Kekik haberleri sayfasında Kekik hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 4174 Kekik haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Günümüzde birbirinden farklı besin türleri bulunmaktadır. Taze gıdaların yanı sıra kuru baharatlar da kullanılabilir. Kekik nasıl kurutulur? Evde yabani kekiki top ve bilye olarak fırında kurutma yöntemleri nelerdir? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
#KekikEti kimyon, kekik ve karabiber serperek yiyin, tabakta etinize bol salata ve köz sebzeler eşlik etsin... Biliyorum, bayram tatlısız olmaz! Sütlü tatlıları öneririm ama baklavadan da küçük bir porsiyon olmak şartıyla tüketebilirsiniz elbette... Üzerine de rezene, biberiye ve taze zencefilli bir sindirim çayı içtiniz mi tamamdır!
#BayramDünya mutfağında kullanılan binbir çeşit baharat vardır. Bu baharatlar sadece lezzet değil, sağlık için de oldukça farklı işleve sahiptir. Sizlere mutfakta en çok kullanılan baharatlar ve vucuda etkilerine dair bir derleme hazırladım. İşte yemeklerde kullandığımız, belki de pek çoğunun adını bilmediğimiz baharatlar ve görevleri...
#BaharatlarÇağımızın en büyük hastalıklarından birisi egzamadır. Çünkü bu hastalık neredeyse 10 kişiden 7'sinde görülür. Ayrıca egzamanın çok sayıda alt türü olduğu için oldukça yaygındır. Tabi egzamaya karşı önlem almakta mümkündür. Egzamaya iyi gelen yiyecekler nelerdir? Egzamaya iyi gelen meyveler ve sebzeler nelerdir detayları ile derledik.
#EgzamaKekik en sık tüketilen baharatlardan biri ve bazı yemeklere de çok yakışıyor. Vitamin ve mineral bakımından zengin olan kekik vücut için de yararlı. Peki kekiğin faydaları nelerdir? Kekik çayı nasıl hazırlanır? İşte kekiğin vücuda yararları
#KekikAroması, kokusu ve hoş rengiyle çeşit çeşit baharat, yüzyıllardır sofralarımızın vazgeçilmezi... İçerdikleri vitamin ve mineraller sayesinde mutfağımda sık sık kullandığım çeşitleri anlatacağım. Tarçın dendiğinde aklınıza hemen kek, kurabiye gelse de ben köri soslu yemeklere eklemeyi çok seviyorum. Toz zencefiliyse yulaf kâselerine ve sebze çorbalarına çok yakıştırıyorum.
#ZerdeçalKekik; hoş kokusu, değişik lezzeti ile beraber sofranın vazgeçilmez şifa kaynakları içerisinde bulunmaktadır. İçermiş olduğu mineraller, yağlar, vitaminler sayesinde sağlığa birden fazla yararı bulunmaktadır. Kökleri, oldukça eski zamanlara dayanmış olup tıpta kullanımı çok fazladır. Peki kekik suyu neye iyi gelir ve faydaları nelerdir? Kekik suyu içmenin ve kullanmanın cilde, saça ve adet söktürücü yararları nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Kekik SuyuÖzellikle Doğu ülkelerde çok önemli bir yere sahip olan baharat, Türk mutfağının da vazgeçilmez lezzetlerinden beri. Geçmişten günümüze bir çok baharat, yemeklerimizde ve kültürümüzde yerini almış. Sofraya baharat olmadan oturmayanlar var. Baharat, bugüne kadar yemeklere aroma ve lezzet katmakla kalmayıp aynı zamanda vücutta doğal bir ilaç etkisi gösteriyor. Bu yüzden günümüzde şifa olarak görmüş. Sindirim sistemine, metabolizma hızından kolesterole, şekeri düzenlemesi, kanserli hücrelerinin ilerlemesini durdurup, tümörün küçülmesine de katkı sağlıyor. Size ilginç bir şey söyleyeyim. İngiliz, Alman, İskandinav ve Rus turistlerin ülkemize baharat çeşitlerini tatmaya geldiğini biliyor muydunuz? Doğu, Ege ve Akdeniz bölgelerine gelen turistlerin en çok ilgi gösterdiği baharatlar ise çörekotu, kimyon, kekik, rezene, çam fıstığı, fesleğen, nane, safran, kişniş, kakule, tarçın ve pul bibermiş. Bildiğiniz sırf baharat tatmak için, ülkemize geliyorlar. Elbette bunları sade bir şekilde yemiyorlar. Yöresel yemeklerle birlikte yiyorlar. Baharat yönünden bu denli zengin ülkemizde de kaliteli baharat satan bir çok firma var elbette. İşte onlardan 3’ü...
