Bir de tombul Kore usulünü deneyin...

Güncelleme Tarihi:

Bir de tombul Kore usulünü deneyin...
Oluşturulma Tarihi: Şubat 04, 2023 07:00

‘Böylesini tatmadınız’ dedikleri makaronlarıyla öne çıkan Marga Bakery, genç bir ekibin hayallerini gerçeğe dönüştürdüğü tatlı bir fırın.

Haberin Devamı

Ortaköy’de tatlı-pasta çeşitleri ve kahve sunan Marga, adını Sanskritçeden alıyor ve ‘yaşam yolu’ anlamına geliyor. Bu sakin ve huzurlu mekânın kurucuları iki kız kardeş Zeynep ve Sena Ergin. Süreçte Emre Yıldırım ve Liza Plesovski onlara dahil olmuş. İlk günden beri hayal ve hedefleri kaliteli tatlı üretmek.

Bir de tombul Kore usulünü deneyin...

Menü az ve öz. Ama özellikle makaron konusunda “Daha önce böylesini hiç yemediniz” diyecek kadar iddialılar. Burada Fransız tarzı yerine Kore stili makaronlar var. Kore versiyonu biraz daha kalın, tombul, çok daha fazla dolgu ve meyve jeli içeriyor. Beyaz çikolatayla hazırlanan özel ganaj ve farklı meyve özlerinin olduğu bir iç dolguyla hazırlanıyor. Ürünlerinde Belçika çikolatası ve tereyağı kullanıyorlar. En çok tercih edilen Antep fıstığı-frambuaz ve lavanta-yabanmersini dolgulu olanlarmış. Bunların dışında nane-frambuaz, lime-çilek gibi çeşitler de var. Makaronun adedi 40 lira.

 

Haberin Devamı

KAHVALTI VE ÖĞLE YEMEĞİ DE VAR

Özel günler için sipariş üzerine pastalar yapıyorlar. Tatlı vitrininde brownie, San Sebastian cheesecake, karamelli-havuçlu kek, magnolia, cinnamon roll gibi seçenekleri de oluyor.

Yumurta çeşitleri, menemen, avokado tost gibi kahvaltılık seçenekleri de var. Daimi müşterilerin isteği üzerine öğlen yemeği servisine de başlamışlar. Çorba, köfte, zeytinyağlılar, mantı gibi alternatifler oluyor.

Bir de tombul Kore usulünü deneyin...

Antikacıların olduğu bir sokaktalar ve dışarıdaki oturma alanları keyifli. Çay-kahve dışında yazın ev yapımı reyhan şerbeti ve limonata sunuluyor. Kendi özel tarifleriyle hazırladıkları karameller oldukça lezzetli. Karamel sevenler toffee karamel ve salted karamel de deneyebilir.

Her gün sabah 10.00’dan akşam saatlerine kadar açıklar. Paket servisleri var. Ayrıca burası hayvan dostu bir mekân, sevimli dostlarınızla birlikte gidebilirsiniz.

Haberin Devamı

Bir de tombul Kore usulünü deneyin...

Mecidiye Büyükşekerci Sok. No: 44/A Beşiktaş/İstanbul; (0507) 501 28 70

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!