Karışık kızartma mı mücver mi?

Güncelleme Tarihi:

Karışık kızartma mı mücver mi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 09, 2022 07:00

Domates sosu veya sarımsaklı yoğurtla servis edilen karışık kızartma... Bol otlu mücver...Okurlarımız bu hafta bu iki lezzeti kıyasladı ve hangisini nasıl yaptıklarını anlattı.

Haberin Devamı

Instagram (@hurriyetlezzetlihayat) hesabımızda bu hafta “Tercihiniz karışık kızartma mı, mücver mi” diye sorduk. Anketimizi oylayan okurlarımızın yüzde 57’si karışık kızartmayı seçti. Biz de şu ayrıntıları istedik: “Patlıcan, patates, biber, kabak... Karışık kızartma yaparken hangi sebzeleri tercih ediyorsunuz? Domates sosuyla mı servis edersiniz yoksa sarımsaklı yoğurtla mı? Mücveri sadece kabakla mı yaparsınız? İçine hangi otları koyarsınız? Fırında yaptığınız da oluyor mu” İşte, gelen
yanıtlardan bazıları...

@oyaaytan: “Önceliğim karışık kızartma; patlıcan, kabak ve biber değişmez üçlüm. Ara sıra havuç eklemeyi de seviyorum. Mutlaka domates soslu... Yoğurtlu yemeyi de seviyorum ama sonradan üzerine ilave ediyorum. Kızartmayı en çok ızgara köfte ve salatayla birlikte yiyorum.”

Haberin Devamı

@izcigunizi: “En güzeli mücver. Fırında yapmayı tercih ediyorum.”

@melisdc: “İkisinin de yeri ayrı ama mücver bir başka...”

@isinirakk: “Karışık kızartma için patlıcan, kabak, çeşitli biberler ve patatesi kuşbaşı doğrayıp tuz, karabiber ve zeytinyağıyla harmanladıktan sonra fırına atıyorum. Soğuttuktan sonra üzerine sarımsaklı domates sosu... Yanında arzuya göre yoğurt. Mücveri elimin altında olan sebzelerle her mevsim yapıyorum. Olmazsa olmazı bol dereotu, taze nane ve maydanoz. Sadece taze soğan ve taze sarımsakla da yaparım, çok lezzetli olur. Bol yağda kızartıp yanında yoğurtla servis ediyorum.”

@mealmyths: “Benim için yaz demek domates soslu karışık kızartma demek.Yanına da domatesli pilav... Mevsimin en leziz patlıcan ve biberi yine yaz domatesleriyle buluşunca tadına doyum olmuyor; yaz sofralarına nefis bir meze... Mücverin yeri de ayrıdır. Az yağda kızarmış, kabağı ve yeşillikleri bol olanını severim.”

@selmaozdogan: “Mücveri kabakların suyunu sıkmadan ama biraz fazla un koyarak yaparım. Kekik de çok yakışır. Kızartması favorim.”

@ozbayelven: “İkisini seviyorum ama mücver öne çıkar.”

ÖZELLİKLERİ

Şef Ebru Omurcalı’dan öneriler...

KARIŞIK KIZARTMA

Sebzeleri derin yağda kızartabilir veya çok az zeytinyağıyla tavada pişirebilirsiniz, bu şekilde daha hafif olur. Kızartma yaparken zeytinyağı tercih ederseniz lezzeti artar.

Haberin Devamı

İyi bir domates sosu kısık ateşte ve uzun sürede pişmeli. 1 kilo domatesi kabuklarını soymadan doğrayıp arzu ettiğiniz kadar sarımsak ve bir tatlı kaşığı şekerle zeytinyağında pişirin. 2 çorba kaşığı elma sirkesi eklemek lezzetini katlayacaktır. Fesleğen veya biberiye de bu sosa çok yakışır. Deniz tuzu ve tane karabiber eklemek de diğer önerilerim...

MÜCVER

Mücverin daha lezzetli olması için harcına kattığınız taze ot yoğunluğunu arttırın. Örneğin fesleğen, reyhan ve taze kişniş bambaşka bir tat katacaktır. 

Servis ederken yoğurdun üzerine rendelenmiş limon kabukları ekleyip çok daha ferah bir tat yakalayabilirsiniz.

Dilerseniz mücver harcını pişirme kâğıdı serilmiş bir kaba döküp fırınlayabilirsiniz. Ama fırına atmadan üzerine biraz mısır unu serperseniz daha gevrek bir mücveriniz olur.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!