Gastronomi kazanında kaynayanlar

Güncelleme Tarihi:

Gastronomi kazanında kaynayanlar
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2023 07:00

Uluslararası yarışmada ödül kazanan acı soslarımız... Üniversite öğrencilerine kapılarını açan Kadıköy mekânları... Soğuk havalarda içimizi ısıtacak yeni lezzetler... Yeme-içme dünyasından en son haberler...

Haberin Devamı

Gastronomi kazanında kaynayanlar

İki kategoride derece

İzmir Urla menşeli acı sos markası Padronero ABD’de düzenlenen Spicy Flave Awards’ta ödül alan ilk Türk markası oldu. 4 kıta,
12 farklı ülkeden 300’ün üzerinde ürün 51 kategori altında değerlendirildi. Kendi yetiştirdikleri acı biber çeşitleri, tütsülenmiş elma, kuru incir, soya sosu, tuz, köri ve sarımsaklı Chinatown BBQ isimli acı sos ‘Glütensiz BBQ Soslar’ kategorisinde1’inci olurken; karamelize soğan, rezene, beyaz karabiber, sarımsak, sirke ve tuzlu Wise Onion isimli acı sosları da ‘Çeşnili Et Sosları’ kategorisinde 2’ncilik ödülünü kazandı.

Gastronomi kazanında kaynayanlar

Biagio Rapone ve Samuele Zaninotto
İtalyan rüzgârı esti

Haberin Devamı

Mutfak kültürlerinin tanıtılması amacıyla 2015’ten bu yana her yıl İtalyan Dışişleri ve Uluslararası İşbirliği Bakanlığı tarafından organize edilen İtalyan Mutfağı Haftası’nın 8’incisi gerçekleşti. İtalya Başkonsolosluğu’nun özel davetlisi olarak ülkemize gelen İtalya Aşçı Federasyonu üye şefleri Samuele Zaninotto ve Biagio Rapone, Gastronometro’da özel bir akşam yemeği sundu. Bu yıl belirlenen ‘lezzetle sağlık bir arada’ temasından yola çıkarak hazırladıkları menüde bezelye-spiriluna soslu mürekkep balığı salatası, karides tartar ve burrata’lı gnocchi gibi yemekler vardı.

Gastronomi kazanında kaynayanlar

Zencefilli, ballı, tarçınlı kış kahvesi
Dumanı üstünde...

Havalar soğuyunca elimiz hemen sıcak içeceklere yöneliyor. Bu kış yeni seçeneklerin peşindeyseniz Tchibo’nun mevsim seçkisine göz atabilirsiniz. Kahve, zencefil, bal ve tarçınla hazırlanan ‘ginger winter coffee’, acı biberli sıcak çikolata ‘choco fire’ ve sahleple kahvenin birlikteliğinden doğan ‘salve’ yeni çeşitler arasında.

Gastronomi kazanında kaynayanlar

Mikla’dan tamamen ayrıldı

Ünlü şef Mehmet Gürs, adıyla birlikte anılan Michelin yıldızlı restoranı Mikla’dan ayrıldığını duyurdu. Şef, perşembe günü Instagram hesabından yaptığı açıklamada Mikla’daki son hisselerini yeni sahibine devrettiğini açıkladı. “Sistemler kurulu, ekip aynı. Yiyecek-içecek, servis ve ortam her zamanki gibi şahane” sözleriyle yokluğunda bir kalite değişikliğinin olmayacağının da altını çizdi.
Gastronomi kazanında kaynayanlar

Öğrencilere tam destek

Haberin Devamı

Kadıköy’de anlamlı bir proje başladı. Bu zorlu ekonomik koşullarda dar gelirli üniversite öğrencilerinin karnını güzel bir atmosferde doyurmak için semtin restoranları el ele vermeye başladı. Haftanın belirli gün ve saatlerinde katılımcı restoranlar kapılarını ücretsiz olarak açacak. Kimlerin destek olduğunu ve günlük kaç kişi ağırlayabileceklerinin bilgisini @kadikoysokak Instagram hesabından takip edebilirsiniz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!