Cihangir’in iki yeni veganı…

Güncelleme Tarihi:

Cihangir’in iki yeni veganı…
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 2022 08:27

Çibörek, cheesecake, mantı, hünkârbeğendi, kebap... Antep fıstıklı ve limon kremalı dondurma... Hepsi bitkisel olan bu ürünleri, Cihangir’de açılan yeni işletmelerde tadabiliriz. Vegan Dükkân Lokanta ve Loved Gelato’nun menülerine bakalım...

Haberin Devamı

Vegan yaşam biçimini benimseyenlerin sayısı artıyor, haliyle vegan ürünler sunan işletmelerimizin sayısı da... Cihangir’de, bitkisel ürünler servis eden iki yeni mekân misafirlerini ağırlamaya başladı. İlki veganlığın henüz bu kadar gündemde olmadığı yıllarda, 2004’te kurulan Vegan Dükkân’ın yeni restoranı, Vegan Dükkân Lokanta... Tarkan Aparı’nın kurduğu restorandaki yemeklerin birçoğu ayrıca glütensiz. Menü günlük değişiyor, odağındaysa vegan ve vejetaryen olanların özlemini çektiği yemeklerimizin bitkisel bazlı versiyonları var.

Kremamsı dokuyu yakalıyor

Kaju parmesanla misket köfteli glütensiz spaghetti (100 lira), kuruyemiş yoğurduyla pazı ve lahana sarması, vegan kıymalı çibörek (60 lira), pilav üstü şişte vegan kebap, hünkârbeğendi, cheesecake, mantı gibi yemekler bunlara birkaç örnek.

Haberin Devamı

Dondurma sevenlerin yüzünü güldürecek diğer yeni mekânın adıysa Loved Gelato. Sadece yüzde 100 bitkisel bazlı artizan dondurma üretiyorlar. Yine Cihangir’de açılan dondurmacıda çeşit çok, tek tek sayalım: Antep fıstıklı ve limon kremalı... Kiraz ve bitter çikolatalı... Organik Galya kavunlu... Kaju sütü ve Madagaskar vanilyalı... Kahve ve kakuleli... Osmaniye fıstığıyla hazırlanan fıstık ezmeli... Limon ve Hindistan cevizli... Çikolatalı doğum günü pastası... Acılı çikolata ve portakal parçacıklı.... Bu tat kombinasyonlarını yakalamak kolay olmamış, tüm ürünler uzun deneme süreçlerinden geçmiş.

Dondurmaların kremamsı dokusunu kaju sütü kullanarak elde ediyorlar. Seçeceğiniz 4 çeşitle yarım kiloluk paketin fiyatı 150 lira, 125 gramlık bir topsa 37.5 liradan satılıyor. Dondurma servisinde kullanılan kornet (adedi 5 lira) de hayvansal malzeme içermiyor; keten tohumu, tarçın, Hindistan cevizi yağı, un ve şekerle
hazırlanıyor.

Cihangir’in iki yeni veganı…

Vegan Dükkân Lokanta,
Sıraselviler Cad. Soğancı Sok. No: 8/C
Beyoğlu/İstanbul; (0212) 741 43 59

Cihangir’in iki yeni veganı…

Haberin Devamı

Loved Gelato,
Kadiriler Yokuşu, No: 37/A,
Beyoğlu/İstanbul; (0541) 423 05 74

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!