Ebru Şallı’nın eşi Uğur Akkuş'a 8 yıl 4 ay hapis cezası!

Güncelleme Tarihi:

Ebru Şallı’nın eşi Uğur Akkuşa 8 yıl 4 ay hapis cezası
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2021 07:17

Ebru Şallı’nın eşi Uğur Akkuş, Kuveytli iş insanlarını 20 milyon dolar dolandırdığı iddiasıyla yargılandığı davada 8 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Haberin Devamı

Bir grup Kuveytli iş insanı, dolandırıldıklarını iddia ederek Aswar Şems Gayrimenkul Proje Yönetimi ve Danışmanlık şirketi sahibi Uğur Akkuş ile 7 kişi hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu. Savcılık soruşturması kapsamında, Akkuş ile 7 kişi hakkında “nitelikli dolandırıcılık” suçundan 10 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı. İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada hâkim kararını açıkladı.

DOLANDIRICILIK SUÇU

Mahkeme, Uğur Akkuş ve 7 kişinin İzmir-Çeşme’de bulunan müşterek hisseli arsanın turizm yatırımı amaçlı ortaklaşa satın alınması bahanesiyle dolandırıcılık suçunu işlediğini belirtti. Tutuksuz sanık Uğur Akkuş ve 7 kişi hakkında “nitelikli dolandırıcılık” suçundan 8 yıl 4 ay hapis cezasına hükmedildi.

Avukat: Kesinleşmiş karar yok

Haberin Devamı

Uğur Akkuş’un avukatı Başak Pelit, henüz kesinleşmiş bir mahkeme kararı olmadığını söyledi: “Mahkeme kararı henüz kesinleşmemişken müvekkilin ticari itibarına ve kişilik haklarına zarar verecek nitelikteki iddialar asılsız ve gerçek dışıdır.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!