Karamelli ve cevizlisi, misket limonlu çikolatalısı...

Güncelleme Tarihi:

Karamelli ve cevizlisi, misket limonlu çikolatalısı...
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2022 10:09

Dışı hafif gevrek, içiyse yumuşacık; mis gibi tereyağı kokan iyi kalite kurabiyeyi bulmak kolay iş değil. Suadiye’deki Josephine, odağını tamamen doğru teknik ve kaliteli malzemeye çevirmiş bir kurabiyeci. Taze çeşitleri arasından seçim yapmak zor...

Haberin Devamı

Fırından yeni çıkmış, taptaze kurabiye kokusunun cezbetmeyeceği kişi sayısı azdır. Tek ürün üzerine yoğunlaşan kurabiye markası Josephine Cookies & Inspirations’a adım attığınız an işte bu kokuyu buram buram alıyorsunuz. Fransız pastacılığındaki kaliteli malzeme kullanımı ve mükemmeliyetçilikten ilhamını alan işletmenin adına da Napolyon’un tutkulu aşkı Joséphine ilham olmuş.

Mekânın kurucusu Alara Sirkecioğlu, ürün standardını yukarıda tutmaya çalışıyor. Kurabiyelerdeki tereyağı Karadeniz’den, Antep fıstığı ezmesi Gaziantep’ten, turunçlar Adana’dan geliyor. Çeşitler dönem dönem değişiyor ancak her daim bulabileceğimiz 6 çeşit kurabiyeleri var. En çok tercih edilenlerden biri ‘salted caramel’da (6’lı paketi 179 lira) ev yapımı tuzlu karamel ve pikan cevizi var. Dışı kıtır kıtır, içi yumuşacık ‘chocolate chip’teyse Belçika çikolatası ve bir tutam tuz var.

Haberin Devamı

Karamelli ve cevizlisi, misket limonlu çikolatalısı...


Kurabiye tutkunları Antep’ten gelen yüzde 100 Antep fıstığı ezmeli ve çikolatalı ‘chocolate pistachio cookie’ (26 lira), yerfıstığı ezmeli brownie, misket limonu ve beyaz çikolatalı ‘key lime pie’ (26 lira) gibi çeşitlere de şans vermeli. Misket limonlunun süslemesi mevsimine göre değişiyor. Şimdilerde kurutulmuş gül yapraklarıyla sunulan bu kurabiye, temmuzda lavantayla renkleniyor.

BURASI BİR KAFE DEĞİL

Sirkecioğlu kurabiyelerinde tereyağı, un ve şeker kullanıyor. Ancak zeytinyağı, pekmez, yulaf, kuru meyve ve yemişlerle hazırladığı ev yapımı granola ve badem unuyla yaptıkları kurabiyeleri de tercih edebilirsiniz. Ev yapımı, rafine şekersiz granola’nın paketiyse 85 lira.

Karamelli ve cevizlisi, misket limonlu çikolatalısı...


Kurabiyelerin hepsi internet sitelerinden sipariş edilebiliyor. Kurumsal etkinliklere toplu üretim de yapıyorlar. Hediye amaçlı satın almak isteyenlere 6 ve 8’li kutuları var. Dilediğiniz 4 çeşidi seçerek oluşturacağınız 8’li kutunun fiyatıysa 229 lira. İşletmenin bir kafe olmadığını belirtmekte fayda var. Dükkânı ziyaret ettiğinizde herhangi bir içecek menüsü veya oturma alanı bulunmasa da fırından taze çıkan kurabiyelerin kokusunu alarak tatmak bir başka elbette...

 

BAKMADAN GEÇME!