Cheesecake mi mozaik pasta mı?

Güncelleme Tarihi:

Cheesecake mi mozaik pasta mı
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2024 07:00

Okurlarımız bu hafta cheesecake ve mozaik pastayı kıyasladı; hangisini, neden sevdiklerini anlattı. Şef Nur Aktı da yapmak isteyenler için püf noktalarını paylaştı.

Haberin Devamı

Bu hafta Instagram hesabımızda (@hurriyetlezzetlihayat) “Bir kafeye gittiniz ve kahvenizin yanında tatlı sipariş edeceksiniz. Tercihiniz cheesecake mi olur yoksa mozaik pasta mı” diye sorduk. Anketimizi oylayan okurlarımızın yüzde 52’si tercihini cheesecake’ten yana kullandı. Biz de şu ayrıntıları istedik: “Cheesecake’i dışarıda yemeyi mi yoksa evde yapmayı mı tercih edersiniz? San Sebastian usulü tabansız olanını da seviyor musunuz? Limonlu, frambuazlı, çikolatalı... Tabanı bisküvilisinde sos tercihiniz ne? Mozaik pastayı en çok nerede yemeyi seviyorsunuz? Evde de yapar mısınız? Hangi bisküviden yapıyorsunuz? Lezzetlendirmek için içine portakal kabuğu da katar mısınız? İyisini yapmanın püf noktaları neler?” İşte, yorumlardan bazıları...

@fundicha: “Mozaik pastayı evde yaparım. İçine annemin yaptığı gibi nane likörü koyarım. Serinlik ve tat verir. Portakal ve rende fındık güzel olur. Daha bugün kızımla arabada konuşuyorduk; cheesecake hiç evde yapmadım. Yersem limonlu, çikolatalı tercih ederim.”

Haberin Devamı

@ececirakk: “Mozaik pastayı evde sürekli yaparım ama cheesecake hep daha meşakkatli geldiği için dışarıda yemeyi tercih ederim.”

@zmrtsyknn: “Cheesecake narlı yapardım ama çok uğraştıran bir lezzet. Mozaik pasta tam tersi çok basit. Portakal rendeli ve Antep fıstıklı yapıyorum, kahve yanına güzel eşlik ediyor.”

@arzugi: “İlk tercihim mozaik pasta, evde yapmışlığım çok fazla. Cheesecake dışarıda yediğim bir lezzet, limon ve frambuaz soslusunu severim.”

PÜF NOKTALARI
Brunette Patisserie’nin kurucu şefi Nur Aktı’dan...

CHEESECAKE

◊ Malzemeler oda sıcaklığında olsun. ◊ Harcı fazla çırpmayın, pişerken çatlar. ◊ Fırına bir kapta su koyun. ◊ Fazla pişirmeyin, hafif cıvıkken fırını kapatın.

MOZAİK PASTA

◊ Sos-bisküvi oranına dikkat edin; sosu fazla olursa bisküviler erir. ◊ Beyaz çikolata-zencefilli kurabiye gibi denemeler de yapabilirsiniz. ◊ Bisküviler ne çok iri ne de çok ufak kırılmalı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!