#BaharatKekik faydaları yüz yıllardır bilinen ve tıbbi anlamda da kullanıma sahip olan bitki çeşitlerinden birisidir. Ülkemizde baharat ağırlıklı kullanıma sahip olan kekiğin faydaları öksürük, soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıklarda yarar sağlamaktadır. Kekik çayı ise çok iyi bir balgam söktürücüdür. Mayıs ayından Ağustos ayına kadar çiçek açan kekik, genellikle Akdeniz Bölgesi'nde dağlık alanlarda sıkça bulunur. İşte, kekiğin faydaları ve kekik çayı hakkında bilinmesi gerekenler
#KekikKendimizi kentin kıyısındaki yeşilliklere atıp piknik yapma zamanı geldi. Piknik demek ille de ateş yakmak değil, mangal başında duman kokmak hiç değil. Ben çok pratik tariflerimi hazırladım, en güzel sandviçleri, soğuk yenen salataları, kızartmaları yapıp doldurun sepetleri; sere serpe bir yeşillikte tadını çıkarın.
#PiknikFantastik bir coğrafyayı anımsatan doğası, yel değirmenleri, sahilleri, balrengi taş evleri, zeytin ve badem ağaçlarıyla Datça Yarımadası, hayalle gerçeğin iç içe geçtiği bir dünya vaat ediyor. Bu büyülü buruna daha önce kaç kez gelmiş olursanız olun, bahar aylarında yolunuzu düşürdüğünüzde ona âşık olmanız kaçınılmaz olacak.
#Melih USLUBayramda çoğunlukla tavada kavrulan ciğer memleketimizin en sevilen sakatatıdır. Unlayıp kızgın yağda ya da şişe dizip köz üzerinde hızlıca pişirilen ve tadına doyum olmayan ciğerle farklı yemekler yapmak da mümkün. Bayram sofranıza yakışacak tarifler hazırladım.
#Bayramİtalya’nın güneyinde, Campania bölgesinin kalbinde, Cilento adı verilen büyülü bir coğrafya vardır. Burada doğan, adı kadar sade bir yemekten bahsedeceğim size... Acqua, sale: Su, tuz. Ama onun hikâyesi, bir tariften çok daha fazlası.
#AcquasaleBayram geldi, kurban eti yemek için herkes sırada bekliyor. Ama unutmayın, bu bayram da mide de kolesterol de senin yani sorumluluk sizde. Uzman Diyetisyen Elif Karacanoğlu Kurban Bayramı’nda aşırıya kaçmadan, vücuda zarar vermeden beslenmenin ipuçlarını sıraladı. Hem et hem tatlıda nasıl denge sağlanabileceğini anlatan fonksiyonel tıp diyetisyeni Karacanoğlu, “Bu bayram midemizi rahatsız etmeden, kalpleri kazanarak geçirelim. Unutmayın, bayram sofraları paylaşmak içindir, sağlığımızdan olmak için değil” diyor.
#Bayram“Tabii ki bekleterek” der bütün ustalar ama söz konusu Kurban Bayramı’ysa bu kural işlemez. Kesim, dağıtma derken geç saate kalan bayram kahvaltısında kavurma yapılır bizim evde. Haliyle zor pişer, uğraştırır. Sert olsa da dünyanın en iyi kavurmalarından daha zevkle yenmesinin sebebiyse hep birlikte olmak, aileyle, dostlarla paylaşmaktır...
#EtYaz geliyor ve ister istemez bünyeler hafif yemek arayacak; kimi sadece sağlık ve diyet için, kimi yaz sıcağında zaten ağır şeyler yiyemediğinden... Salataları farklı soslarla ve tavuk-bakliyat gibi proteinlerle restoran seviyesine çıkarıp bir ana yemek olarak sunmak mümkün. Kremamsı soslarla, kıtır krutonlarla ve tazecik yeşilliklerle tabak tabak yenecek salatalar yapalım.
#Gülay Barbaros AltanEtlerin doğru şekilde muhafaza edilmesi önemlidir. Kurban etleri, hijyenik bir şekilde porsiyonlara ayrılarak temiz kaplara konulmalıdır. Kurban etlerinin güneş ışığından uzak, serin ve korunaklı bir yerde muhafaza edilmesi gerekmektedir. Etler bu şekilde taze kesildikten sonra 5-6 saat boyunca dinlendirilmelidir.
