Gastronomi kazanında kaynayanlar

Güncelleme Tarihi:

Gastronomi kazanında kaynayanlar
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2022 10:09

10-11 Eylül’de kahve zirvesi düzenlenecek. Ünlü şef Wolfgang Puck, Türkiye’yi Türk yemekleriyle tanıtıyor. Yenebilir materyalden yapıştırıcı bant üretildi. Avusturyalı peynir üreticileri İstanbul’daydı. Yeme-içme dünyasından gelişmeler...

Haberin Devamı

KAHVE TUTKUNLARI BURADA BULUŞUYOR

Kahve düşkünleri 10-11 Eylül’deki kahve zirvesini ajandasına not etsin. Kahve Dergisi ve kahve-pazari.com sitesinin işbirliğiyle düzenlenecek etkinlikte iki gün boyunca 12 oturumda kahveyle ilgili ne merak ediliyorsa konuşulacak. Sektörün önemli isimlerinin anlatacağı konulardan bazıları şöyle: Yeşil çekirdek ithalatı, kahve makineleri, Türk kahvesi, kahve dükkânı işletmeciliği, kafe teknolojisi, kahve ve sürdürülebilirlik, kafe mimarisi, kahve eğitimi ve baristalık... Ayrıca kahve kavurma, demleme ve çikolata yapımı gibi atölyeler de düzenlenecek.

Çok ilgi göreceği belli olan bu etkinliğin biletleri Bubilet ve FırsatbuFırsat’ta satışa çıktı bile...

Gastronomi kazanında kaynayanlar

Haberin Devamı

DÜNYACA ÜNLÜ ŞEF YEMEKLERİMİZİ PİŞİRİYOR

Türkiye Turizm, Tanıtım ve Geliştirme Ajansı’nın (TGA) tanıtım kanalı Go Türkiye, dünyaca ünlü şef Wolfgang Puck’la ‘Delicious Türkiye with Wolfgang Puck’ adlı bir seriye başladı. Şef, YouTube’da yayımlanan programda Türkiye’nin yedi bölgesinden yemekler yapıyor. Karadeniz’den pide, Doğu Anadolu’dan kayısı tatlısı yapımı yayında. Şef, bu iki lezzete bu yılki Oscar menüsünde de yer vermişti.

DÜRÜMLERİMİZ DAĞILMASIN DİYE...

Çok seviyoruz ama yerken elimizde dağılıp dökülen dürüm ve burrito’ları zaptetmek hiç kolay iş değil... Amerika’daki John Hopkins Üniversitesi’nin mühendislik bölümü öğrencileri buna bir çare düşünmüş ve yenebilir malzemeyle üretilmiş bir dürüm bantı tasarlamış. Öğrenciler bir bantın yapıştırıcı özelliklerini inceleyerek ortaya hem sağlıklı hem de en büyük dürümü bile tutacak kuvvette bir ürün çıkarmayı hedeflemiş. Bu yenebilir bantları gelecekte daha sık görebiliriz.

Gastronomi kazanında kaynayanlar

ÖĞRENCİLER PEYNİR YAPIMINI ÖĞRENECEK

Altınbaş Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü geçen hafta Orta Avrupa’nın en büyük peynir üreticileri kooperatifi Linzer Molkerei e-Gen’i ağırladı. Bu kooperatif 13 fabrika ve mandıralarıyla birlikte Avusturya’daki süt ve süt ürünleri üretiminin yüzde 40-45’ini karşılıyor. Etkinlikte konuşan Dr. İnanç Atılgan “Yapacağımız anlaşmayla öğrencilerimiz, bu en değerli mandıralarda yani işin mutfağında peynir yapım süreçlerini öğrenecekler” dedi. 38 kişilik Avusturyalı grup 50 peynir çeşidi olan şehrimiz Balıkesir’i de ziyaret etti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!