Ayakkabı seçimi mühim mevzu

Güncelleme Tarihi:

Ayakkabı seçimi mühim mevzu
OluÅŸturulma Tarihi: Haziran 03, 2023 07:00

Sportif, gösterişli, maskülen ya da feminen... Sezonun popüler ayakkabı modelleri arasında herkese göre bir seçenek var: Minik topuklar, balerin babetleri, balıkçı sandaletleri ve fazlası...

Haberin Devamı

Havalar ısındıkça ve yaz aylarının cıvıl cıvıl enerjisini hissetmeye başladıkça sizin de kıyafet ve aksesuarlarınıza gösterdiğiniz özen artıyor mu? Şahsen bu soruya cevabım; evet. Özellikle ilk heyecanlı değişim ayakkabılardan başlıyor,
ne de olsa kış boyu giymekten sıkıldığımız botları bir yana bırakıyor, terliklere, babetlere ve sandaletlere geçiyoruz. Ayakkabı stil oluştururken en belirleyici parçalardan biri.
Bu nedenle yapılan seçim tüm görünümü etkiliyor. Jean ve düz bir tişörtün altına iddialı bir ayakkabı giydiğinizde stiliniz nasıl bir anda üst seviyeye taşınıyor bir düşünün...
Yaz için ayakkabı seçerken şu soruların cevabını verdikten sonra alışverişinizi tamamlayın: Nasıl görünmek istiyorsunuz? Öncelikli ihtiyacınız ne? Sezon trendleri arasından stilinizi ve hayat tarzınızı en çok yansıtan model hangisi?

Haberin Devamı

Sezonun öne çıkan 7 ayakkabı modeli

Minik topuklar:

Y2K’dan (2000’ler modası) ayakkabılar da nasibini aldı ve minik topuklu terlikler, ayakkabılar moda sahnelerine döndü. Gündüzden geceye şık bir geçiş için ideal.

Balerin havası:

Babetler hiç olmadığı kadar popüler. Canlı renkte olanlardan metalik seçeneklere, üstü bantlı modellerden minik kurdelelilere kadar bol seçenek var.

Mary Jane:

Üstten bantlı, kalın topuklu ve genellikle kare burunlu olarak tasarlanan Mary Jane ayakkabı modeli nostaljik ama bir o kadar havalı tarzıyla modaseverlerin gözdesi haline geldi. Miu Miu’dan Prada’ya kadar pek çok markanın koleksiyonunda bulmak mümkün.

Işıltılı detaylar:

TaÅŸlı ayakkabı modelleri artık yalnızca gece ayakkabılarını deÄŸil, terlik ve sandaletleri de süslüyor. Â

Sabo terlikler:

Özellikle Balenciaga, koleksiyonuna renk renk sabo terlik ekledi. Dries Van Noten, Etro ve Emporio Armani bu terlik modelini 2023’e uyarlayan markalardan...

Balıkçı sandalet:

Kafes görünümlü balıkçı sandaletleri de birkaç yazdır popülerliğini giderek arttırıyor. Bu yaz terlik olarak tasarlananlar da karşımıza çıkıyor.

Dolgu topuklar:

Dolgu topuk geri döndü.  Khaite, Staud ve Alaia gibi markalarda klasik dolgu topuklu ayakkabıların yanında modern dokunuşlar eklenmiş, yaratıcı seçenekler de var.

HER TARZA UYGUN

Haberin Devamı


Ayakkabı seçimi mühim mevzu

Ayakkabı seçimi mühim mevzu



İki tasarımcı güçlerini birleştirdi
Genç ve dinamik çizgisiyle büyük ilgi gören Kübra Demir’in kurucusu ve kreatif direktörü olduğu spor giyim markası Ryder Act, sektördeki 5’inci yılını bir işbirliğiyle taçlandırdı.

Ayakkabı seçimi mühim mevzu

Marka mayo tasarımı alanında ünü ülke sınırlarını aşan moda tasarımcısı Cihan Nacar’la yaz trendlerine yön verecek bir plaj koleksiyonu hazırladı. Bu özel koleksiyona Ryder Act’in internet sitesi üzerinden ulaşabilirsiniz.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!