Onun cazibesi bir başka...

Güncelleme Tarihi:

Onun cazibesi bir başka...
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2022 07:00

Isırınca çıtırdayan badem unlu kabuğu, damağı saran o yumuşacık iç dolgusu... Cıvıl cıvıl, renk renk makaronların albenisine kapılmamak da, içlerinden seçim yapmak da hayli zor... Fransa’dan dünyaya yayılan ve yapımı oldukça meşakkatli bu özel tatlıyı ülkemizde en iyi hangi işletmeler yapıyor, jürimize sorduk.

Haberin Devamı

Onun cazibesi bir başka...

1) Hakiki Fransız usulü
Vakko L’Atelier
Marc Pauquet, ikonik Fransız makaron markası Ladurée’ye benzettiğini söylüyor. Defne Ertan Tüysüzoğlu’na göre Fransız pastacılığını yansıtan markanın makaronları da başarılı. Çiğdem Alagök’ün favorisi çilekli (32 lira). (0546) 400 40 40

2) Hediye kutusunda
Divan Pastaneleri, Ankara
Çiğdem Alagök’e göre fıstıklı, kahveli ve limonlu gibi çeşitlerin hepsi şahane. Marc Pauquet’e göre doğru pastacılık teknikleri kullanıyorlar. Hediye için 6, 8,12 ve 16’lı gibi özel tasarımlı kutuları var. 6’lı kutusu 126 lira. İstanbul, İzmir ve Bodrum’da da şubeleri var.
(0312) 310 04 60

Haberin Devamı

Onun cazibesi bir başka...

3) Sunumları çok şık
Kandilli Pastanesi, İstanbul
Ebru Erke “Makaronları leziz. Çay saati için hazırladıkları özel paketlerine de koyuyorlar. Hediyelik olarak harika bir seçenek ancak mekânın şık ambiyansında yemenin keyfi başka” diyor. Merve Burcu Akbulut’un da favorilerinden... Kahveli, portakallı, çikolatalı, çilekli gibi çeşitleri var. Adedi 25 lira. (0216) 322 22 22

Onun cazibesi bir başka...

4) Gerçek vanilyayla
Fauchon Paris, İstanbul
Zorlu AVM’nin meydan katında... Defne Ertan Tüysüzoğlu “İnce ve pürüzsüz yerli badem unu kullanılan makaronlarda Fransız teknikleri bire bir uygulanıyor. İçinde ithal meyve püreleri var” diyor. Gizem Gedik’e göre gerçek çubuğuyla hazırlanan vanilyalısı başarılı.

Tanesi 28 lira. (0530) 900 59 34

Onun cazibesi bir başka...

5) Kayısılı, frambuazlı, güllü...
Baylan, İstanbul
Ebru Erberdi “Antep fıstıklı makaronlarını tek geçerim” diyor. Bebek, Galataport ve Kadıköy’de şubeleri var. Marc Pauquet doğal malzeme kullanan adreslerden olduğunu söylüyor. Karamelli, kahveli, kayısılı, frambuazlı, güllü gibi çeşitleri var. Adedi 20 lira. (0212) 358 07 60

Haberin Devamı

Onun cazibesi bir başka...

6) Sandvicini yapıyor
Brunette Patisserie, Adana
Seyhan’da. Ebru Erke “Sahibi ve şefi Nur A. Yıldırım gerçek vanilya çubuğu ve Belçika çikolatası kullanır” diyor. Arasını pastacı kreması ve çilekle doldurdukları makaron sandvici ve kahvelisi (14 lira) çok seviliyor.
(0322) 459 38 37

7) Alain Ducasse ekolünden
Hermosa Chocolate&Macaron, İstanbul
Emaar AVM’de. Kurucusu Murat Ece, Paris’te Alain Ducasse’ın makaron atölyelerine katılıp öğrendiklerini markasına aktarmış. Özgecan Tanyıldız’a göre el yapımı çikolataları da nefis. 14’lü makaron 280 lira.
(0538) 442 19 20

Onun cazibesi bir başka...

Haberin Devamı

8) İlk tanıştıranlardan...
Beyaz Fırın, İstanbul
Defne Ertan Tüysüzoğlu “Bizi İstanbul’da makaronla tanıştıran ilk dükkân. Ben lavantalısını seviyorum; fıstık ve çikolatalısı da popüler. Olması gerektiği gibi ince bir kabuğu var, ortası yumuşak” diyor. 6’lı kutu 150 lira. (0216) 464 20 00

9) Fındık krokanlı, karamelli
Arpège Patisserie, İzmir
Konak’ta. Gizem Gedik “Üst kalite Datça bademiyle hazırlıyorlar.
Dolgularında tamamen doğal malzeme kullanılıyor” diyor. Damlasakızlı, fındıklı-krokanlı, tuzlu karamelli, çilekli cheesecake’li, çikolata ve vişneli gibi çeşitleri var. Adedi 23 lira.
(0232) 422 40 04

Onun cazibesi bir başka...

Haberin Devamı

10) Antep fıstıklısı özel
Orkide Pastanesi, Gaziantep
Ebru Erke “Şehrin, ünü tüm dünyaya yayılmış nefis Antep fıstıklarıyla yaptıkları fıstıklı makaronları şahane” diyor. Kilosu 400 lira. İşletmenin fıstıklı acıbadem kurabiyesi de çok seviliyor.
(0342) 215 15 00

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!