Önce yemek sonra eğlence

Güncelleme Tarihi:

Önce yemek sonra eğlence
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2023 07:00

Canlı müzik geceleriyle de bilinen Suadiye’deki Folks Kitchen&Cocktail ‘Cadde içindeki bir bahçe’ havasıyla özellikle gençler arasında yemek buluşmaları için de popüler. Uzakdoğu lezzetleri açısından zengin menüsünde, başlangıçlarındaki edamame çeşitleri pek beğeniliyor... Pizza, makarna ve salata seçenekleri de sunan mekânın özellikle kokteylleri öne çıkıyor.

Haberin Devamı

Ana yemek öncesi aperitif bir şeyler yiyip içmek istendiğinde masaya genelde kuruyemiş, peynir ya da turşu gelirdi. Şimdiyse nitelikli bistro’lardan eğlenceyi de konseptine dahil eden mekânlara ‘yeni atıştırmalık trendi’nin, eskiden sadece Uzakdoğu restoranlarında yemeye alışkın olduğumuz edamame (haşlanmış soya fasulyesi) olduğunu görüyoruz. Bunlardan biri de Suadiye’deki Folks Kitchen&Cocktail. Pek çok yerde üzerinde deniz tuzu veya tatlı-ekşi sosla servis edilen edamame’yi onlar üç farklı çeşitte yapıyor. Tatlı-ekşi soslu klasiğin yanı sıra bir de acılı mayonezli ‘Spicy Edamame’ (190 lira) ve trüf soslu ‘Truffle Edamame’ eklemişler.

Önce yemek sonra eğlence



Yine acılı mayonezle sunulan tempura karides (270 lira) Uzakdoğu ağırlıklı başlangıçlar arasında. Ayrıca trüflü mayonezli mısır tempura (205 lira), etli gyoza ve ponzu soslu somon-levrek gibi seçenekler de var. Folks’ta ana yemekler kısmı geniş tutulmuş. Salata, makarna ve pizza çeşitleri, ızgara somon veya et şnitzel (320 lira) tercih edebiliyorsunuz. Makarnalardan kalamar, karides, midye, sarımsak ve domates sosla hazırlanan el yapımı mürekkepbalıklı taze makarna ‘Tagliatelle Nero Di Seppia’ (400 lira) mekânın sevilen tabaklarından... Suşiye ise ayrı bir bölüm yapılmış. Klasik, tempura ve maki roll olmak üzere üç altbaşlığı var. Pancar soslu pirinç ve tempura karidesle hazırlanan pembe renkli ‘Rozu Roll’ görsel olarak dikkat çekiyor.

Haberin Devamı

Önce yemek sonra eğlence



Burası bir Japon restoranı değil ama son dönemde iyice popülerleşen dışı kıtır malzeme kaplı seçenekler de dahil olmak üzere yaklaşık 25 çeşit suşileri var. Folks’ta akşamüstleri DJ müziği oluyor. Cuma ve cumartesiyse (ramazan sonuna kadar sadece cumartesi) canlı müzik... Begüm Obiz, Güliz Ayla sahneye çıkan isimlerden. Canlı müzik 23.00 civarı başlıyor.

İşin içine eğlence girince kokteyl menüsü de geniş tutulmuş. Çeşit çeşit kokteyllerinden deneyebilirsiniz. Berna Sok. 9/A, Suadiye/İstanbul; (0530) 251 92 50

Haberin Devamı

GASTRONOMİ KAZANINDA KAYNAYANLAR

Önce yemek sonra eğlence

ARTİZAN SEVENLERE

El yapımı artizan çikolatalarıyla ünlü Butterfly Chocolate, bayramda ikramlık veya hediye arayışında olanlar için dört ayrı koleksiyon hazırladı. ‘Keşif’, ‘Osmanlı’, ‘Meyveli’ ve ‘Fit’ isimli koleksiyonun yeni çeşitlerini şubelerinden veya internet sitelerinden temin etmek mümkün.

Önce yemek sonra eğlence

BAHAR LEZZETLERİ PİŞİRİLECEK

Uluslararası Servis ve Lezzet Akademisi (USLA) Kanyon’daki şubesinde bahar temalı yemek atölyeleri düzenliyor. İlgi alanınıza göre ‘Fit Öğle Molası’ (17 Nisan), ‘Küçüklerin Favori Tarifleri’ (17 Nisan), Trend Pastalar’ (29 Nisan) gibi atölyelerden birini seçip katılabilirsiniz.

Haberin Devamı

Önce yemek sonra eğlence

AĞIZDA DAĞILIYOR

Divan Grubu’nun taze fırın lezzetleri sunduğu markası In Bakery by Divan’ın ürünleri artık Migros, Migros sanal, Macrocenter ve Macroonline’dan da satın alınabilecek. Ağızda dağılan Butter’o kurabiyenin çikolatalı-portakallı, tarçınlı, sade ve kahveli dört çeşidi var.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!