‘Paylaşacak çok şey var'

Güncelleme Tarihi:

‘Paylaşacak çok şey var
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2023 07:00

12. Restoran Haftası başladı! İstanbul, Ankara ve İzmir’de 100’ü aşkın katılımcı restoranın hazırladığı menüler, uygun fiyatlarla lezzet tutkunlarıyla buluşuyor. ‘Bireysel’ ve ‘paylaşımlı’ olmak üzere iki ayrı kategoride tasarlanan menülerin tamamı atıksız mutfak disiplinine uygun, üstelik bitki bazlı seçenekler de var. Etkinlikte deprem bölgesi de unutulmadı. Hasar gören restoranlara destek olmak ve bölgedeki yeme-içme sektörünü ayağa kaldırmak için Antakya’nın dört ünlü restoranı İstanbul’da ağırlanacak.

Haberin Devamı

Gastronomi tutkunlarının her yıl merakla beklediği, Türkiye’nin ilk gastronomi festivali Restoran Haftası’nın 12’ncisi 1 Haziran’da başladı. Katılımcılar 25 Haziran’a kadar Türkiye’nin önde gelen, seçili restoranlarında, etkinliğe özel olarak oluşturulan menüleri daha uygun fiyatlara yiyebiliyor.

Hellmann’s ana sponsorluğunda, Dude Table Gastronomi ve Pazarlama Ajansı’nın düzenlediği etkinliğin bu yılki sloganı ‘Paylaşacak Çok Şey Var’... İstanbul, İzmir ve Ankara’dan 100’ü aşkın sayıda restoran, 130 liralık bireysel menülere ek olarak 180 liralık paylaşımlı menüler de hazırladı. Tamamı atıksız mutfak disiplinine uygun... Bitki temelli menüler de var üstelik. Tüm menüler, Unilever Food Solutions’ın hazırladığı ‘Geleceğin Menüleri 2023 Global Raporu’ndaki trendlerle de örtüşüyor (Bu rapora ulaşmak için unileverfoodsolutions.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz).

ZIRH KEBABI, HUMUS, KÜNEFE, İÇLİKÖFTE

Restoran Haftası’nın başlangıç etkinliğinin ev sahibi, İstanbul Harbiye’deki yeme-içme ve eğlence merkezi DEKK... Deprem bölgesinden gelen Antakyalı restoranlar da bugün ve yarın DEKK’te, Antakya sokak lezzetlerinin tanıtımını ve satışını yapacak. Bu restoranlar Salah Kebap, Humusçu Nedim Usta, Çınaraltı Künefe Yusuf Usta ve Ayda İçli Köfte... Bu dört işletmenin yanı sıra DEKK’in kendi restoranları da Restoran Haftası menülerini sunacak. Deprem bölgesindeki üreticilerden tedarik edilen zahter, kömbe, kabak tatlısı gibi yöresel ürünlerin de Güvenilir Ürün Platformu işbirliğiyle sunulacağı etkinlikte, ürünlerin satışından elde edilen gelir doğrudan üreticilere aktarılacak. Antakya’nın bu dört ünlü restoranı, 5-9 Haziran tarihleri arasındaysa yöresel lezzetlerini İstanbul’daki farklı noktalarda lezzet tutkunları için hazırlayacak. Taze etle çekilen zırh kebabı ve mezeleriyle tanınan Salah Kebap, Beeves Grill&Brasserie’nin Ataşehir şubesinde olacak. Antakya’nın en bilinen markalarından Humusçu Nedim Usta, Banko Burger’in Erenköy şubesinde... Antakya’nın özel peyniriyle hazırladıkları dillere destan künefesiyle çok sevilen Çınaraltı Künefe Yusuf Usta, Alaf Kuruçeşme’de... Ayda İçli Köfte’yse Snob Street Food Bağdat Caddesi şubesinde olacak.

