Bağışıklık sistemi güçlendirmek için nasıl beslenmek gerekir?

Güncelleme Tarihi:

Bağışıklık sistemi güçlendirmek için nasıl beslenmek gerekir
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2016 09:25

Bağışıklık sisteminiz çöktüğü anlarda çeşitli hastalıklara yakalanma riskiniz de artmaktadır. Hastalıklardan korunmak için en etkili yol bağışıklık sisteminizi güçlendirmektir. Peki bunun için nasıl beslenmek gerekiyor?

Haberin Devamı

Bağışıklık sisteminizi güçlendirmek için en önemli nokta mevsim sebze ve meyvelerini tüketmenizdir. Bu sayede antioksidan ve vitamin alımınız artar. Vücudunuzun direnci katlanır.

Bağışıklık sistemi güçlendirmek için nasıl beslenmek gerekir

Balık tüketimine dikkat!

Bir hafta içerisinde en az 2 kere deniz ürünleri ve taze mevsim balıklarını tüketin. Omega 3 alımını artırmanız kolesterolünü iyi yönde etkileyerek zindeliğinizi yükseltir.

Beslenme şeklinize önem verin!

Tek tip beslenmemeye özen gösterin. Çünkü tek tip şeklinde beslenmeler metabolizmanızın işleyişini bozar. Bu durumda bağışıklık sisteminizi düşürerek daha çok hastalanmanızı sağlar.

Hazır gıdalardan uzak durun!

Haberin Devamı

Hazır gıdalar, besin değeri en düşük olan gıdalardır. Bu nedenle bu gıdaları tüketmenizin sizin için fazla bir yararı olmayacaktır. Hazır gıdaların besin değeri düşük olduğu halde kalori değeri oldukça yüksektir. Sağlık açısından hiçbir yararı olmadığı gibi obezite riskinin artmasını sağlar.

Bağışıklık sistemi güçlendirmek için nasıl beslenmek gerekir

Su tüketimi çok önemli

Bağışıklık sisteminin güçlü olmasının ana nedeni sudur. Gün içerisinde en az 2 litre su tüketimi sağlığınız açısından çok faydalıdır. Su içmeniz bünyenizdeki virüslere karşı verdiğiniz savaşta oldukça yardımcıdır.

Bağışıklık sisteminin dostu: Esmer pirinç

Esmer pirinç, selenyum kaynağıdır. Selenyum ise vücutta yararlı hücrelerin oluşmasını sağlar. Kansere karşı etkilidir. Bağışıklık sistemini güçlendiren selenyum mineralinden faydalanmak için çorbalarda, muhallebilerde ve diğer yemeklerde esmer pirinç kullanmayı tercih edebilirsiniz.

Bağışıklık sistemi güçlendirmek için nasıl beslenmek gerekir

Sarımsak tüketin

Herkesin bildiği üzere sarımsak doğal bir antibiyotiktir. Ayrıca sarımsağın içeriğinde bulunan kükürt, bağışıklık sisteminin güçlü hale gelmesini sağlamaktadır. Özellikle kış mevsiminde her gün bir diş sarımsak tüketmeniz faydalı olacaktır. 

BAKMADAN GEÇME!