Bu yaz en çok özleyeceğimiz kadınlar

Güncelleme Tarihi:

Bu yaz en çok özleyeceğimiz kadınlar
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2018 13:54

Şaka maka yaz geldi ve bütün bir yıl söylenerek veya bayılarak izlediğimiz ama her halükârda bıkmadan konuştuğumuz dizilerin dördü birden bu hafta sezon finali yapıyor. Her hafta izlediğimiz birçok kadın bir anda hayatımızdan çıkıp gidecek. İnsan bir tuhaf oluyor.

Haberin Devamı

İSTANBULLU GELİN
Daha çok sezon kaldırır

Bu yaz en çok özleyeceğimiz kadınlar


Aslında bu yazı yazılırken finale iki bölüm vardı daha ama ne fark eder? ‘İstanbullu Gelin’ hikâyenin ana hattı nereye doğru yol alırsa alsın, her birinin ayrı bir görevi olan yan karakterleriyle, verdiği mesajlarla, kamu spotlarıyla, hatta terapi seanslarıyla daha epey bir müddet rahat rahat izlenir gibi görünüyor. Çocukların, torunların başına ne gelirse gelsin ‘Esma Hanım’ın (İpek Bilgin) kendisini normalleştiren, hatta yumuşacık yapan ‘Garip’ten vazgeçmeyeceği, ‘Süreyya’nın (Aslı Enver) özgüveninin artmış olduğu, ‘Dilara’nın (Neslihan Arslan) kocasıyla en yakın dostunun arasında kalmayacağı, ‘İdil Hanım’ın (Tilbe Saran) mırıl mırıl anlattıklarıyla ‘Âdem’in öfkesini çözerken bize de iyi geldiği bir yeni sezon olsun. Peki neye üzülüp endişeleneceğiz? ‘İpek’ (Dilara Aksüyek) var bir kere; hiç rahat durur mu? ‘Âdem’ birkaç kere terapiye gitti diye tamir görmüş araba gibi düzelecek mi? ‘Burcu’ (Ebru Şahin), ‘Osman’dan vazgeçti diye ‘Siren’ (Defne Samyeli) ‘Garip’ten elini çekecek mi? E, yeni insanlar da çıkar ortaya muhakkak. Yani bu dizi daha çok sezon kaldırır. (Star, cuma, 20.00)

Haberin Devamı

İyilik, dürüstlük, kadın dayanışması
kadın

Bu yaz en çok özleyeceğimiz kadınlar


‘İşte bu da bir Japon dizisi uyarlaması’ olarak çıkıp geldi ve bütün karakterleriyle resmen bütün ezberleri bozdu ‘Kadın’.
Ne parıltılı yaşamlar, ne birbirinden güzel giysiler, ne saç, ne makyaj; hiçbiri yok bu dizide. Sadece iki çocuğuyla hayatta kalmaya çalışan ve başına gelen her şeye rağmen hayatın değerini belki de hepimizden iyi bilen dupduru bir kadın, ‘Bahar’ (Özge Özpirinçci) var. Güzel sesli, güzel kalpli, leopar desenine hasta ‘Ceyda’ (Gökçe Eyüboğlu) var. Biri melek, biri şeytan olan iki kızına karşı da suçluluk duygusu, vicdan azabı, koruma, gözetme ve sevme içgüdüleriyle hiç belli etmeden perişan olan ‘Hatice’ (Bennu Yıldırımlar) var. İsteklerine sahip çıkan, çıkarken de ortalığı kasıp kavurmayan sakin ve kararlı ‘Jale’ (Ece Özdikici) var. Özge Özpirinçci, ‘Selvi Boylum Al Yazmalım’ın kısa ömürlü dizi versiyonunda ‘Asya’yı canlandırmıştı. Bu çağdaş destanda adı ‘Asya’ değil ama o ‘Cemşit’ini buldu bile. Her bölüm izleyicisini biraz daha artıran ve temeli iyilik, dürüstlük, kadın dayanışması olan bu biricik dizinin sezon finalinde de nefessiz kalacağımızdan eminim. (Fox, salı, 20.00)

