Gastronomi kazanında kaynayanlar

Güncelleme Tarihi:

Gastronomi kazanında kaynayanlar
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2023 07:00

Kurukahveci Mehmet Efendi üçüncü şubesini açtı. Köşebaşı Ankaralılarla buluşuyor. Özsüt hazır çorba, Karaca çatal, kaşık, bıçak seti çıkardı. Gamze Cizreli Forbes’un başarılı işkadınları listesinde. Yeme-içme dünyasından haberler...

Haberin Devamı

BU SET HEM ŞIK HEM SAĞLAM

Karaca 316+ adında çelik çatal, kaşık, bıçak koleksiyonu çıkardı. Premium ve Elegance olarak iki kategoriye ayrılan set, gemicilik sanayisinde kullanılan kaliteli çelikten üretiliyor ve şıklık kadar sağlamlığı da gözetiyor. Bu sayede bulaşık makinesinde paslanma ve çizilme gibi zararlar da önlenmiş oluyor. Koleksiyona Karaca mağazaları, karaca.com ve Karaca uygulamasından ulaşmak mümkün.

EVİNİZDE ISITIP YİYİN

Yoğun hayat temposunda yemek hazırlığına harcadığımız süre her geçen gün azalıyor. Pratik ev yemeklerine olan bu ihtiyaçtan yola çıkan Özsüt, koruyucu katkı maddesi içermeyen, evde hemen ısıtıp yiyebileceğiniz çorbalarını şubelerinde satmaya başladı. Ev yapımı tadındaki bu çorbalar cam şişede sunuluyor. Domates suyu, taze ve kuru soğanlı İspanyol domates çorbası, tavuk suyu ve zerdeçalla hazırlanan acılı ezogelin çorbası, yoğurtlu, buğdaylı ve nohutlu Selanik çorbası, tavuk sulu mantar çorbası çeşitler arasında.

Haberin Devamı

Gastronomi kazanında kaynayanlar

GURURLANDIK

BigChefs markası, Türkiye’deki 19 şehirde 76 şube ve yurtdışındaki 6 ülkede 9 şubeyle 85 farklı noktada misafirlerini ağırlıyor. Markanın kurucusu Gamze Cizreli bu başarısıyla Forbes’un fark yaratan kadınlar listesine girdi. Bu liste, Avrupa, Ortadoğu ve Afrika’dan iş dünyası, siyaset, sivil toplum ve bilim gibi alanlarda farkını ortaya koymuş
50 yaş üstü 50 kadını içeriyor.

Gamze Cizreli’ye, listeye girmenin nasıl hissettirdiğini sorduk. Söze “Türkiye ve Türk kadınları adına çok gururluyum. Cumhuriyet’in 100’üncü yılında da bunu alıyor olmak beni hem çok onurlandırdı hem duygulandırdı” diye başlayan Cizreli, mutluluğunu şöyle anlattı: “Böyle bir ödülle taçlandırılmak çok değerli. Ciro, büyüklük ve gelinen şube sayısı vesaire gibi yaratılan rakamsal değerin ötesinde kırsaldaki kadını tedarik zincirine dahil etmek, sürdürülebilirlik, atıksız mutfak gibi pek çok konuyla ilgili yapılan çalışmaların da aslında bu ödüle layık görülmemde, listeye girmemde etkisi olduğunu düşünüyorum. Çok çok mutluyum ve duygusalım.”

Haberin Devamı

Gastronomi kazanında kaynayanlar

SEVGİLİNİZE YEMEK PİŞİRİN

Sevgililer Günü için farklı bir armağan arayışında olanlar Uluslararası Servis ve Lezzet Akademisi’nin (USLA) takvimine göz atabilir. Kendi elinizle yaptığınız bir hediye vermek isterseniz 14 Şubat’a özel ‘Sevgiliye Özel Çikolata’ atölyesine katılabilirsiniz. Sevdiğinizle birlikte yemek yapmak isterseniz yine 14 Şubat’ta ‘Yemekte Aşk Kokusu Var’ atölyesine katılabilirsiniz. Bu atölyede avokado tartar yatağında acı ve tatlı marineli jumbo karides, pancar, çili biber ve zencefilli risotto, somon fileto gibi yemekler pişirilecek. Ayrıntılı bilgiye USLA’nın internet sitesinden ulaşabilirsiniz.

Haberin Devamı

Gastronomi kazanında kaynayanlar

FİLTRE KAHVE VE ESPRESSO DA OLACAK

Dünyanın en köklü kahve markalarından Kurukahveci Mehmet Efendi’nin, Sirkeci Marmaray çıkışındaki yeni mağazası hizmet vermeye başladı. Yeni mağazada taze kavrulmuş ve öğütülmüş Türk kahvesinin yanı sıra filtre kahve ve espresso çeşitleri de sunulacak.

Gastronomi kazanında kaynayanlar

ANKARA’YA YENİ ŞUBE

Köşebaşı; İstanbul, Bursa, Kapadokya ve Bitez’den sonra Ankara’ya yeni şube açıyor. Kebapları, et yemekleri ve mezeleriyle Adana ve Tarsus mutfaklarından lezzetler sunan restoran zincirinin 120 kişilik bu yeni şubesi Or-An’da olacak. Mekânda özel toplantı ve kutlamalar için 25 kişilik bir VIP salonu da var. Haftanın her günü 12.00-00.00 saatleri arasında açıklar.

BAKMADAN GEÇME!