Gastronomi kazanında kaynayanlar

Güncelleme Tarihi:

Gastronomi kazanında kaynayanlar
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2024 07:00

Yeme-içme dünyasından en yeni haberler...

Haberin Devamı

Gastronomi kazanında kaynayanlar

Yılın ilk ödülleri sahiplerini buldu

Mutfak Dostları Derneği’nin düzenlediği 5. Altın Kaşık Gastronomi Ödülleri Four Seasons Hotel Sultanahmet’te gerçekleşen törenle sahiplerini buldu. Yılın Türk şefi Pınar Taşdemir, yılın yabancı şefi Rudolf van Nunen, yılın pasta şefi Feray Aydoğdu, yılın genç şefi Ulaş Durmaz seçildi. Diğer yandan, farklı kategorilerdeki restoranlara ödülleri verildi. Yılın pastane veya tatlı evi Baylan, yılın geleneksel lokantası Seraf Vadi, yılın yabancı konseptli lokantası Çok Çok Thai seçildi. Yılın dijital yayını ödülünü Hülya Ekşigil ve Deniz Alphan’ın ‘Yedik İçtik’ podcast’i alırken yılın gastronomi kitabı, yazarımız Vedat Milor’un ‘Buyurun Ziyafete’sine verildi.

Gastronomi kazanında kaynayanlar

Tamamı organik

Haberin Devamı

Çocuklara yönelik katkı maddesiz atıştırmalıklar sunan Humm Organic markasının ürün gamı genişliyor.Kurabiye, kraker, kek, bar ve kahvaltılık gevrek gibi 20’ye yakın lezzetle artık yetişkinler için de seçenekler var. Tamamı şekersiz, içerikleriyse ‘temiz reçeteli’ yani sertifikalı organik buğday unları, keçiboynuzu, hurma, elma gibi gıdalarla hazırlanıyor.

Gastronomi kazanında kaynayanlar

Efendy’den yeni tatlar...

Yazarımız şef Somer Sivrioğlu’nun restoranı Efendy, yeni yılda menüsüne yeni lezzetler ekledi. Soğan kebabı, çiğköfte, kılıçbalığı buğulama, yağlı kara, dağmantarlı kereviz, Girit ezme, bademli kek şefin yorumuyla eklenen seçenekler arasında. Eski menünün batırık, humus, cartlak kebabı gibi mekânın müdavimleri tarafından çok sevilen imza lezzetleriyse yine yerli yerinde.

BAKMADAN GEÇME!