Kaş kaldırma estetiği

Güncelleme Tarihi:

Kaş kaldırma estetiği
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2015 03:25

Kaş düşüklüğü şikayeti olan herkesin merak ettiği bir estetik operasyon türüdür kaş kaldırma ameliyatları… Sizin için en modern kaş kaldırma tekniklerini estetik, plastik ve rekonstrüktif cerrahi uzmanı Op. Dr. Fatih Dağdelen’e sorduk.

Haberin Devamı

ENDOSKOPİK KAŞ KALDIRMA NEDİR?

Alın germe olarak da bilinen endoskopik kaş kaldırma ameliyatı ile kaşlardaki sarkıklık düzeltilerek kaş arası çizgilerinin neden olduğu endişeli ya da sinirli görüntü gideririz. Çoğunlukla 35 - 70 yaş arasındaki kadın ve erkeklere uygulanan bu prosedür ile üst yüz bölgesindeki deri ve alt katmanları yukarıya çekilir. Ayrıca kaşların istemsizce kasılarak çizgiler oluşmasına neden olan kas dokusunu da kısmen alabiliyoruz. Sonuç ise daha genç, rahat ve yeni bir görüntüdür.

KİMLER KAŞ KALDIRMA ESTETİĞİ YAPTIRMALIDIR?

Eğer kaşlarınız yorgun ve üzgün görüntüye neden olacak derecede sarkıksa, alnınızda derin ve yatay kırışıklıklar varsa ya da kaş arası çizgileriniz fazla belirginse siz de endoskopik kaş kaldırma adayısınız demektir. Prosedür sonrası oluşacak görüntü hakkında bir fikir sahibi olmak için basit bir testi kendi kendinize uygulayabilirsiniz. İki parmağınızı kaşlarınızın şakaklarınıza en yakın uç kısımlarına koyup yavaşça yukarı doğru kaldırın. Bu şekilde görünüşünüzde nasıl bir değişim elde edebileceğinizi görmeniz mümkün. Yine de endoskopik kaş kaldırmaya uygun olup olmadığınızı anlamanın en iyi yolu tabi ki de bir estetik cerraha danışmanızdır.

Haberin Devamı

Endoskopik kaş kaldırmanın gerektiği durumlar özetle şunlardır: Kaş sarkması, göz kapaklarının gereğinden fazla yakınlaşması ve alındaki enine ve boyuna kırışıklıklardır.

Kaş kaldırma estetiği

ENDOSKOPİK KAŞ KALDIRMA NASIL UYGULANIR?

Endoskopik kaş kaldırmada kamera içeren çok küçük bir aygıt kullanılarak monitöre görüntü aktarılır.  Endoskop adı verilen bu aygıt saç çizgisinin arkasına gizlenmiş 2-3 cm’lik küçük kesilerden sokularak derinin altındaki kas ve diğer dokuları net bir şekilde görünmesine olanak sağlar. Sonrasında açılan diğer küçük kesilerden birinden farklı bir alet sokularak cildi kaldırır, hatta gerekirse kas dokusunu alır ya da etkisizleştirebiliriz. Endoskopik prosedür sırasında kaldırılan kaş ve alnın eski haline dönmemesi için endotine isimli dikiş gerektirmeyen yeni bir mekanizma kullanabiliyoruz.

Haberin Devamı

Kaş kaldırma estetiği

Ayrıca kaş kaldırma prosedürü geleneksel “açık” yöntem ile de uygulanabilir. Bu yöntemde kesi doğal saç çizgisinin üzerinden ya da biraz gerisinden hiza alacak şekilde kulakların üstünden kafanın tepesine kadar uzanır. İşlemleri bu kesi üzerinden yaparak dokuyu sağlamlaştırır ve kırışıklığa neden olan fazla kas ve deri parçasını alabiliyoruz. İşlem bittikten sonra ise kesiyi estetik bir dikiş ile kapatıyoruz.

ENDOSKOPİK KAŞ KALDIRMA SONRASI İYİLEŞME SÜRECİ NASILDIR?

Endoskopik kaş kaldırmada daha küçük kesiler uygulandığı için hastalar ameliyat sonrasında açık ameliyata göre daha az rahatsızlık çekiyorlar. Ayrıca endoskopik kaş kaldırma daha kısa iyileşme süreci gerektirdiği için hastalar normal aktivitelerine daha erken dönebiliyorlar.

Haberin Devamı

Kaş kaldırma estetiği

BAKMADAN GEÇME!