Egzamaya iyi gelen yiyecekler nelerdir? Egzamaya iyi gelen meyveler ve sebzeler

Güncelleme Tarihi:

Egzamaya iyi gelen yiyecekler nelerdir Egzamaya iyi gelen meyveler ve sebzeler
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2022 00:50

Çağımızın en büyük hastalıklarından birisi egzamadır. Çünkü bu hastalık neredeyse 10 kişiden 7'sinde görülür. Ayrıca egzamanın çok sayıda alt türü olduğu için oldukça yaygındır. Tabi egzamaya karşı önlem almakta mümkündür. Egzamaya iyi gelen yiyecekler nelerdir? Egzamaya iyi gelen meyveler ve sebzeler nelerdir detayları ile derledik.

Haberin Devamı

Egzama gibi yaygın olan hastalıklar son derece can sıkıcıdır. Bunun nedeni ise ortaya çıkan hastalığın kişilerin hayatında birçok olumsuz durum yaşatmasıdır. Ayrıca egzamanın belirli nedeni olmadığı gibi kesin olan tedavi yöntemi de yoktur. Bundan dolayı egzamaya karşı nelerin iyi geldiği araştırılmaktadır.

Egzama Nedir?

Egzamaya iyi gelen unsurları saymadan önce bu hastalığın ne olduğunu bilmek gerekir. Çünkü egzama problemi olan kişiler bile bu hastalığın tanımını bilmeyebilir. Egzama; deride meydana gelen pullanma, kepeklenme, dökülme, kızarıklık ve bunlara benzer belirtiler ile kendini ortaya çıkaran bir hastalıktır.

Egzamanın insan vücudunda nerede olacağı da tam olarak bilinmemektedir. Bazı insanlarda yüzde, bazı insanlarda ayaklarda ve bazı insanlarda ise daha farklı bölgelerde egzama oluşabilir. Tekrar edici bir hastalık olduğu içinde daha sonra yeniden görülme olasılığı vardır.

Haberin Devamı

 Egzamaya İyi Gelen Yiyecekler Nelerdir?

Bilindiği üzere hastalıklar için çok değerli yiyecekler bulunmaktadır. Bu yiyecekler tüketildiği zaman yaşanan hastalık azalabilir veya yok olabilir. Egzama içinde birçok yiyecek olumlu bir etki yapar ve bu sayede daha rahat bir hayat elde etmeniz ortaya çıkar.

Egzamaya iyi gelen yiyecekler arasında şunlar vardır;

- Balık (Özellikle somon balığı çok yararlıdır),

- Kekik,

- Organik elma sirkesi,

- Zerdeçal

- Balık yumurtası,

 - Yulaf tozu,

- Marul,

- Brokoli.

Egzama yaşayan kişilerin yağlı, asitli, baharatlı ve sağlıksız gıdalardan uzak durmaları gerekir. Çünkü bu tarz gıdalar egzamayı daha çok tetikler. Hatta kuruyemiş, yumurta ve bunlara benzer birçok ürün alerjiye neden olarak egzamayı ortaya çıkarabilmektedir.

Egzamaya İyi Gelen Meyveler ve Sebzeler Nelerdir?

Egzama olan kişiler için hayatın çok farklı ilerlediği bilinmektedir. Bu kişiler diğer insanlara göre daha dikkatli olmalıdırlar. Çünkü egzamayı daha çok alevlendiren unsurların sayısı oldukça çoktur. Egzama sorunu yaşıyorum diyenlerin muhakkak düzenli olarak yemeleri gereken meyve ve sebzeler bulunmaktadır.

Elma

Haberin Devamı

Elma meyvesi çok sayıda hastalığın düşmanıdır. Bu meyvenin düşman olduğu bir hastalıkta egzamadır. Çünkü yapılan çalışmalara göre egzamanın olumsuz etkilerini kırmak için elma tüketmek çok işe yaramaktadır.

Dut

Özellikle çocukların çok sevdiği dutun her yaştan insana yararı vardır. Bu harika meyvenin sahip olduğu maddeler egzama ile savaşmaktadır.

Tere

Tam anlamıyla egzama düşmanı olan tereyi mutlaka düzenli bir şekilde kullanmak gerekir.

Havuç

Beta-karoten maddesi içermesi ve C vitamini açısından zengin olması havucu faydalı bir ürün yapmaktadır. Bunun için havuç tüketenlerde egzamanın önemli ölçüde geçtiği görülmektedir.

Tatlı Patates

Çok besleyici olan bu sebzenin tüketimi sonucunda birçok alerjik reaksiyonlar geçmektedir. Bunlar arasında egzamaya neden olan etkenlerde bulunabilir. Doğal olarak tatlı patates tüketimi egzamaya iyi gelir.

Salatalık 

Haberin Devamı

Güçlü bir iltihap önleyici olan salatalık ile egzamayı tedavi etmek mümkündür. Çünkü bu besinin alınması egzamayı önlemeye yarar. Salatalık sadece yenerek değil başka şekilde de egzamaya iyi gelir.

Salatalığı dilimlere ayırın ve su dolu bir kaba koyun. 1 saat bekledikten sonra bu suyu süzün. Geride kalan salatalık dilimlerini egzama olan bölgeye koyarak 10-15 dakika kadar bekletin. Bu işlemin uygulandığı bölgelerde kısa sürede olumlu etkiler kendini gösterecektir.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!