#Kurban Eti SaklamaNasıl ki İtalyan ve Çin mutfağı dünyaya göç eden şefler sayesinde yayıldıysa bizde de farklı kültürlerin yemekleri gelinler sayesinde farklı yerlere taşınır, yayılır. Yani bir gelin, yeni evine giderken kendi yemeklerini, tarif defterini de yanında götürür. Naguib Mahfouz’un ‘Kahire Üçlemesi’nin ilk kitabı ‘Bayn al-Qasrayn’de (İki Saray Arasında) bu tür bir hikâyeyi anlatır; Çerkes gelin Zeynep ve tavuğu...
#Esra TokelliAntik dönemde bile tüketildiği söyleniyor. Hem lezzetli hem de çok sağlıklı, kalorisi çok düşük. Faydaları saymakla bitmiyor, kilo vermeye yardımcı, kanserle savaşıyor, kalp sağlığını, sindirim sistemini destekliyor, beyni güçlendiriyor. Bizde tüketimi çok yaygın olmasa da kuşkonmazla birçok reçete hazırlamak mümkün. Ben bugün sizinle üç lezzetli tarif paylaşacağım.
#KuşkonmazFregola çok bilinmez ama o Sardunya mutfağının gözbebeğidir. Kökeni Arap kültürüne dayanan kuskus benzeri bu makarna el yapımıdır. Gösterişsiz ama sağlamdır. Bu lezzet son yıllarda İtalya’nın modern mutfağında yeniden keşfediliyor.
#FregolaHayatın en güzel anıları, sevdiklerimizle paylaştığımız sofraların etrafında şekillenir. O sofralarda sadece yemekler değil, kahkahalar, sohbetler ve en kıymetli duygular da paylaşılır. İşte tam da böyle bir akşam hayaliyle mutfağa girdim bugün. Konuklarım için hazırlayacağım, geleneksel Amerikan mutfağının o kendine has, sıcakkanlı ve lezzetli temsilcisi: Jambalaya!Bu yemeğin adını ilk duyduğumda, egzotik bir melodi gibi tınlamıştı kulağımda. Louisiana'nın kalbinden, New Orleans'ın rengarenk sokaklarından sofralarımıza uzanan bu lezzet yolculuğu, aslında bir "tencere yemeği" olmanın çok ötesinde. Jambalaya, farklı kültürlerin, İspanyol paellasının, Fransız mutfağının ve Afrika baharatlarının muhteşem bir sentezi adeta. Tıpkı New Orleans gibi, canlı, enerjik ve her bir lokmasında ayrı bir sürpriz barındırıyor.
#Jambalaya TarifiBahar geldi; güneşte terleme gölgede üşüme, birden yağan yağmurla ıslanıp soğuk algınlığına yakalanma zamanı. Bu nedenle mutfaktaki sihirli değneği çıkarın! Hastalanma riskini azaltmak, hastalanınca da hızla iyileşmek için dengeli beslenmeye özen gösterin ve 5 önerimi deneyin.
#Dr. Ayça KayaHavalar yavaş yavaş ısınıyor, böcekler hareketlenmeye başladı. “Basit bir böcek ısırığı ne olacak ki” diyoruz ama her yıl böcek ısırığı sonucu yüz binlerce kişi hayatını kaybediyor. Oysa yapılacak basit ilkyardım müdahalesi ile onlarca hayatın kurtulması mümkün. Peki siz yaşadığınız bölgedeki riskler hakkında ne kadar bilgi sahibisiniz? İşte bölge bölge risk haritası...
#SağlıkKahvaltının mutlulukla, bayramların da kahvaltıyla kesin bir ilgisi var... Özellikle 30 günlük iftar-sahur döngüsünün normal öğün düzenine geçmesiyle yapılan ilk Ramazan Bayramı kahvaltısında ailece buluşmak, fiziki şartlar nedeniyle olamıyorsa da çekirdek aileyle büyük bir sofraya oturmak içimizi mutlulukla doldurur. O mutluluğu katmerlendirecek börekler, pişiler, kızartmalar tariflerde...
#BayramYazın, kışın özlemini duyduğumuz sebzeleri kuruttuk; ramazan onları lezzetlendirerek pişirmeye en uygun zaman. "Hızlı ve lezzetli yemekler için çok uygun olan kuru sebzelerle neler yapılabilir" diye şef Doğa Çiftçi'ye sorduk, birbirinden özenli reçetelerini bizimle paylaştı.
#Yemek Tarifi