Kimin kimi neden öptüÄŸü tartışma konusu olmuÅŸtu: Elbiseyi bir de önden görün!

Güncelleme Tarihi:

Kimin kimi neden öptüğü tartışma konusu olmuştu: Elbiseyi bir de önden görün
OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 13, 2023 14:21

Takvimler 1990 yılını gösterirken, varlıklı bir ailenin kızı olarak dünyaya geldi. Babası çiftlik sahibiydi ve "şeker kamışı kralı" olarak anılıyordu. Annesi de fizyoterapistti. Fakat mutlulukları anne ve babasının, o daha beş yaşındayken ayrılmasıyla gölgelendi. Artık boşanmış bir kadın olan annesi onu ve diğer üç kardeşini kendi başına büyütecekti artık. Çocukluğu büyükannesine ve büyükbabasına ait bir çiftlikte geçti.

Haberin Devamı

OYUNCU OLMADAN ÖNCE TRAPEZCİ OLDU
O kadar enerjik bir çocuktu ki annesi çareyi onu sirk eğitimi verilen bir okula göndermekte buldu. Oradan bir trapezci olarak sertifika aldığında henüz 8 yaşındaydı. Ardından drama eğitimi aldı ve en sonunda yolu Hollywood'a kadar uzandı. Şimdi o çok izlenen filmlerin gözde yıldızı olarak tanınıyor. Avustralya'ya başlayan yaşam öyküsü artık ABD'de, sinemanın kalbinin attığı Hollywood'da devam ediyor.

Â

Kimin kimi neden öptüğü tartışma konusu olmuştu: Elbiseyi bir de önden görün

ÖDÜL TÖRENLERİNDEN GALALARA KOŞTURUYOR
Böyle kısaca özetledik Margot Robbie'nin öyküsünü. Güzel oyuncu, geride bıraktığımız yılın en çok kamera karşısına çıkan yıldızlarından biriydi. Son zamanlarda da yılın iddialı filmlerinden biri olan Babylon ile gündemde. Yönetmenliğini La La Land ve Whiplash gibi yapımlarla tanınan Damien Chazelle'in üstlendiği filmde Brad Pitt ile başrolleri paylaşıyor Margot Robbie. Bu nedenle de ödül törenlerinden galalara koşturup duruyor. Robbie, daha iki gün önce Altın Küre ödül töreninde üzerindeki pembe kıyafetle geceye damga vurdu. Son olarak da Babylon filminin Londra galasında yine bütün dikkatleri üzerine çekti.

Haberin Devamı

1920'lerin Hollywood'una yani sessiz sinema dönemine dair bir öyküyü anlatan Babylon filminin Londra galası dün gece yapıldı. Film ekibi, tam kadro oradaydı. Hepsi bir yandan kameralara poz verirken diğer yandan da çevrede onları görmek için toplanan hayranlarıyla bir araya geldi. O galada da 32 yaşındaki Margot Robbie, en çok dikkat çeken kişi oldu. Bunun bir nedeni filmin yıldızı olmasıydı elbette. Ama başka bir nedeni daha vardı: Gala için seçtiği elbise.

Kimin kimi neden öptüğü tartışma konusu olmuştu: Elbiseyi bir de önden görün

HEM RENGİ, HEM TASARIMI İLGİ ÇEKTİ
Zaten başka hiçbir ayrıntısı olmasa bile o elbise, sadece rengiyle başlı başına bir ilgi odağıydı. Margot Robbie de gayet güzel taşıyordu bu kırmızı elbiseyi. Bu bir yana Valentino imzalı bu elbisenin en çarpıcı yanı ise ön ve arka kısmındaki tezatlık oldu. Sırt kısmı bele kadar açık olan kırmızı elbisenin ön kısmı ise kelimenin tam anlamıyla boğazına kadar kapalıydı. Öyle ki Margot Robbie'nin kolları bile görünmüyordu. İşte bu ilginç tasarımlı ve çarpıcı renkteki kıyafet nedeniyle Margot Robbie, gecenin en çok dikkat çeken kişisi oldu.

