Gastronomi kazanında kaynayanlar

Güncelleme Tarihi:

Gastronomi kazanında kaynayanlar
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2022 07:35

‘Pandemi Sonrası Yeniden Şekillenen Gıda Tüketim Alışkanlıkları Araştırması’nın sonuçları açıkladı. Aşçılık okulu USLA yeni kampüsüne taşındı. TikTok’un tereyağı trendi, sunum tahtalarının pabucunu dama atıyor.

Haberin Devamı

FARKINDALIĞIMIZI ARTTIRALIM

Sağlıklı beslenme alanında farkındalık yaratmaya yönelik projeler üreten Sabri Ülker Gıda Araştırmaları Enstitüsü Vakfı ‘Pandemi Sonrası Yeniden Şekillenen Gıda Tüketim Alışkanlıkları Araştırması’nın sonuçlarını açıkladı. Türkiye’nin her bölgesinde farklı sosyoekonomik gruptan 2 bin 400 kişiyle yüz yüze görüşerek yürütülen kapsamlı araştırmanın verilerine göre toplum, gıda güvenliği konusunda yeterli bilgiye sahip değil. Tüketicilerin yüzde 66.1’i gıda güvenliği kavramını hiç duymadığını söylüyor, her 3 kişiden 1’i bozuk ve hatalı gıdayı nereye şikâyet edeceğini bilmiyor. Araştırmaya göre tüketiciler ilk etapta ürünlerin son tüketim tarihi (yüzde 77.3), etiket bilgileri (yüzde 73.8) ile kalite ve lezzet (yüzde 73.5) kriterlerine dikkat ediyor. 

Haberin Devamı

Gastronomi kazanında kaynayanlar

AKADEMİNİN YENİ ADRESİ KANYON

Profesyonel aşçı yetiştirirken mutfağa ilgi duyanlara eğlenceli yemek atölyeleri de düzenleyen Uluslararası Servis ve Lezzet Akademisi (USLA) İstanbul’daki Kanyon AVM’de yeni kampüs açtı. Mekân, gelenlerin keyifle zaman geçirebilecekleri bir alan olarak tasarlanmış. Gusto by USLA restoran, USLA Kütüphanesi, Chocolate by USLA, Skola Coffee ve USLA Patisserie gibi farklı alanlarında kitap okumak, yemek yemek ve tatlı molaları vermek mümkün. Akademinin bu ayki atölye programı da oldukça yoğun. Trend pastalar, taze makarnalar, Meksika mutfağı gibi pek çok eğitime katılmak için korvo.co/uslaakademi adresini inceleyebilirsiniz. 

Gastronomi kazanında kaynayanlar

TEREYAĞI TAHTASI...

Sosyal medya, mutfak alışkanlıklarımızı da etkiliyor. TikTok hesabına yüklediği tereyağı tahtası hazırlama videosu viral olan Justine Doiron bunun son örneklerinden. Dioron’ın tereyağı tahtasını hazırlamaksa oldukça basit. Bunun için bir mermer veya bir tahta zemin üzerine oda sıcaklığındaki tereyağını yaymanız yeter. Bu yağın üzerine dilerseniz bal gezdirebilir veya limon kabuğu rendesi serpiştirebilirsiniz. Tereyağınızı aromatik otlarla süsleyebilir veya baharat çeşitleriyle de tatlandırabilirsiniz. Hatta yenebilir taze çiçeklerle daha şık bir sunum elde etmeniz mümkün. Sonrasına, ekmeğinizi bandıra bandıra afiyetle yemek kalıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!