Gastronomi kazanında kaynayanlar

Güncelleme Tarihi:

Gastronomi kazanında kaynayanlar
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2023 07:00

Asuman Kerkez’in kitabı yurtdışından ödül aldı. Gaziantep Yöresel Yemek Günleri pazartesi başlıyor. NovaVera Zeytinyağı dünya 4’üncüsü oldu. Gault&Millau Türkiye’nin lansmanı yapıldı. Uzakdoğu restoranı Ukiyo’nun menüsü yenilendi.

Haberin Devamı

BULGURUMUZ DÜNYAYA AÇILIYOR

Akademisyen-yazar ve televizyon programcısı Asuman Kerkez’in yazdığı ‘Anadolu’dan Dünyaya Armağan: Bulgur’ (Altın Kitaplar) yemek kitaplarının yarıştığı Gourmand’dan ödülle döndü. ‘Best in the world’ kategorisinin kazananı olan kitabı için Kerkez “Bulgurun hak ettiği yeri kazanabilmesi için uğraşıyorum. Proje dahilinde aynı isimle bir belgesel de çektim. Üniversitelerin gastronomi bölümlerinde okuyan öğrencilerin toprakla, buğdayla ve bulgurla tanışması için hiç durmadan seminerler veriyorum. Kitabım böylesi prestijli bir ödüle layık görüldü. Anneannem bulguru bana emanet etti. Bu emanetin hakkını verebildiğimi hissediyorum. Bu nedenle çok mutluyum ve gurur duyuyorum” dedi.

Bulgurun tarihçesi ve türlerinin yanı sıra kolay bulunabilir malzemelerle evde pişirilebilecek pek çok tarif de yine bu kitapta.

Haberin Devamı

Gastronomi kazanında kaynayanlar

Asuman Kerkez

 

ANTEP MUTFAĞINA DOYALIM

Elite Worlds Hotels&Resorts, 16-29 Ocak arasında Gaziantep Yöresel Yemek Günleri düzenliyor. Beyran, yuvalama çorbası, içliköfte, fındık lahmacun, kuru patlıcan dolması, simit kebap, alinazik, fıstıklı kebap, katmer ve pekmezli helva tatlısı gibi lezzetleri İstanbul Florya, Grand İstanbul Küçükyalı, Grand İstanbul Basın Ekspres, Van ve Sapanca’daki Elite Worlds otellerin içindeki The Grill Ocakbaşı restoranlarında tadabilirsiniz.

Gastronomi kazanında kaynayanlar

 

DÜNYANIN EN İYİLERİ ARASINDA

Ayvalık merkezli NovaVera Zeytinyağı, dünyanın en iyi zeytinyağlarının sıralandığı ‘EVOO World Ranking’ listesinde 4’üncü seçildi. Yarışmaya Yılın En İyi Natürel Sızma Zeytinyağları kategorisinden katılan markanın Memecik, Ayvalık, Yamalak Sarısı, Trilye, Organik, Ege Blend ve Çocuk olmak üzere 7 toplam zeytinyağı çeşidi tadıldı. Marka, 42 ülkeden 16 bin zeytinyağı örneğiyle yarışarak binlerce rakibini geride bıraktı. Alanında uzman jüri üyeleri tarafından kör tadımla belirlenen bu başarı, ülkemiz adına da mutluluk verici.

Haberin Devamı

Gastronomi kazanında kaynayanlar

 

ASYA LEZZETLERİNE KIŞ DOKUNUŞU

Fairmont Quasar İstanbul’daki Uzakdoğu konseptli Ukiyo Restaurant&Bar’ın menüsü yenilendi. Yönetici Şef Ercan Yamantürk imzalı kış menüsünde suşi ve tempura çeşitleri, dimsum, ton balığı tataki, gyoza çeşitleri, ördek bao bun, deniztarağı, dana iliği, ağır ateşte pişirilmiş dana kaburga, fırında Hindistan cevizli ve çikolatalı sıcak kek, mango puding ve mochi gibi seçenekler var.

Japonca ‘yüzen dünya’ anlamına gelen Ukiyo, misafirlerine sunduğu İstanbul manzarasıyla da seviliyor.

Gastronomi kazanında kaynayanlar

Gökmen Sözen ve Patrick Hayoun

 

Haberin Devamı

BİR REHBERİMİZ DAHA OLDU!

En prestijli gastronomi rehberlerinden Gault&Millau, Sözen Group işbirliğiyle Türkiye’de... Rehberin tanıtımı Gault&Millau CEO’su Patrick Hayoun ve Sözen Group CEO’su Gökmen Sözen’in katılımıyla gerçekleşti. 1969’da Paris’te gazeteci ve yemek eleştirmenleri Henri Gault ve Christian Millau’nun yayımladığı rehber bugün 13 ülkede... Her yıl tüm dünyadan 16 bin restoran inceleniyor. Türkiye’deki ilk ödüllerse 2024’te dağıtılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!