Haberin Devamı

Kimin kimi neden öptüğü tartışma konusu olmuştu: Elbiseyi bir de önden görün


KARELİ TAKIMIYLA ÇOK ŞIKTI
Tabii en az onun kadar dikkat çeken başka biri daha vardı galada... Margot Robbie'nin Babylon filmindeki rol arkadaşı Brad Pitt. Kareli takım elbisesi ve ilk kez Altın Küre ödül töreninde görücüye çıkardığı kısa saç modeliyle yine her zamanki gibi şık ve yakışıklı görünüyordu 58 yaşındaki Brad Pitt. Babylon'da Brad Pitt'in canlandırdığı karaktere, sessiz sinemanın en gözde aktörlerinden biri olan John Gilbert esin verdiği ileri sürülüyor.

Kimin kimi neden öptüğü tartışma konusu olmuştu: Elbiseyi bir de önden görün

ÖPÜŞMEYİ KİMİN İSTEDİĞİ TARTIŞMA KONUSU OLMUŞTU
Bu gala gecesini ve en çok dikkat çeken yıldızları anlattıktan sonra gelelim Babylon filmiyle ilgili olarak magazin basınında manşetlere çıkan bazı olaylara... Çünkü filmle ilgili bazen Margot Robbie'nin bazen de Brad Pitt'in sarf ettiği bazı sözler uzun süre konuşulmuştu. Bunları da bir hatırlayalım. Babylon filmiyle ilgili olarak en çok konuşulan ayrıntı Margot Robbie'nin senaryoda olmayan öpüşme sahnesini eklettiğini söylemesi oldu. Başlarda onun bu sözleri büyük ilgi çekse de sonradan bazı tartışmalara neden oldu.

Haberin Devamı

Margot Robbie E!News'a konuk oldu ve filmin perdeye yansımayacak olan bazı ayrıntılarını anlattı geçtiğimiz hafta. Bunlardan biri Brad Pitt'in oynadığı karakterle kendi canlandırdığı karakterin öpüşme sahnesinin aslında senaryoda olmadığı; bunu yönetmen Chazelle'i ikna edip kendisinin eklettiğiydi.

Kimin kimi neden öptüğü tartışma konusu olmuştu: Elbiseyi bir de önden görün

BİR FIRSAT OLARAK GÖRDÜĞÜNÜ SÖYLEDİ
Margot Robbie, filmin senaryosunu da kaleme alan Damian Chazel'i, kendisinin yazmadığı bu sahne için ikna ettiğini onun da "neden olmasın!" diyerek onay verdiğini söyledi. "Brad Pitt'i öpme şansı insanın eline her zaman ele geçmez" diye düşünüp böyle bir öneride bulundu Robbie, anlattığına göre. Chazel çok fazla direnmeden kabul etti. Güzel oyuncu o anları şöyle anlattı: "Dedim ki 'Damien, bence Nellie (Margot'nun canlandırdığı karakter) gidip Jack'i (Brad Pitt'in oynadığı karakter) gidip öylece öpmeli.' Sonra Damien bana şöyle yanıt verdi: 'Tamam, bunu yapabilir. Bekle, Dur! Sen Brad Pitt'i öpmek istiyorsun."

Haberin Devamı

Bunun üzerine Margot Robbie, yönetmen Chazel'e "İstersen beni dava et" dediğini belirtip, senaryoda olmayan bu sahnenin filmde çok işe yaradığını söyledi. Robbie'nin anlattığına göre yönetmen Damien Chazelle, aslında bu öpücüğü bir şaka gibi görse de ilk çekimden sonra aslında doğru hareket olduğuna inandı. Sonra da elde ettiği sahneyi çok da beğenmeyip Robbie'nin karakterinin Brad Pitt'in oynadığı karakteri öptüğü sahnenin tekrar çekilmesini istedi.

Kimin kimi neden öptüğü tartışma konusu olmuştu: Elbiseyi bir de önden görün


'TERBİYELİ' ÖPÜCÜK
Margot Robbie'nin filmdeki rol arkadaşı Brad Pitt Entertainment Tonight'a verdiği röportajda bu konu hakkındaki görüşlerini anlattı. Yılların oyuncusu 58 yaşındaki Pitt, senaryoda olmayan o sahnenin filme eklenmesiyle ilgili olarak "Sinemada karakter yorumuna her zaman yer vardır" diye konuştu. O sahnede Margot Robbie'nin iyi bir performans çıkardığını söyleyen Brad Pitt öpücüğün de gayet "terbiyeli" olduğunu sözlerine ekledi. Margot Robbie'nin performansı hakkında da "alev alevdi" diye konuştu.

