Bana şarkını söyle,sana tarzını söyleyeyim

Güncelleme Tarihi:

Bana  şarkını söyle,sana tarzını söyleyeyim
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2023 00:00

Bir konser hayal edin: Sevdiğiniz grup sahneye çıkıyor ve şarkılarını sizin istediğiniz tarzda söylüyor. Kostümler, konuk sanatçılar derken eğlencenin dozu her dakika artıyor. Red Bull Jukebox Sahnesi 22 Eylül’de Dolu Kadehi Ters Tut grubuyla müzikseverlere tam da bu deneyimi yaşatacak.

Haberin Devamı

İtiraf edeyim, Jukebox Sahnesi’ni ilk duyduğumda pek anlam verememiştim: “Sevilen bir müzik grubu sahneye çıkacak ve şarkılarını seyircilerin istediği tarzda seslendirecek...” Yani?..

Ama Budapeşte’nin Margitsziget Açıkhava Sahnesi’nde geçirdiğim iki saatin sonunda tüm fikrim değişti. Geçen mayısta Macaristan’da ilk kez gerçekleşen etkinlikte ülkenin en sevilen grubu ValMar sahnedeydi. Alanı tıklım tıklım dolduran her yaştan seyirci taktıkları anlık etkileşimli LED bilekliklerle ikilinin şarkılarını hangi tarzda söyleyeceğine karar veriyordu. Sunucunun “Rock tarzında mı yoksa rap mi” sorusuyla birlikte mavi ya da kırmızı renkli bileklikler havaya kalkıyor ve oyçokluğuna göre sahnede de eğlence başlıyordu. Tarzı değişen sadece şarkılar da değildi, enerjik ikili rap söylerken rap’çiler gibi giyindi, country tarzındaysa kovboy çizmeleri ve şapkalarıyla sahneye çıktı. Konuk sanatçılar da onlara uymakta geri kalmadı...

Seyircinin, grubun söylediği parçalardan şarkının türüne konserin her anında söz sahibi olduğu bu eğlenceli deneyimin Türkiye ayağı 22 Eylül’de KüçükÇiftlik Park’ta gerçekleşecek. Üstelik son dönemin en sevilen gruplarından Dolu Kadehi Ters Tut sahnede olacak.

Seyirciler de etkinlik öncesinde sosyal medyadan ve redbull.com/jukebox üzerinden katılacakları oylamalar ve etkinlik esnasında gerçekleşecek canlı oylamayla şovun parçası olacak.

Haberin Devamı

Bana  şarkını söyle,sana tarzını söyleyeyim

Budapeşte’de ValMar’ı izledikten sonra Dolu Kadehi Ters Tut’un şovunu sabırsızlıkla bekliyoruz.

‘BİZE GENİŞ BİR OYUN ALANI SAĞLADI’

Jukebox Sahnesi’nde Dolu Kadehi Ters Tut (DKTT) grubunu izleyeceğiz. İddialı sahne performanslarıyla bilinen rock grubu o gece yaşanacaklarla ilgili sorularımızı yanıtladı.

◊ Jukebox sahnesi için teklif geldiğinde ilk ne düşündünüz?

Öncelikle çok heyecanlandık çünkü Red Bull’un Türkiye’de yaptığı işleri sıkı takip ediyor ve birlikte bir şeyler yapabilmeyi çok istiyorduk. Jukebox Sahnesi bu yılın müzik olayı olacak gibi duruyor.

◊ Seçtiğiniz şarkıları hangi türde çalarken zorlandınız?

Zorlandığımızı söyleyemeyiz çünkü o janrın en iyisi olmalıyız gibi bir motivasyondan ziyade, “Şu partisyonda nasıl bir selam çaksak esprili olur”, “A, şu hareket çok iyi gitmez mi buraya” gibi yaklaştığımız için oldukça eğlenceli ve rahat geçti aranje provaları.

◊ Böyle bir etkinliğin içinde olmak size müzikal anlamda neler kattı?

Müziğimizin ana türü rock olsa da, bunu çeşitlendirme arayışlarımızda belli başlı kalıplardan bağımsız düşünmeye çalışıp ne tarz hoşumuza gidiyorsa o tarz sound’lar kullanmaya alışıktık zaten. Fakat bu konser için denediklerimiz DKTT projesi için daha önce düşünmediğimiz tarzlardı ve etkinlik bize bunların arasında geniş bir oyun alanı sağlamış ve bize bu alanda rahatça oynayabileceğimiz geçerli bir bahane vermiş oldu. Bir müzisyen başka ne ister...

BAKMADAN GEÇME!