Gastronomi kazanında kaynayanlar

Güncelleme Tarihi:

Gastronomi kazanında kaynayanlar
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2023 07:00

Genç şefler için güzel bir fırsat... Dünyaca ünlü şarkıcı Cher’in gelato markası... Adana Lezzet Festivali’nin 7’ncisi... Güneye inenler ve şehirde kalanlar için hafta sonu etkinlikleri... Yeme-içme dünyasından son haberler burada.

Haberin Devamı

SON GÜN 6 KASIM 

Metro Türkiye ana sponsorluğunda, Dude Table tarafından organize edilen ‘35 Yaş Altı 3 Şef Yarışması’ bu yıl ikinci kez düzenleniyor. Mutfakta daha çevreci uygulamaları teşvik etmeyi hedefleyen yarışmanın teması ‘Gıdanın Geleceği için Atıksız Mutfak’ olarak belirlenmiş. 18-35 yaş arasındaki tüm şeflerin katılımına açık olan yarışmada adaylar, hazırladıkları yemek tariflerini www.35yasalti3sef.com adresinden başvuru yaparak 26 Eylül-6 Kasım tarihleri arasında iletebilecekler. İletilen tarifler arasından 10 aday seçilerek 13 Kasım’da açıklanacak. Aralarında yazarımız Ebru Erke’nin de olduğu jüri tadımıysa 7 Aralık’ta gerçekleşecek ve ilk 3 belirlenecek. Kazananlar yurtdışında atıksız mutfak tekniklerini uygulayan öncü şeflerle tanışma fırsatı yakalarken, bu şeflerden sürdürülebilir mutfak üzerine eğitimler de alacak.

Haberin Devamı

Gastronomi kazanında kaynayanlar

Yarışma jürisi (soldan sağa): Maximilian Thomae, Ebru Erke, Emre Şen, Çiğdem Seferoğlu, Sinem Türüng, Giancarlo Gottardo ve Funda İnansal

OKTOBERFEST COŞKUSU

Gastronomi kazanında kaynayanlar

Almanların ekim başında şenliklerle kutladığı ‘Oktoberfest’ bizde de popülerleşmeye başladı. Havalar iyice soğumadan festival ortamının tadını çıkarmak cazip geliyorsa bugün Swissôtel’deki Chalet Garden’ı ziyaret edebilirsiniz. Pretzel gibi hamurişleri ve sokak lezzetleri, Bavyera temalı süslemeler ve konserlerle sürecek etkinlik 14.00-00.00 arasında.

 

DONDURMACI OLDU

Gastronomi kazanında kaynayanlar

Gün geçmiyor ki ünlü bir isim yeme-içme dünyasına el atmasın... Bu kervana katılanların en sonuncusu Cherlato isimli bir gelato markası kuran dünyaca ünlü şarkıcı Cher... Los Angeles’ta dolanan Cherlato kamyonu, şehrin ikonik lokasyonlarında sürekli yer değiştiriyor. Nerede olduklarının bilgisi internet sayfalarından duyuruluyor. Çeşitler arasında yüzde 72 kakao oranlı çikolata ve ahududulu, Cher’in annesine ait cheesecake tarifiyle hazırlananı, portakallı şifon kek ve fıstıklı, mango ve chamoy’lu (bir Meksika sosu) gibi kombinasyonlar var.

 

Haberin Devamı

TARIM VE TURİZM KONUŞULDU

Gastronomi kazanında kaynayanlar

C iğeri, kebabı, içliköftesi, şırdanı... Birbirinden lezzetli Adana yemeklerini tanıtmayı amaçlayan Uluslararası Adana Lezzet Festivali’nin 7’ncisi geçen hafta düzenlendi. Şehrin dünya çapında bir gastronomi destinasyonu olması için yön belirleyen oturumlar, tadımlar ve atölyelerle geçen festivalin bu seneki teması ‘Bereketli Topraklar Üzerine Tarımdan Turizme’ydi. Etkinlik, yazarlarımız şef Somer Sivrioğlu ve Sahrap Soysal’ı, ayrıca Arda Türkmen ve Mehmet Yalçınkaya gibi şefleri ağırladı. Yemek pişirilen atölyeler ilgi gördü.

 

GASTRONOMİ VE CAZ BİR ARADA

Gastronomi kazanında kaynayanlar

Haberin Devamı

Side’de düzenlenen Gastro Caz Festivali başladı. Yarın akşama kadar devam edecek etkinlik Antik Side Apollon Tapınağı ve limanında düzenleniyor. Girit mutfağı, Yörük mutfağı ve gastronomi trendleri seminerlerin konu başlıklarından bazıları...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!