Haberin Devamı

TARTIÅžMA YARATTI: Bu, meslekleri gereÄŸi farklı farklı karakterleri canlandıran Margot Robbie ile Brad Pitt'in olayı kendi açılarından deÄŸerlendirmesi. Margot Robbie "senaryoda olmayan bu öpücük sahnesini ekleterek" hayatında bir kere eline geçecek bir fırsatı deÄŸerlendirdiÄŸi" konusunda ÅŸaka yapıyor. Brad Pitt ise sinemada canlandırılan karakterlerin her zaman yoruma açık olduÄŸunu savunuyor. Fakat olayın bir de farklı bir boyutu var. Ona da deÄŸinelim... Çünkü iÅŸin tartışmalı kısmı da o noktada zaten.

Kimin kimi neden öptüğü tartışma konusu olmuştu: Elbiseyi bir de önden görün


TARTIÅžMA YARATTI
Margot Robbie'nin, senaryoda olmayan öpüşme sahnesini eklettiğini gülerek anlatmasından sonra sosyal medya üzerinde farklı tartışmalar yaşandı. Kullanıcılar kelimenin tam anlamıyla ikiye bölündü. Bazıları tıpkı Brad Pitt gibi bunun setlerde normal bir durum olduğunu, senaryoya bazı eklemeler yapılabileceğini, gerektiğinde bazı bölümlerin çıkarılabileceğini ya da değiştirilebileceğini savundu. Ama olayı farklı bir açıdan ele alan bir grup da vardı.

 

Bu gruptakiler ise son yıllarda Hollywood'u kasıp kavuran, hatta nüfuzlu yapımcı Harvey Weinstein'ın "sonunu getiren" #metoo hareketine gönderme yaptı. Bu görüşü savunanlara göre aslında konu Margot Robbie'nin gülerek anlattığı kadar basit değil. Çünkü eğer filmin senaryosuna, olmayan öpüşme sahnesini ekleten oyuncu erkek, karşısındaki rol arkadaşı kadın olsaydı bu durum "taciz" olarak bile yorumlanabilirdi. Bakalım bu konuda daha ne gibi gelişmeler olacak. Biz hemen bunca konuşulan Babylon filminin konusuna şöyle bir bakalım.

SESSÄ°Z SÄ°NEMA DÖNEMÄ°; Chazelle'in senaryosunu da kaleme aldığı Babylon filmi, Hollywood'da sessiz sinema döneminin kapanıp sesli sinema dönemine geçilen 1920'li yıllara götürüyor seyirciyi. Her ne kadar filmde kurgusal karakterler yer alsa da aslında Hollywood'un bir dönemine damga vuran ünlülerden esinleniyor o karakterler. ÖrneÄŸin Pitt'in oynadığı karakter aslında kurgusal ama esin kaynağı, sessiz sinemanın yıldızlarından John Gilbert.

Kimin kimi neden öptüğü tartışma konusu olmuştu: Elbiseyi bir de önden görün

ASLINDA EMMA STONE OYNAYACAKTI
Babylon filmiyle ilgili bazı küçük ayrıntılara değinmekte de fayda var. Bunlardan biri aslında Damien Chazel'in başlangıçta Margot Robbie ile değil La La Land'deki iş arkadaşı Emma Stone ile çalışmaya kararlıydı. Fakat bazı değişikler oldu. tone, sessiz Sinema döneminin ünlü yıldızı Clara Bow'u oynayacaktı. Fakat, sonradan Stone'un yerine Margot Robbie geldi.

DAHA ÖNCE DE BÄ°RLÄ°KTE ÇALIÅžTILAR: Babylon'un, Margot Robbie ile Brad Pitt'in ilk ortak çalışması olmadığını ekleyelim. Pitt ve Robbie, daha önce Once Upon A Time in Hollywood filminde de birlikte oynamıştı. O filmde ikiliye Leonardo DiCaprio eÅŸlik etti. Robbie o filmde yönetmen Roman Polanksi'nin 1969 yılında dokuz aylık hamileyken Charles Manson çetesi tarafından öldürülen eÅŸi Sharon Tate'i canlandırmıştı. Robbie, o filmde yardımcı oyuncu olarak yer alıyordu.

Kimin kimi neden öptüğü tartışma konusu olmuştu: Elbiseyi bir de önden görün

FOTOÄžRAFLAR: ALAMY, AVALON, AFP, AP
 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!