Kombine çözüm: kompozit meme büyütme

Güncelleme Tarihi:

Kombine çözüm: kompozit meme büyütme
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2016 17:14

"Göğüslerim yeterince büyük mü, şekilli mi, yoksa çok mu büyük?” Bu sorular neredeyse her kadının ergenlikten itibaren aklını kurcalar. Kadının en önemli dişilik göstergesi olan meme güzelliği konusunda en büyük etken ise medya ve moda. Elbiseyi taşıyacak ideal vücut ölçüleri, sağlıklı kadın vücudunda olması gereken ölçülermiş gibi algılanıyor. Bu baskı kadında ve erkekte bir tür 'meme ideali' yaratıyor. Bu ideali oluşturmak için de estetik cerrahi uzmanlarının kapısı çalınıyor.

Haberin Devamı

18 yaşından önce ailelerinin izni ve desteğiyle, 18 yaşından sonra da neredeyse her yaştan hastaya meme büyütme operasyonu gerçekleştirilebiliyor. Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Dr. Mert Demirel, meme büyütme operasyonları hakkında bilgi verdi.

HERKESE TEK TİP PROTEZ OLMAZ

Meme büyütme ameliyatları süt bezlerinin arkasına tıbbi tıbbi silikon implantlar yani protezler koyularak yapılır. Hekimin pratiğine göre giriş yeri, meme altında, ucunda veya koltuk altında kalır. Meme protezleri çok seçeneklidir. Hangisinin olacağı hastayla yapılan görüşmede, kişinin meme büyütme amacı, beklentisi, medeni hali, yaşı ve en önemlisi fiziksel özellikleri dikkate alınarak karar verilir.

Kombine çözüm: kompozit meme büyütme

 

Haberin Devamı

KARARI HEKİM VERMELİ

Hastanın kendi tercih ve isteklerinin de dikkatle dinlenmesi gerekir. Ancak  nihai kararın hekim tarafından verilmesi daha sağlıklı olur. Bununla birlikte hastanın makul ölçülerdeki istekleri de önemli. Sağlıklı tercih ise hastanın kendini iyi ifade edip son kararı hekime bırakması. Hastalar çoğu zaman korktukları ve toplumsal çekinceleri sebebiyle küçük protezleri tercih eder. Sonradan ki, bu yaklaşık bir ay sonraya denk gelir, şişlikler geçtikten sonra pişmanlık duyarlar. Bu yüzden hastalara örnekleri göstermek, karar aşamasında önemli.

Kombine çözüm: kompozit meme büyütme

 

TAM VÜCUT ANALİZİ YAPILIR

Silikon protezler ile yapılan meme büyütme operasyonları çoğunlukla sorunsuz geçen ve olumlu sonuç alınan işlemler. Hastanın vücut özelliklerine göre seçilen protezler sayesinde oldukça doğal sonuçlar elde edilir. İyi bir vücut analizinin sonuca ulaşmakta çok önemli . Vücut analizi yapılırken; omuz mesafesi, göğüs duvarı çevresi, meme dokusu miktarı, doku gevşekliği, meme ucunun yeri değerlendirilmesi gerekir.

Haberin Devamı

Kombine çözüm: kompozit meme büyütme

 

KOMBİNE ÇÖZÜM: KOMPOZİT MEME BÜYÜTME

Çok zayıf dokulu hastalarda, meme protezi uygulamalarında ileriki dönemlerde silikon protezin kenarlarının ele gelmesi veya üst dekolte, meme bileşkesi geçişlerinde doğal olmayan görüntü gibi problem ortaya çıkabilir Bu bölge problemlerinin daha rafine biçimde çözülebilmesi için yeni bir anlayış geliştirildi. Kompozit meme büyütme. Bu işlemde operasyon bölgesi çevresindeki doku eksiklikleri ve olası geçiş problemleri için eş zamanlı yağ enjeksiyonu yapılır. Yağ enjeksiyonu, hastanın kendi cilt altı yağının alınarak, ihtiyaç gösteren alana uygulanması şeklinde olur. Yağ alınırken travmatik yaklaşımdan uzak yöntemler kullanılır. Normal liposuction (yağ emme) işleminden farklı cihaz ve yöntemler uygulanır. Böylelikle yağın uygulandığı yerde daha sağlıklı biçimde yaşaması ve kalıcı olması istenir. Kompozit meme büyütme, uzun dönemli sonuçları seçilmiş hastalarda daha iyi olan yeni bir yaklaşımdır. Silikon meme protezi ve yağ enjeksiyonunun beraber uygulanması ile daha doğal ve sağlıklı sonuçlar elde edilir.

Haberin Devamı

Kombine çözüm: kompozit meme büyütme

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!