Gastronomi kazanından kaynayanlar

Güncelleme Tarihi:

Gastronomi kazanından kaynayanlar
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 22, 2023 07:00

2023 İncili Gastronomi Rehberi’ne giren restoranlar açıklandı. Şef Emre Şen, Casa Lavanda’da brunch, Xuma Village’da ise pop-up yemek düzenleyecek. Hilton Bomonti’den sürdürülebilir menü, yazarımız Vedat Milor’un yeni televizyon programı ve Ranchero’nun yepyeni tabaklarıyla son haberler burada...

Haberin Devamı

Ä°NCÄ°LER DAÄžITILDI

Hürrriyet Gazetesi ve Karaca işbirliğiyle bu sene 5’incisi hazırlanan İncili Gastronomi Rehberi, inci alan restoranları Swissôtel The Bosphorus’taki ödül töreniyle açıkladı. Yeme-içme sektörünü bir araya getiren tören, proje koordinatörü Müge Akgün’ün konuşmasıyla başladı. Fatih Karaca ve Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Batuhan Mumcu’nun konuşmalarının ardından 4 ve 5 İnci alanlara plaketleri verildi.

Gastronomi kazanından kaynayanlar


TURK

4 İnci alanlar arasındaki restoranı Gram için sahneye oğluyla birlikte çıkan, yazarımız şef Didem Şenol Tiryakioğlu büyük alkış aldı. En büyük coşkuysa törene önlükleriyle gelen Adanalı kebap ustalarına gösterildi; hem 4 İnci alan hem de Asırlık Mekânlar kategorisine giren Onbaşılar Kebap’ın ustaları, işletme sahibi Tayyar Zaimoğlu’yla birlikte sahnede uzun süre alkışlandı. Antalya’dan 7 Mehmet, Bodrum’dan ENT ve Maçakızı, İzmir’den OD Urla 5 İnci aldı. İstanbul’dan 5 İnci alan restoranlarsa Mikla, Neolokal, Sunset Grill&Bar ve TURK Fatih Tutak oldu.

Haberin Devamı

Gastronomi kazanından kaynayanlar

Maça Kızı

BU AY SONUNA KADAR SÃœRECEK

Hilton İstanbul Bomonti’deki Globe Restaurant bu ayın sonuna kadar ‘50 Mile’ adlı özel bir menü sunuyor. Tüm yemekler sürdürülebilirlik ilkesi çerçevesinde ve yerel üreticileri desteklemek amacıyla tasarlanmış, sadece yaklaşık 80 km uzaklıktaki üreticiler dahil edilmiş. Gerdan etiyle Kanlıca yoğurt çorbası, İstanbul bahçeleri salatası, tavada Marmara kaya levreği tadabilecekleriniz arasında.

Gastronomi kazanından kaynayanlar

 

BALIK SEVENLER KAÇIRMASIN

Ranchero, Meksika mutfağının ülkemizdeki popüler temsilcilerinden. Marka şimdi menüsüne meraklıları için balıklı tabaklar da ekledi. Bunlardan biri panelenmiş mezgit balığıyla hazırlanan ensalada pescado. Diğeriyse pescado empanizado; panelenip kızartılan dil balığı yanında guacamole ve aderezo sosla veriliyor. Kızartılmış lavaş dürüm ‘chimitacoroll’ da yeni eklenen çeşitlerden.

Haberin Devamı

Gastronomi kazanından kaynayanlar

 

YARIN BAÅžLIYOR!Â

Yazarımız Vedat Milor ekranlara dönüyor. Yarından itibaren her pazar Habertürk TV’de yayımlanacak ‘Vedat Milor’la Buyurun Sofraya’ programında Milor geçmişten günümüze Türk mutfağının izini sürecek. Lezzet derinlikleri bir yana, yemeklerimizin her biri çok zengin kültür birikimlerine de sahip. Yeni programında Milor bu yemekleri tadarken gelenek ve yenilik arasındaki ilişkileri ele alacak, toplumsal ve kültürel analizler yaparak farklı perspektiflerden izleyenleri aydınlatacak.

Gastronomi kazanından kaynayanlar

DOĞAYLA BAŞBAŞA 

 

Ş ile’deki Casa Lavanda şehre yakın en huzurlu adreslerden biri. Doğayla baş başa kaldığımız ortamı bir yana, şef Emre Şen’in elinden çıkan tabaklar da konuklar için bir gastronomik şölen. Böyle bir ortamda kahvaltı yapmak sizi heyecanlandırıyorsa yarın 12.00-15.00 arası ‘Farm to Table Brunch’ etkinliği düzenliyorlar. Kendi bostanlarında yetiştirdikleri ürünlerle kahvaltılıklar, barbeküde pişen sıcaklar ve yine bahçeden meyvelerle hazırlanan tatlılar menüde olacak. 12 yaşından küçükleri misafir edemeyen otelin kapıları bu kez çocuklara da açık. Şen ayrıca 25 Temmuz’da Bodrum’daki Xuma Village’da bir pop-up akşam yemeği düzenliyor.

Haberin Devamı

Gastronomi kazanından kaynayanlar

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!