Yeni tatları ve imza tabaklarıyla...

Güncelleme Tarihi:

Yeni tatları ve imza tabaklarıyla...
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2023 07:00

Şefler Kaan Sakarya ve Derin Arıbaş’ın lezzet dolu mekânı Basta! Neo-Bistro menüsünü güncelledi. Babagannuşla ahtapot gibi yepyeni yemekler merak uyandırırken tarama ve humus gibi sevilen tabakları yerli yerinde görmek sevindirdi.

Haberin Devamı

Yetenekli şefler Kaan Sakarya ve Derin Arıbaş’ın Çiftehavuzlar’daki sevilen mekânı Basta! Neo-Bistro yaz menüsüne geçti. Kaan Şef bu değişiklik için “Mevsimi biten ürünleri değiştiriyor, hiç kullanmadığımız bazı malzemeleri de dahil ederek yenilik getirmeye çalışıyoruz” diyor. Sevilen klasiklerse sabit.

Yeni tatları ve imza tabaklarıyla...
Kaan Sakarya ve Derin Arıbaş

Yumuşacık kıvamıyla humus (195 lira), dibini ekmekle sıyırdığım leziz tarama (170 lira) gibi... Kapari salsa, isot yağı ve krutonla sunulan söğüş dana beyin de en çok sevilenlerden...

Fırınlanmış ve çiğ pancarlı sosla sunulan straciatella tabağı (260 lira) yeni menüde enginarla buluşmuş. Beni meraklandırdı... Köz sebze salatasıysa yerini limon reçelli, yoğurt soslu ve çilekli semizotu salatasına bırakmış.

Haberin Devamı

Yine soğuk başlangıçlardan dana dil yerine artık steak tartar (295 lira) var.

Kaan Şef, ançüezli tereyağı ve mısır ekmeğiyle verilen çiğ palamut tabağını da karidesli domates gazpacho’yla değiştirdiklerini söylüyor. Favorilerden minekop balığının sosu ve eşlikçileri mevsime uygun revize edilmiş; otlu velute sos ve kabak canneloni’yle sunuluyor (485 lira).

İlk kez tadacağımız yepyeni tabaklar arasındaysa babagannuşla sunulan ahtapot,  patates püreli dana kaburga gibi seçenekler var.

Vejetaryen beslenmeyi tercih edenler semizotu salatası, soğanlı agnolotti (bir çeşit makarna) ve enginarlı straciatella’yı
deneyebilir.

Restoran pazartesi günleri kapalı. Hafta içi 15.00, hafta sonlarıysa 14.00’ten sonra 22.00’ye kadar açıklar...

Caddebostan, Operatör Cemil Topuzlu Cad. No: 39, Kadıköy/İstanbul; (0216) 755 77 50

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!