, emzirmeye engel mi ve ömürleri ne kadar? Bu ve bunun gibi akılları kurcalayan soruları her yıl yüzlerce kadına meme protezi ameliyatı yapan Op. Dr. Altan Yücetaş'a sorduk.

Haberin Devamı

MEME PROTEZLERİ HAKKINDA BİLİNMEYENLER

Meme bir kadının dişilik organı, onun için önemi büyük. Kadın aynadaki görüntüsünden mutluysa, bu mutluluk pozitif anlamda onun hayatının her alanına yansıyor. Meme gelişimi ergenlik döneminin bitişiyle sona eriyor. Ancak bugün kullandığımız meme protezleri ile kişiye istediği ölçüde, doğal görünümlü bir meme büyütme yapabilmek mümkün.

Meme büyütmede kullanılan silikonun zararları var mı

Memede kullanılan protezler iki tiptir; raund (yuvarlak) ve anatomik (damla). Bir çok hasta görüşmeye protez seçimi ve ölçüsünü söyleyerek gelse de bu seçim vücut yapısı, göğüs kafesi ve beden postürünü dikkate alarak hekim tarafından yapılmalıdır. Çünkü her ölçü ve her şekil her hastada aynı görüntüyü vermez. Burada yapılacak en iyi şey, nasıl bir görünüm istediğinizi çok iyi ifade edip protez seçimini hekiminize bırakmaktır. Bu protezler 3 yöntemle memeye yerleştirilir:

1-    Meme başından

2-    Meme altından kesilerek

3-    Koltukaltından girilerek

Haberin Devamı

Meme içindeki silikon protezlerle ilgili en çok merak edilen soruyu da burada yanıtlamak gerek: “Meme protezleri emzirmeye engel olur mu?” Yukarıda saydığım yöntemlerden ilk ikisi kas altına tercih edildiğinde, bu emzirmeye herhangi bir olumsuz etki yapmaz. Kişi meme proteziyle de bebeğini emzirebilir. Ancak bu yöntemlerden en çok tercih edileni meme altından kesiyle yapılandır. Bu teknikle hem hiçbir şekilde süt kanalları zarar görmeyeceği gibi, kesik izi meme kıvrımı altında kalacağı için ameliyat izi de görünür olmaz.

Meme büyütmede kullanılan silikonun zararları var mı

Birçok hastamın kafasını meşgul eden başka bir soru da protezlerin meme kanseri ile ilişkisi hakkında. Biz sadece Amerikan FDA onayı olan protezleri kullanıyoruz. Bu protezler güvenlidir ve hiçbir protez meme kanseri riskini arttırmaz ya da eksiltmez. Memede protez olması mamografide çıkacak duruma herhangi bir etki yapmaz. Protezler güvenlidir. Oysa meme büyütme için bilinçsizce kullanılan ilaç, krem, serum ya da jeller çok çeşitli hormonel sorunlara davetiye çıkarabilir. Yetkili olmayan kişilerce yapılan meme dolguları tehlikeli olabilir. Meme proteziyle meme büyütme işini yapmakla yetkili olan tek şahıs, Sağlık Bakanlığı’nın onayladığı estetik ve plastik cerrahi uzmanlarıdır.

 

Haberin Devamı

Meme protezleri ile ilgili 2000’li yılların başında ortaya atılan en ilgi çekici tez onların patlıyor oluşuydu. Bu bir magazin ifadesi olsa da protezler de artık zamana ayak uydurdu ve gelişti. Bugün kullandığımız tüm meme protezlerinin içi koheziv jel denilen madde ile doludur. Bunu lokuma benzetebilirsiniz, yani ortadan kestiğiniz zaman içinden herhangi bir şey akmaz. Dolayısıyla protezlerin patlama ya da delinme gibi ihtimalleri tamamen gerçek dışıdır.

Meme büyütmede kullanılan silikonun zararları var mı

Memeye konan protez ameliyattan 1 ay kadar sonra yumuşamaya başlar ve ödemlerin de inmesiyle gerçek şeklini alır. İyileşme döneminin ardından protezinizi hissetmezsiniz. Yani silikon implantlar vücuda uyum sağladıktan sonra kendi memenizden farksız olacaktır.

Haberin Devamı

Meme protezi ameliyatları sonrası nadir olarak görülebilecek bir etki kapsül oluşmasıdır. Vücut öyle muhteşem bir mekanizmadır ki, içine yabancı bir şey geldiği zaman etrafını bir zarla çevirerek kendini korumaya alır. Kimi zaman protezin etrafında oluşan zar, şekil bozukluğuna sebep olacak kadar kalın olabilir. Böyle bir durumda hekimin vereceği yönlendirme ile kapsül oluşumu için bir tedavi yolu izlenir.

Meme protezleri ömürlük denebilecek kadar dayanıklıdır. Kişinin başına istisnai bir durum gelmedikçe protezini çok uzun yıllar güvenle kullanabilir. FDA onayı olan bu silikon implantların sertifikaları ameliyat sonrası hastaya verilir. Meme büyütme ameliyatları hızlı sonuç vermesi ve kolay iyileşir olmasından ötürü her yıl binlerce kadının tercihi oluyor. Bu ameliyatlardaki esas karakter de şüphesiz kullandığımız protezler. Doğru protez + doğru hasta +  iyi cerrah toplamında ortaya = mutlu ve özgüvenli kadınlar sonucu çıkıyor…

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!