Kaçırdığınız festival size geldi

Güncelleme Tarihi:

Kaçırdığınız festival size geldi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2017 10:56

Rüya gibi bir kadro, rüya gibi şarkılar. Caz müziğimizin yüz akı işlerinden olmuş bu albüm. Her an elinizin altında bulunmalı; bu sebeple de dinlemekle kalmayın, arşivinize de katın.

Haberin Devamı

Pek çoklarının en sevdiği tatil mekânlarındandır Bozcaada; Akdeniz ve Ege’den daha farklıdır. Geçen aylarda, Bozcaada’yı daha da sevilir, tercih edilir hale getiren bir gelişme oldu. Adada caz festivali yapıldı. 28 Temmuz Cuma günü başlayan ve 30 Temmuz Pazar günü sona eren festivalin birbirinden değerli konukları vardı. En az bu isimler kadar mühim olan, konuklar arasında sağlanmış işbirliği ve sonucunda sahneye yansıyan ortak performanslardı. Festival daha ilk senesinde, cazdan beklenebilecek en önemli özelliği; kolektivizmi hayata geçirmiş, sahneye taşımıştı.

Şenova Ülker mesela; Önder Focan, Ozan Musluoğlu gibi cazımızın ağır isimlerini de yanına katarak yer aldı festivalde. Alanının en önemli isimlerinden Ediz Hafızoğlu ise bir yandan kendisinin başı çektiği ‘Nazdrave’ ile sahnedeydi, bir yandan da Lycian Herbs, Jülide Özçelik, Elif Çağlar’a destek verdi. Hem program, hem kadro hem de müzisyenler arası işbirliği muazzamdı. Bu başarı da festivalin devamlılığını garantiledi. 2018’deki festivalin bu senekinden daha görkemli olmaması için hiçbir sebep yok. Her zaman alçakgönüllü olmuş, her zaman müzikten yana kıstaslara sahip caz müzisyeni ve sanatçılarımızdan da bu beklenirdi zaten; böyle bir festivale böyle destek vermeleri. Kayıtsız, şartsız, amasız...

Haberin Devamı

Açık havada caz

Hem adada hem de açık havada yapıldı festival. Çift jokerli bir el gibiydi. Gidenler gitmeyenlere anlattı elbette ama bu gitmeyenlerin üzüntüsünü hafifleteceği yerde, ağırlaştırdı. Bu sebeple işte, yakın bir zamanda çıkan ‘Bozcaada Caz Festivali 2017’ albümü oldukça önemli.

Bir yandan festivalin, en azından kimi anlarını yan yana getirdiği için çok kıymetli bir belge. Kimimizin işten güçten fırsat bulamadığı, kimimizin ise bu kadar muhteşem bir iş çıkacağını kestiremediği için gitmediği festivalin rüzgârını yeniden estirmesiyle daha da kıymetli.

Sebastian Studnitzky (‘Fugato’) ile açılıyor albüm; Ediz Hafızoğlu (‘Maymun Türküsü’), Selen Gülün (‘Başka’), Songs From A Breeze (‘Origin 134’), Sarp Maden-Volkan Öktem-Alp Ersönmez (‘Lullaby For Ants’), Elif Çağlar (‘Jamaica’), Çağrı Sertel (‘Juno’) ile devam ediyor ve Lycian Herbs-Ediz Hafızoğlu ve Korhan Futacı (‘Dance of Panda’) ile sona eriyor.

Haberin Devamı

Rüya gibi bir kadro, rüya gibi şarkılar. Caz müziğimizin yüz akı işlerinden olmuş bu albüm. Her an elinizin altında bulunmalı; bu sebeple de dinlemekle kalmayın, arşivinize de katın.

Kaçırdığınız festival size geldi

Bozcaada Caz Festivali 2017, karma (5 üzerinden 4 yıldız)

Müziğin kucaklayıcı dalgaları

Nağme ve Baturay Yarkın’dan oluşan Yarkın Duo, ‘One’ adlı albümleriyle yalnızca duo (ikili) olmanın hakkını vermiyorlar; albümdeki sekiz şarkının tamamında ve her anında, müziğin de hakkını veriyorlar. Albümdeki şarkılara kulak verenler, yepyeni bir dinleme serüveninin içinde bulabilirler kendilerini. Her şarkı, onları kendiliğinden içine çekip alacak; bir deniz ya da okyanusun çekip alması gibi. ‘Requiem’ ile hüzünle kulaç atmaya başlayacak, ‘Medcezir’ ile yükselip alçalarak denge bulmaya çalışacak ve sonrasında kendilerini dalgalara teslim edecekler. Yarkın Duo büyük bir sürpriz; insanı iyileştiren sürprizlerden.

Haberin Devamı

Kaçırdığınız festival size geldi

One, Yarkın Duo (5 üzerinden 4 yıldız)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!