Gastronomi kazanında kaynayanlar

Güncelleme Tarihi:

Gastronomi kazanında kaynayanlar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2023 07:00

Son dakikacılara yılbaşı paketleri... Ünlü restoran Noma’nın dergisi... Beta Tea’nin tortu bırakmayan yeni çay koleksiyonu... Sürdürülebilirlik temalı yemek yarışması... Yeme-içme dünyasından son haberler...

Haberin Devamı

HÂLÂ HEDİYE ALMADIYSANIZ...

Sevdiklerine yeme-içme temalı hediyelikler almak isteyenler The Marmara Taksim içinde yenilenerek açılan Café Marmara’yı ziyaret edebilir. Burada sıcak şarap ve tatlıların tadına baktıktan sonra el yapımı çikolatalar, lokumlar, yılbaşı temalı pasta ve şekerlemelerle doldurularak hazırlanan zarif tasarımlı yılbaşı sepetlerini bulabilirsiniz.

DOĞADA ÇÖZÜNEBİLİYOR

Gastronomi kazanında kaynayanlar

Beta Tea, pamuktan müslin torbalara sarılarak paketlenen yeni bir çay koleksiyonu çıkardı. Bu torbalar piramit şeklindeki özel tasarımıyla çay yapraklarının serbestçe genişleyip süzülmesine olanak tanıyor. En önemlisi de doğada tamamen çözünebiliyor. Bardakta tortu bırakmaması da öne çıkan özelliklerinden. Koleksiyonda klasiklerin yanında farklı modlara göre sindirim, odaklanma, enerji, detoks gibi çaylar var.

 

Haberin Devamı

CULİNARY CUP İÇİN YARIŞTILAR

Gastronomi kazanında kaynayanlar

Sofra/Compass Group Türkiye’nin bu yıl 9’uncu kez düzenlediği ‘Culinary Cup’, 16 Aralık’ta İstanbul Gastronometro’da gerçekleştirildi. Daha sağlıklı, çevre dostu bir dünya için farkındalık oluşturmak amacıyla bu yıl ‘Sürdürülebilirlik’ temasını merkezine alan yarışmada şefler düşük karbon emisyonu ve sıfır atığa odaklanarak planladıkları menüleriyle bitki bazlı, sürdürülebilir lezzetler hazırladılar. Yarışmanın kazananıysa şef Hatun Çantay oldu.

 

RESTORANIN JAPONYA ANILARI

Gastronomi kazanında kaynayanlar

Pek çok kez dünyanın en iyi restoranı seçilen ve 2024’te kapanacağını duyuran Noma bir dergi çıkardı. Noma in Kyoto adını verdikleri bu dergide Japonya’ya ilgi duyan yeme-içme meraklılarını sevindirecek içerikler var. Restoran ekibinin Kyoto’da geçirdikleri süredeki seyahat ve yemek notlarını, orada hazırladıkları tabakları ve tanıştıkları insanları konu alan dergi hakkında bilgiye nomaprojects.com üzerinden ulaşmak mümkün.

 

Haberin Devamı

HEPSİ BİR ARADA

Gastronomi kazanında kaynayanlar

Yeni bir yılı daha sevdiklerimizle birlikte karşılamak için geri sayım başladı. Yarın yılbaşı sofrası kuracaklardansanız veya misafirliğe eliniz boş gitmek istemiyorsanız en büyük kurtarıcı yılbaşı paketleri oluyor. Metro Türkiye de içinde cips,Türk kahvesi, çikolata, kuruyemiş ve içecek çeşitleriyle 25 ürünün bulunduğu işlevli bir kutu hazırlamış. Fiyatıysa 350 lira.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!