Güncelleme Tarihi:
Ana yemek öncesi aperitif bir şeyler yiyip içmek istendiğinde masaya genelde kuruyemiş, peynir ya da turşu gelirdi. Şimdiyse nitelikli bistro’lardan eğlenceyi de konseptine dahil eden mekânlara ‘yeni atıştırmalık trendi’nin, eskiden sadece Uzakdoğu restoranlarında yemeye alışkın olduğumuz edamame (haşlanmış soya fasulyesi) olduğunu görüyoruz. Bunlardan biri de Suadiye’deki Folks Kitchen&Cocktail. Pek çok yerde üzerinde deniz tuzu veya tatlı-ekşi sosla servis edilen edamame’yi onlar üç farklı çeşitte yapıyor. Tatlı-ekşi soslu klasiğin yanı sıra bir de acılı mayonezli ‘Spicy Edamame’ (190 lira) ve trüf soslu ‘Truffle Edamame’ eklemişler.
GASTRONOMİ KAZANINDA KAYNAYANLAR
ARTİZAN SEVENLERE
El yapımı artizan çikolatalarıyla ünlü Butterfly Chocolate, bayramda ikramlık veya hediye arayışında olanlar için dört ayrı koleksiyon hazırladı. ‘Keşif’, ‘Osmanlı’, ‘Meyveli’ ve ‘Fit’ isimli koleksiyonun yeni çeşitlerini şubelerinden veya internet sitelerinden temin etmek mümkün.
BAHAR LEZZETLERİ PİŞİRİLECEK
Uluslararası Servis ve Lezzet Akademisi (USLA) Kanyon’daki şubesinde bahar temalı yemek atölyeleri düzenliyor. İlgi alanınıza göre ‘Fit Öğle Molası’ (17 Nisan), ‘Küçüklerin Favori Tarifleri’ (17 Nisan), Trend Pastalar’ (29 Nisan) gibi atölyelerden birini seçip katılabilirsiniz.
AĞIZDA DAĞILIYOR
Divan Grubu’nun taze fırın lezzetleri sunduğu markası In Bakery by Divan’ın ürünleri artık Migros, Migros sanal, Macrocenter ve Macroonline’dan da satın alınabilecek. Ağızda dağılan Butter’o kurabiyenin çikolatalı-portakallı, tarçınlı, sade ve kahveli dört çeşidi var.