Restoran Haftası’nda atölyeler de düzenleniyor. Üç ünlü şefimiz, bu atölyeler için özel menüler tasarladı. Şefler, kendi restoranlarında gerçekleştirecekleri atölyede bu menüleri misafirlerin gözleri önünde hazırlayacak. Şef Ali Ronay (Ronay’s Deli), şef Bora Bozankaya (Banko Burger Erenköy şubesinde) ve şef Hazer Amani’nin (Fireroom Ataşehir şubesinde) atölyelerine rezervasyon yapan 20 kişi katılabilecek. Bu atölyelerde menüleri tadarken şeflerle sohbet etme fırsatı da yakalayacaklar. Menü ücreti dışında ek bir katılım ücreti de yok... Atölyelerin tarihleri ve rezervasyon numaraları için restoranhaftasi.com adresini veya Instagram’da @restoranhaftasi sayfasını adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberin Devamı

‘Paylaşacak çok şey var


Ancak sohbetler bunlarla sınırlı değil. Türkiye’nin en çok seyredilen YouTube yemek kanallarından Ayaküstü Lezzetler’in içerik üreticisi Oğuz Yenihayat ile seyahat ve yaşam kültürü yazarı Bahar Akıncı da Restoran Haftası’nda... Oğuz Yenihayat, Ronay’s Deli’deki mutfak atölyesinde şef Ali Ronay ve katılımcılarla Restoran Haftası menüsü ve ‘paylaşma’ teması hakkında konuşacak. Bahar Akıncı’ysa BigChefs’te, restoranın mutfak koordinatörü Murat Aslan’la şefin Restoran Haftası için hazırladığı özel menü hakkında sohbet edecek. Menü ücreti karşılığı katılım sağlanabilen etkinlikler için 20’şer kişilik rezervasyon kontenjanı var. Katılım detayları yine @restoranhaftasi Instagram hesabında ve internet sitesinde...

Haberin Devamı

Etkinlikteki mutfak atölyeleri sayesinde ünlü şeflerle sohbet etme imkânı da var.

İZMİR VE ANKARA’DA DA ETKİNLİKLER VAR

Biraz da diğer kentlerdeki etkinliklere bakalım... 12. Restoran Haftası’nın İzmir açılış etkinliği 10 Haziran’da, 12.00-18.00 saatleri arasında DatDat’ta... Banko Burger şefi Bora Bozankaya ve Unilever Food Solutions şefleri, Hellmann’s soslarıyla atığı azaltılmış, bitki bazlı lezzetler hazırlayacak. Gün boyu müziğin de eşlik edeceği açılış partisinde DatDat’taki Babongo, Banko Burger, Box of Pasta, Coni&Co ve Zemin’in menülerini de tatmak mümkün. Ankara açılış etkinliği de 10 Haziran’da, IF Sokak’ta Tunus şubesinde. IF Sokak Tunus şubesi ve Unilever Food Solutions şefleri Hellmann’s soslarıyla dünya mutfağından paylaşımlık lezzetler hazırlayacak.

 

Haberin Devamı

“DESTEKLENMESİ GEREKEN BİR ETKİNLİK”

Banko Burger’de 130 liralık bireysel menüde kıyma ve sebze karışımıyla yapılan burger (altta) var, Hellmann’s Cheddar Sos’la birlikte geliyor. 180 liralık çıtır combo adlı paylaşımlı menüdeyse, Hellmann’s Peri Peri Sosu eşliğinde cheddar topları ve humus toplarıyla çıtır combo var. Banko Burger kurucu şefi Bora Bozankaya “Bu sene tema, paylaşmak... Hayatımızın her evresinde uygulamamız gereken paylaşım bilincini masalarımıza taşıyacağız, hem sohbetimizi hem tabaklarımızı paylaşacağız. Coğrafyamızın misafirperverliği, sofra kültürü, paylaşma ve bölüşme geleneğinin şekillenerek nesilden nesile aktarılması, artık restoran servis kültürüne de yansıması gereken bir konu. Şeflerin ve restoran sahiplerinin de bunu desteklemesi önemli. Unilever Food Solutions’ın paylaşımlı mutfaklara katkısı bizleri çok mutlu ediyor. Hepimiz için bol bol paylaşacağımız bir Restoran Haftası olması dileğimle” diyor.

Haberin Devamı

“DÜŞÜK ATIKLI MENÜLER TREND”

Yılmaz Tokgöz, Unilever Food Solutions (UFS) Türkiye Genel Müdürü

UFS markalarımızdan olan Hellmann’s bu yıl, 12. Restoran Haftası’nın ana sponsoru... Restoran Haftası’nın bu yılki ‘Paylaşacak Çok Şey Var’ temasını atığı azaltılmış menü prensipleri ve bitki bazlı beslenme trendleri de destekliyor. Hem tüketici beklentilerini karşılayan hem sürdürülebilirlik için duyarlı bir duruş sergileyen Restoran Haftası’nın Hellmann’s’la ana sponsoru olmaktan mutluluk duyuyoruz.

