5 etkili hareketle karın kasına kavuşun

Güncelleme Tarihi:

5 etkili hareketle karın kasına kavuşun
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2016 13:35

Vücudu çok daha düzgün gösteren ve son yıllarda erkekler kadınların da tutkusu haline gelen karın kaslarına kavuşmak emek isteyen bir süreç. İşte etkili hareketlerden bazıları...

Haberin Devamı

Düz ve sıkı karın kaslarına sahip olmayı kim istemez ki? En zor eriyen yağların karın ve göbekte yer aldığı düşünülürse etkili ve yoğun bir egzersiz programı ve sağlıklı bir beslenme düzenin takip ederek sıkı bir karın bölgesine sahip olmak mümkün. Siz de etkili karın hareketlerini uygulayarak bu yaz plajlarda sıkı karnınızla en çekici kadınlardan biri olabilirsiniz. İşte en etkili 5 karın egzersizi:

1. PLANK

5 etkili hareketle karın kasına kavuşun

Karın bölgesini sıkılaştıran yeni nesil en etkili karın hareketi plank. Karın bölgesi ve çevresini mükemmel şekilde sıkılaştıran bu hareket uzmanlara göre mekikten iki kat daha etkili. Karın kaslarını tek seferde tamamen çalıştıran plank egzersizi kısa sürede sımsıkı bir karın bölgesine kavuşmanıza olanak sağlıyor. Dirseklerinizi yere 90 derece olacak şekilde mat üzerine koyarak vücudunuz yere paralel şekilde ve gergin halde en az 30 saniye boyunca bekleyin. Plank sırasında vücudunuzun aşağı doğru salınmasına izin vermeyin ve pozisyonunuzu sıkı bir şekilde korumaya çalışın. 3 set halinde hareketi tekrarlayabilirsiniz.

Haberin Devamı

2. ALTERNATİNG LEG UPS

5 etkili hareketle karın kasına kavuşun

Bacak değiştirerek kaldırma hareketi alt karın bölgesini en iyi çalıştıran hareketlerin başında gelir. Düz bir zeminde sırt üstü şeklinde uzanarak ellerinizi kalçanızın altına koyun. Bacaklarınızı düz şekilde yerden 30 cm havada olacak şekilde uzatarak sırayla kaldırıp indirin. İndirdiğiniz bacağınızı yere koymayın ve havada tutmaya devam edin. Hareketi en az 30 saniye ve 3 set şeklinde uygulamanız gerekir.

3. MEKİK (CRUNCH)

5 etkili hareketle karın kasına kavuşun

En bilinen hareketlerden mekik karın kaslarınızı şekle sokan temel hareketlerdendir. Dizlerinizi kırık bir şekilde sırt üstü yere uzanın. Ellerinizi başınızın arkasına koyarak doğrulup tekrar yere uzanın. Hareketi yaparken karın kaslarınızı sıkarsanız hareketten maksimum fayda sağlarsınız. 3 set halide 25 tekrar yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

4. TORSO TWİST

5 etkili hareketle karın kasına kavuşun

Yana dönme hareketi olan torso twist, inatçı yan karın yağlarını yakmak için en iyi egzersizlerdendir. Bacaklarınızı dizlerden kırarak yere oturun ve vücudunuzu hafifçe arkaya atarak pozisyonunuzu sabitleyin. Elinize bir top alarak pozisyonunuzu koruyacak şekilde sağa ve sola dönün. Egzersizi 3 set ve 1 dakika boyunca uygulayın.

5. SUPERMAN

Bu hareketle beliniz ve sırtınızdaki istenmeyen yağlardan kurtulabilir ve daha estetik bir görüntü elde edebilirsiniz. Yüz üstü yere yatarak kollarınızı öne doğru uzatın. Bacaklarınızı ve ellerinizi aynı anda yerden 35 cm havada duracak şekide yerden kaldırıp indirin. Havada en az 3-4 saniye kalın. Bu hareketi 15 tekrar ve 3 set halinde uygulayabilirsiniz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!