Kireçlenmeye iyi gelen bitkiler nelerdir? Kireçlenmeye iyi gelen bitkisel yağlar ve tarifleri

Güncelleme Tarihi:

Kireçlenmeye iyi gelen bitkiler nelerdir Kireçlenmeye iyi gelen bitkisel yağlar ve tarifleri
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2022 22:38

Sağlıklı bir yaşam sürdürebilmek için gereken en önemli şey sağlıklı bir vücuttur. Bedendeki hareketlerin kısıtlanması da doğrudan yaşamı etkileyen önemli bir faktör olarak bilinir. Vücutta kireçlenme olması da bu hareketlerin kısıtlanmasının en büyük nedenlerinden biri olarak bilinir. Doğal ve hayatın getirdiği bir gerçek olan yaşlanma, bazı rahatsızlıklar ortaya çıkabilir. Bu durum oldukça normaldir. Kireçlenme ağrısı ve ağrının getirdiği etkiler ise oldukça fazladır. Kireçlenmeye iyi gelen besinleri ve bitkileri sizler için derledik.

Haberin Devamı

Kireçlenme, halkın büyük bir kısmında görülen ve çok sık şikayet konusu olan bir durumdur. Hareketleri kısıtlamasının yanı sıra ağrıyı da beraberinde getirir.

 Kireçlenme Nedir ve Neden Olur?

 Kireçlenme, eklemlerde ortaya çıkan bir hastalıktır. Eklem yapıları zaman içerisinde bozulur ve yıpranır. Sonucunda da kireçlenme kendini gösterir. Kıkırdaklar kireçlenme durumu olduğu zaman görevini yerine getiremez ve kaygan yapısını kaybeder. Hareketlerde kısıtlanma ve zorluk çekme de dolayısıyla beraberinde gelir. Tıp alanında osteoartrit olarak bilinen kireçlenme, eklemlerin olduğu her alanda ortaya çıkabilir. Stres ve gerilim olan ortamlarda, masa başı işi yapan insanlarda, dengesiz ve sağlıksız beslenmelerinde, eklemleri bilinçsiz bir şekilde kullanmada ve gün içerisinde az hareket eden kişilerde görülür.

Haberin Devamı

 Kireçlenmeye İyi Gelen Bitkiler Nelerdir?

 Kireçlenme hastalığının tedavisi aşamasında kullanılan bitkisel yöntemler vardır. Bu yöntemlerde özellikle bitkisel ürünler ve bitkisel yağlar kullanılmaktadır. Kireçlenme hastalığına iyi gelen bitkiler aşağıdaki gibi sıralanabilir:

  1. Çınar Yaprağı: 2 tane çınar yaprağı sayesinde bir kür hazırlanır ve kireçlenme ağrısının giderilmesinde bu kür oldukça etkilidir. Bu çınar yapraklarını bir bardak su ile birlikte kaynattıktan sonra su süzülür. Gece uyumadan önce ve yemek öncelerinde içmek doğru olur. Bu kür içilecek zamanlar arasında yaklaşık 3 saat aralıklar olmalıdır.
  2. Aloe Vera: Romatizma ve kireçlenme gibi durumlara bağlı olarak ortaya çıkan ağrıların azalmasına fayda sağlayan bir bitkidir. Çeşitli rahatsızlıkların tedavi aşamasında kullanılır ve ağrıyan bölgeye jel formunda kullanılabilir. Belli bir süre kullanımdan sonra kireçlenme ağrısını azalttığı bilinir.
  3. Okaliptüs: Kireçlenmeden dolayı ortaya çıkan şişlikleri indirmede oldukça etkilidir.
  4. Kedi Pençesi: Kireçlenmeye iyi gelen bu odunsu bitki, hem şişlikleri giderir hem de bağışıklık sistemi de güçlenmesine fayda sağlar.
  5. Kırk Kilit Otu: Kireçlenme sonucunda ortaya çıkan ağrıların ve şişliklerin azalmasında bu bitkiyi bal ile birlikte harmanlayıp tüketmek faydalı olur.

 Kireçlenmeye İyi Gelen Bitkisel Yağlar ve Tarifleri Nelerdir?

 Kireçlenme günlük hayatı olumsuz etkilediğinden dolayı insanlar geçici bir tedavi yolu arayışına girerler. Bu durumun etkilerini ve belirtilerini en aza indirme amacı ile uygulanan bazı yöntemler bulunur. Bu yöntemlerden biri de kireçlenme bulunan bölgede olan şişlikleri ve ağrıların azaltılması olarak bilinir. Bu bölgeye masaj yapmak, özellikle de bitkisel yağlar ile masaj yapmak kireçlenmeye oldukça iyi gelir. Kireçlenmeye iyi gelen bitkisel yağlar ve tarifleri aşağıdaki gibi açıklanabilir:

  1. Çamur Yağı: Kireçlenmeye karşı doğal bir yöntem olan çamur yağı evde kolay bir şekilde yapılacak tarifler arasında yer alır. Maden suyu içerisine deniz tuzu, kil, biberiye yağı, menekşe yağı, irmik ve kil eklenir. Hepsi karıştırılır ve oda sıcaklığı kadar ısıtılır. Bölgeye uygulandıktan sonra streç filmle sarılır. Sonrasında bölge yıkanır.
  2. Alabalık Yağı: Kireçlenme ağrısının önüne geçen bir diğer çözüm yolu olarak bilinir. Alabalığın kılçığı ayıkladıktan sonra zeytinyağı, sirke ve limon bir kapta karıştırılır. Bu karışın yaklaşık gün bekledikten sonra kireçlenme bulunan bölgeye sürülür. Masaj yaparak yavaş bir şekilde uygulamak daha etkili olur.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!