‘Zerrin’inizin her şeyi ortada, hayatta ikiyüzlülük bilmem’

Güncelleme Tarihi:

‘Zerrin’inizin  her şeyi ortada,  hayatta ikiyüzlülük bilmem’
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2023 07:00

Yıllar sonra arka arkaya çıkardığı iki şarkısı, ‘Külfet’ ve ‘Basit Numaralar’, radyolarda ve gece kulüplerinde arka arkaya çalıyor. Üçüncü şarkısı ‘Yamalı Yüreğim’ de bu ayın başında geldi. Zerrin Özer’le hayatının bu yeni dönemini, projelerini, müzikal yolculuğunu ve Z Kuşağı’nı konuştuk.

Haberin Devamı

Pop müziğimizin kraliçelerinden Zerrin Özer iki yeni şarkısını geçen aylarda hayranlarıyla buluşturdu. Bu parçaların her ikisi de çok hareketli, insanın içini kıpır kıpır ediyor, hemen sesini açmak istiyorsunuz. Ben de trafikteyken işte böyle duydum ‘Basit Numaralar’ı. Başta “Eski bir Zerrin Özer şarkısı mıydı bu” diye şüpheye düştüm ama sonra yeni şarkısı olduğunu gördüm. TikTok’ta üzerine düzenlemeler yapılıyor, gece kulüplerinde bangır bangır çalıyor ve Z Kuşağı bu parçayı söylüyor. Bu ay üçüncü şarkısı ‘Yamalı Yüreğim’ de geldi. Yenisinin farkı slow bir çalışma olması. Tatlı bir telaş içinde olan Özer: “Sevenlerim beni özlemiş, ben sevenlerimi özlemişim. Bunu gözlerimle gördüm, duygularımla yaşadım. Çok çok mutluyum.”

Arka arkaya üç şarkı yayımladınız: ‘Külfet’, ‘Basit Numaralar’, ‘Yamalı Yüreğim’... Özellikle ‘Basit Numaralar’ listelerde hemen üst sıralara yerleşti. TikTok’ta viral oldu. Z Kuşağı’nı yakaladınız. Nedenini neye bağlıyorsunuz?

Haberin Devamı

Valla nedenini Z Kuşağı’nı çok sevmeme bağlıyorum. Gerçekten yüreğimden istedim sevmelerini ve sahiplenmelerini. İstediğim oldu, onlar da beğendiler şarkıyı. Çok seviyorum onları.

Şarkılardan nasıl dönüşler aldınız, sevenleriniz sizi özlemiş mi?

Sevenlerim beni özlemiş, ben sevenlerimi özlemişim. İnanılmaz bir bütünlük yakaladık. Hakikaten çok büyük özlem varmış, bunu hissettim. Bunu gözlerimle gördüm, duygularımla yaşadım. Çok çok mutluyum.

Basit Numaralar’ şarkınızda “Daha da kanmam basit o numaralara” diyorsunuz. Sizin basit numaralara kandığınız bir dönem oldu mu?

Şimdi insanlar bir şeye kanabilirler veya kanmayabilirler, bu biraz geniş kapsamlı bir durum aslında. Dolayısıyla bundan sonra kanmayalım demek düşüyor bana (gülüyor).

Yıllardır müzik piyasasının içindesiniz. Nasıl buluyorsunuz yapılan işleri?

Elimden geldiğince takip ediyorum yeni şarkıları. Her sene çok iyi parçalar olabiliyor. Benim için de bu
sadece yıllara dayalı bir durum değil. Aslında tek bir cevap verebilirim; iyi bir eser sunabilmek için çok iyi çalışmak gerekiyor.

Haberin Devamı

Yeni nesil müzisyenlerden “Bu ismin önü açık, geleceği çok parlak” dediğiniz birileri var mı?

Ceylan Ertem’i çok beğeniyorum, yolunun açık olduğunu düşünüyorum. Ona iyi şanslar diliyorum. Mabel Matiz’i çok seviyorum. Her daim sevdiğim Emre Aydın ve Duman’ı da bu isimlerin arasında sayabilirim. Ama onlar yeni değiller tabii (gülüyor).

Daha önce “Müziği bıraktım” diye bir açıklamanız olmuştu ama sonra geri döndünüz. Niye böyle bir karar aldınız?

Sizin Zerrin’inizin her şeyi ortada, hayatta ikiyüzlülük bilmem. Mesleğimle alakalı bir şeye çok sinirlenmiştim, o yüzden bunu dile getirdim. Tabii çok yanlış bir şeydi böyle bir açıklama yapmam. Geçmiş zamanda yaptığım bir şey olsa dahi çok özür diliyorum.

Haberin Devamı

90’larda şarkılarınız dilden dile dolaştı. Hâlâ radyolarda, gece kulüplerinde sizi dinliyoruz. Aslında 90’lar furyası çoktandır devam ediyor. Yeni şarkılar neden o yıllardaki tadı vermiyor sizce?

90’lar, 80’ler veya 70’lerde yapılan şarkıların bence hepsi çok samimiydi. Bir şarkı çıkaracağınız zaman “Bu parçanın tutması için ne yapabiliriz” gibi düşünceler yoktu. Sevdiğimiz işleri piyasaya sunuyorduk. Siz ne kadar açıkyürekliyseniz karşı tarafa da o samimiyet geçiyordu. Yaptığınız işteki duyguyu ve sıcaklığı hemen hissediyorlardı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!