Bel ağrısının tek sebebi fıtık değildir

Güncelleme Tarihi:

Bel ağrısının tek sebebi fıtık değildir
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2016 15:05

Gencinden yaşlısına birçoğumuzun muzdarip olduğu rahatsızlık; bel ağrısı. Belimiz vücudumuzun hareketli olmasını sağlayan ve tüm ağırlığımızı taşıyarak bacaklardan omza aktaran yapıdır. Bel ağrısı yaşam kalitemizi düşürmekte, bizleri günlük işlerimizi yapabilme becerisinden bile mahrum bırakabilmektedir. Sanılanın aksine belde meydana gelen ağrıların bel fıtığından başka birçok nedeni olabilir.

Haberin Devamı

Bel fıtığı bu nedenlerden sadece bir tanesidir. Bel ağrısına sebep olabilecek durumlar şu şekilde açıklanabilir:

Kas Kökenli Ağrılar

Vücudumuzun alışık olmadığı bazı hareketleri yapmamız sonucu bel bölgesindeki kaslar kasılır ve bu durumda belde ağrıya sebep olur. Örneğin ağır bir eşya kaldırmak ya da her zamankinden daha ağır bir spor programı uygulamak kas kökenli ağrılara yol açabilirr. Bu tür ağrılar, kas gevşetici ilaçlarla ve dinlenme ile tedavi edilir.

Yanlış Vücut Pozisyonları

Uzun süre aynı ve yanlış pozisyonda durma sonucunda görülen bel ağrılarıdır. Genellikle masa başında çalışan kişilerde ve öğrencilerde görülür. Özellikle kambur oturma pozisyonu bu ağrıları tetiklemektedir.

Fazla Kilolar

Boyumuza oranla olmamız gereken ideal bir kilomuz vardır. Bu kilodan fazlası vücudumuzda birçok rahatsızlığa yol açabilir. Bunlardan bir tanesi de bel ağrısıdır. Belimize olması gerekenden fazla ağırlık bindiği için belde ağrı meydana gelir. Bel ağrılarınızın sebebinin fazla kilolardan kaynaklanabileceğini düşünüyorsanız vücut kitle endeksinizi öğrenmeniz ve gerekenden yüksek bir değer çıkarsa bir diyetisyenle görüşmeniz önerilir.

Kemik Erimesi

Haberin Devamı

Kemik erimesi vücudumuzdaki kemiklerin yoğunluklarını kaybetmesi anlamına gelir. Özellikle bel ve boyun kemiklerini etkileyen bu süreç, sancılı bel ağrılarına neden olabilir. Kemik erimesini geciktirmek ya da tamamen ortadan kaldırmak için bol kalsiyum içeren gıdaları tüketmelisiniz. Kadınlarda daha yaygın olan kemik erimesi dolayısıyla her kadının mutlaka günde bir bardak süt içmesi öneriliyor.

Ankilozan Spondilit (AS): İltihaplı romatizma hastalıklarından olan Ankilozan Spondilit, aslında omurgayı etkileyen bir rahatsızlıktır. En büyük belirtisi omurgada tutukluk yapmasıdır. Omurgayı tek olarak ele almak mümkün olmayacağı için bu hastalıkla birlikte vücudumuzdaki diğer eklem, kiriş ve bağlarda da ağrılar görülür. Oldukça sancılı bel ağrılarının sebebini oluşturan Ankilozan Spondilit, hastanelerde teşhis koyma aşamasında bel fıtığı ile en çok karıştırılan hastalık olarak biliniyor.

BAKMADAN GEÇME!