Yeni çıkan kitaplar

Güncelleme Tarihi:

Yeni çıkan kitaplar
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 2017 05:12

Rafa çıkanları seçtik, okuduk, değerlendirdik.

Haberin Devamı

Eskiçağ’da Kadıköy (5 üzerinden 4 yıldız)

İnci Türkoğlu, Ege

Eskiçağ’da Kalkhedon’u tüm açılardan inceleyen monografik bir çalışma. İnci Türkoğlu, yazıtları, antik kaynakları ve sikkeleriyle Kalkhedon’un uzak geçmişine ışık tutuyor.

Yeni çıkan kitaplar

Baharatlar (5 üzerinden 3,5 yıldız)

Oktay Mete, Alfa

“Baharatlar da yemeklerimizin mücevherleridir” diyen Oktay Mete okurun bu kitapla baharatlar hakkında daha çok bilgi sahibi olmasını, onları doğru yerde ve doğru şekilde kullanmayı amaçlıyor.

Yeni çıkan kitaplar

Haberin Devamı

İslami Bahçeler ve Peyzajlar (5 üzerinden 4,5 yıldız)

D. Fairchild Ruggles, çeviren: Nurcan Boşdurmaz, Koç Üniversitesi

Ruggles, okuru İslam dünyasının bahçelerinde uzun bir gezintiye çıkarıyor. Konu hakkındaki hacimli literatürün yanı sıra şiirlerden, seyahatnamelerden, tarım kılavuzlarından ve minyatürlerdeki bahçe tasvirlerinden de faydalanan ‘İslami Bahçeler ve Peyzajlar’ etkileyici bir kitap.

Yeni çıkan kitaplar

Türkiye’nin 1960’lı Yılları (5 üzerinden 4 yıldız)

Mete Kaan Kaynar, İletişim

Bir askeri darbeyle başlayıp bir başka askeri darbeyle sona erdiği söylenebilecek Türkiye’nin 1960’lı yıllarının panoramik bir fotoğrafı...

Yeni çıkan kitaplar

Başlarken Yalnızsın, Bitirdiğinde Daha Yalnız (5 üzerinden 4 yıldız)

Hasan Ali Toptaş, Everest

Hasan Ali Toptaş’ın söyleşileri genişletilmiş yeni baskısıyla karşınızda. Binbir Gece Masalları’ndan kutsal kitaplara, sözlü kültürden modern edebiyata, Borges’ten Neşet Ertaş’a, Hasan Ali Toptaş’ın edebiyat ve kültür evreni bütün içtenliği ve derinliğiyle bu kitapta.

Haberin Devamı

Yeni çıkan kitaplar

Haylaz Kalbim (5 üzerinden 4 yıldız)

Ayşe Aral, Doğan Novus

“Ben Ayşe, Ayşe Aral” diyordu. Onun için Aral’ı yazmanın çok önemli olduğunu söylüyordu: Çünkü o Tekin Aral’ın kızı, Oğuz Aral’ın yeğeniydi. Bundan gurur duyuyordu. Geçen günlerde kaybettiğimiz Kelebek yazarı Ayşe Aral’ın ilişkiler, aşk ve ayrılıklar üzerine yazılarını okuyacaksınız.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!