Makarnasız yapamayanlara...

Güncelleme Tarihi:

Makarnasız yapamayanlara...
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2022 07:00

Hamuruna göre sayısız kesim çeşidine ve eşlikçi sosa sahip makarna, karşı konulamayan özel lezzetlerden. Geçtiğimiz aylarda Kadıköy’de açılan ve hızla popüler olan Pasta To Go, onu en pratik şekilde sunmanın peşine düşen bir mekân.

Haberin Devamı

Kadıköy Çarşı civarlarında gezinirken burnunuza mis gibi makarna kokuları geliyorsa kaynağı kısa bir süre önce açılan Pasta To Go olabilir. Burası servis stili olarak al-götür mantığıyla çalışan ve sadece makarna servis eden bir işletme. Kurucusu Halil İbrahim Çakır bu konseptle bir İtalya seyahatinde tanışmış. Makarnalarına ve geleneklerine bağlı İtalyanların bile bu pratik sunuma ilgi gösterdiğini görmek ona ilham olmuş. Gençlerin, öğrencilerin yoğun olduğu Beşiktaş ve Kadıköy ilçelerinin bu iş için en uygun yerler olabileceğini düşünmüş ve Kadıköy Çarşı Caddesi’nde bu mekânı açmış. Çakır aynı zamanda mutfakla da ilgileniyor, tüm sosları kendisi hazırlıyor.

İçeride oturabileceğiniz keyifli bir alan da yaratılmış ancak mekânda yeseniz dahi makarnalar tahta çatal-kaşıkla ve karton kutusunda servis ediliyor. İsterseniz alıp götürebilir veya burada hızlıca yiyip kalkabilirsiniz. Açılalı 4-5 ay gibi kısa bir süre geçmesine rağmen talep oldukça fazla, kapıda kuyruklar görmeniz olası.

Haberin Devamı

MAC&CHEESE ÇOK TALEP GÖRÜYOR

Menüde isimlerine aşina olduğumuz makarna çeşitleri çoğunlukta. Cheddar ve parmesan peynirleriyle yapılan meşhur Mac& Cheese (60 lira) en çok tercih edilenlerden. Tavuklu alfredo ve spaghetti bolonez gibi çeşitler de yine çok seviliyor, fiyatları 60’ar lira. Alfredo’da tavuk, mantar, pesto sos, krema ve parmesan peyniri var.

Pesto sevenlere ‘Creamy Pesto Tagliatelle’ de uygun bir seçim, daha kremamsı bir dokuya sahip. Yoğun tatta makarna severler ‘Gerçek Peynirli’ (70 lira) çeşidini tercih edebilir; içinde gorgonzola, mozzarella, parmesan, krema ve maydanoz var. Pratik al-götür konseptine daha çok uyduğu için tercihlerini kuru makarnadan yana kullanmışlar. Taze el açması makarnanın bambaşka bir operasyon gerektirdiği ve layıkıyla yapılmadığında iyi sonuçlar vermediği kanaatindeler. Salı günleri kapalılar, onun dışında her gün 11.30-22.30 arası hizmet veriyorlar.

Makarnasız yapamayanlara...

İmamata Sok. No: 5/2 Kadıköy/İstanbul; (0532) 320 51 27

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!