‘Paylaşacak çok şey var


Unilever Food Solutions olarak hazırladığımız ‘Geleceğin Menüleri 2023’ raporunu geçen aylarda yayımladık. Trendler arasında ‘karşı konulmaz sebzeler’, ‘gelenekten geleceğe lezzetler, ‘düşük atıklı menüler’, ‘doğadan toplanan yiyecekler’, ‘lezzet kontrastı’, ‘iyi hissettiren yiyecekler’, ‘paylaşma hazzı’ ve ‘bilinçli protein’ var. 1.600’den fazla şefin öngörüsüyle belirlenen bu trendler arasında şeflerin en çok dikkatini çeken ‘düşük atıklı menüler’ oldu. Sürdürülebilirlik ve maliyeti kontrol altına alma, düşük maliyetle yüksek lezzet sunabilme, kalite standartlarını koruma gibi başlıklar şefler için büyük bir önem arz ediyor. Yaratıcı tarifler içeren bu raporun şeflerimize, düşük atıklı menü geliştirmek konusunda ilham vereceğine eminiz.

Haberin Devamı

‘Paylaşacak çok şey var


Fireroom’un paylaşımlı menüsünden taco tabağı... Fireroom kurucu şefi Hazer Amani “Bu yıl 12’ncisi düzenlenen Restoran Haftası’nda Fireroom olarak yer almaktan mutluluk duyuyoruz. Türkiye’de yeme-içme sektörüne hareketlilik katan Restoran Haftası’nda onlarca restoranın öne çıkan lezzetlerini uygun fiyatlara tüketmek mümkün. Bu yıl ana sponsorluğunu üstelenen UFS’nin Hellmann’s soslarıyla buluşan Restoran Haftası lezzetlerimizi tatmaya bekliyoruz” diyor.

KİMLER VAR?

İstanbul: Alaf 2tek, Alter Cadde, Banko Burger, Bansan, Beeves Grill & Brasserie, BigChefs, Boter, Broger, Chili’s Tex Mex, Chop’t, Coni&Co, Crazy Burger, Cro&Cups, Dem Moda, Draft Pub, Fireroom, Gram, Green Box, Helga, House of B., Hungry Vegan (Bundle Kitchen), İnkase, Just BBQ, Madera, Namp Burger, Need Coffee, Newcastle, Nove Garden, Pizza il Forno, Rebel, Rita Deli, Ronay’s Deli, Slices of the World Pizza, Snob Street Food, Tacoroll, Thales Cafe, Timboo Cafe, Zapata Bakery, Zapata Burger.

İzmir:
Babongo, Banko Burger, BigChefs, Box of Pasta, Buenas Bistro Lounge, Burger Republic, Coni&Co, Die Reform, Mandolin Cafe, Mengoli Burgers Steak Fries, Recis RCS Cafe&Restaurant, Shebo’s Burger, Slices of the World Pizza, Zemin.

Ankara: B’eat Cafe&Bistro, BigChefs, Burgerdinho, EtManyak, IF Sokak, Irish Town Pub, Kırk Fırın, Liva, Newcastle, Pawn Burger&Hotdog, Pizza il Forno, Timboo Cafe.;

Restoran Haftası’yla ilgili daha fazla bilgi için restoranhaftasi.com’a veya Instagram’da @restoranhaftasi ve @hellmannsclub hesaplarına bakabilirsiniz.

‘Paylaşacak çok şey var

BigChefs’in paylaşımlı menüsünde (180 lira) peri peri soslu ve tavuklu casarecce makarnası var. BigChefs mutfak koordinatörü Murat Aslan “Restoran Haftası bizim her sene katıldığımız ve sektöre değer kattığını düşündüğümüz bir organizasyon. Bu sene iki yemekle katıldık. Başlangıç olarak Hellmann’s Peri Peri soslu patlıcanlı humusu, paylaşımlık olarak da tavuk, ıspanak kökü ve Peri Peri soslu casarecce’i servis edeceğiz. Bu organizasyona destek veren ve sektörü birleştirip paylaşmamıza katkı sağladığı için de Unilever Food Solutions’s da ayrıca teşekkür ederim. Herkesi Restoran Haftası’nda farklı lezzetleri tatmaları için katılımcı bütün restoranlara bekliyoruz” diyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!