Haberin Devamı

Gelecek sezona taşıyan planlar
Ufak Tefek Cinayetler

Bu yaz en çok özleyeceğimiz kadınlar


‘Sarmaşık’ fantastik bir yer. Şehir dışında gibi görünüyor ama öyle değil gibi de; mesela finans sektöründe çalışan ‘Serhan’ iki toplantı arası kahve içip dedikodu yapmaya eski lise öğretmeninin işlettiği sosyal tesislere geliyor. Genelde ‘Sarmaşık’ kadınları giyinip kuşanıp davetlere katılmaktan başka bir işle iştigal etmiyor. Bir ‘Oya’ (Gökçe Bahadır) vardı dışarlıklı olan ama o da bozuldu. Okulun öğretmenlerinin, evlere giden manikürcünün filan meslekleri ek iş gibi, asıl işleri ‘Sarmaşık’ sakinlerinin her dakikalarını kayıt altına almak. Eski pilates hocasını saymıyorum bile, o şimdi amacına ulaşmış bir ‘yeni gelin’. Kadınlar birine kızdılar mı hemen onu öldürme planları yapılıyor. Bu planların birinin başarıya ulaşması da işte bizi ikinci sezona taşıyor. ‘Merve’yi (Aslıhan Gürbüz), ‘Pelin’i (Bade İşçil) ve ‘Arzu’yu (Tülin Özen) ve hayatlarındaki erkekleri eksiksiz olarak ikinci sezonda da izleyecek miyiz bakalım. Cevap ne olursa olsun yeni sezonda da birbirinden ‘Sarmaşık’ sakinlerinin şık giysilerini, en son model teknolojik aygıtlarını, arabalarını, tükettikleri muhtelif gıda maddelerini izleyeceğiz tabii. (Star, salı, 20.00)
Hiçbiri ‘Sarmaşık’
kadınları kadar alımlı değil ama...
YASAK ELMA
Bu yaz en çok özleyeceğimiz kadınlar

Sekreterlikten yükseldiği ‘first lady’ koltuğunu yarı yaşında bir genç kıza bırakmak zorunda kalan ama cemiyetten dışlanmamak ve dahi eski eviyle eski kocasını yeniden ele geçirmek için sonuna kadar mücadele etmeye kararlı Ender (Şevval Sam). Cemiyet hayatına gösterişli bir giriş yapan ve ‘sektörün’ duayeni Ender’den dayak yiye yiye büyürken arada internet fenomeni de olan, her geçen gün biraz daha uyanıklaşan Yıldız (Eda Ece). ‘Yıl olmuş 2018, bu demodelik de ne’ sorusunu işlevsiz kılan enerjisiyle ablasına hiç benzemeyen Zeynep (Sevda Erginci). Ve ‘Eşkıya...’nın Hayriye Hanım’ıyla yarışacak davudilikteki sesiyle babasına yaranmak için çırpınırken yanlış üstüne yanlış yapan Zehra (Şafak Pekdemir). Hiçbiriniz ‘Sarmaşık’ kadınları kadar alımlı olmasanız da özleyeceğiz sizi. Bir de galiba kocası hakkındaki gerçeği kendisinden başka herkesin bildiği “Zehra’yı harcayacaklar Rebbiye!” (Fox, pazartesi, 20.00)

Bu yaz en çok özleyeceğimiz kadınlar


Gündem, sosyal hayat, magazin, sosyal medya... Yiğit Alıcı moderatör, gazeteci Şirin Sever yorumcu, şef Hümeyra Aydoğdu da sohbete katılırken bir yandan yemek hazırlıyor. Can acıtan dedikodulu sabah programlarına, kültür-sanat katkılı alternatif.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!