Fırında sütlaç nasıl yapılır? Fırında sütlaç tarifi

Güncelleme Tarihi:

Fırında sütlaç nasıl yapılır Fırında sütlaç tarifi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 2018 20:27

Türk mutfağının vazgeçilmez ve geleneksel lezzetlerinden fırında sütlacın nasıl yapıldığı, son günlerde özellikle kadınlar tarafından merak ediliyor. Evde yapabilecekleri en iyi fırında sütlaç tarifini araştıran vatandaşlar, fırında sütlacın yapılışını ve malzemelerini sorguluyor. Peki, fırında sütlaç nasıl yapılır?

Haberin Devamı

Akşam yemeği sofrası için pratik tatlı yapmak isteyen vatandaşların en çok tercih ettiği tatlılardan biri de fırında sütlaç oldu. Fırında sütlacın nasıl yapıldığını merak eden vatandaşlar, pratik fırında sütlaç malzemelerini ve yapılışını sorguluyor. Biz de sofralarınızı süslemesi için fırında sütlaç tarifini, malzemelerini ve yapılışını sizler için yazdık...

FIRINDA SÜTLAÇ NASIL YAPILIR?

Adını duyduğunuz zaman bile ağzınızın sulanacağı enfes bir lezzet olan fırında sütlacın yapımı son günlerde merak ediliyor. Bu lezzeti evlerinde yapmak isteyen vatandaşlar, pratik fırında sütlaç tarifini sorguluyor. İşte, fırında sütlaç tarifi...

MALZEMELER

Yarım su bardağı pirinç - 1 su bardağı su - 5 su bardağı süt - 2 çorba kaşığı nişasta - 1 paket vanilya - 1.5 su bardağı tozşeker - 1 yumurta sarısı

YAPILIŞI

Haberin Devamı

İlk olarak pirinçleri yarım saat ılık suda beklettikten sonra bol suyla yıkayıp süzün. Süzdüğünüz pirinci tencereye alın ve 1 bardak su ekleyip kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Bir yandan da süt, vanilya ve şekeri ekleyip pirinç iyice yumuşayıncaya kadar karıştırarak pişirin. Nişastayı 2-3 kaşık suyla ezip sütlaca ilave edin. 4-5 dakika daha nişasta koyulaşana kadar karıştırın.

Bu işlemleri yaptıktan sonra ayrı bir kapta da yumurta sarısını çırpın. 1 kepçe sütlacı ekleyin. Karışımı sütlaca ilave edip karıştırın. Bir taşım daha kaynatıp tencereyi ocaktan alın. Sütlacı kaselere paylaştırıp önceden ısıtılmış 200 derece fırın tepsisine yerleştirin ve yarılarına gelecek kadar su koyarak fırınlayın. Kızgın fırında sütlaçların üzeri hafif pembeleşinceye kadar bekleyin. Bir süre dinlendikten sonra servis edin. Afiyet olsun...

BAKMADAN GEÇME!