Sömestirde etkinliklerden etkinlik beğenin

Güncelleme Tarihi:

Sömestirde etkinliklerden etkinlik beğenin
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2024 11:35

Eski adıyla ‘15 tatil’ başladı. İki hafta boyunca sinema, tiyatro, müze ve AVM’ler her yaştan çocuğun ilgisini çekecek filmden müzikale, sergiye çok çeşitli aktivitelerle dolup taşacak.

Haberin Devamı

Gizem: Gülay, senenin en ama en çok sevdiğim zamanı geldi; sömestir! 15 gün nedir gerçekten ya! Bu benim alışabileceğim bir düzen değil, baştan söyleyeyim (gülüyor).

Gülay: Dört gözle bekliyor minikler ama inan ki yalnız değilsin. Birçok ailede hangimiz yıllık iznini alabilecek tartışmaları yaşanıyor şu günlerde. Bir de sizin okulda ilk yılınız, zamanla alışacaksın (gülüyor). Küçük seyyah Lorin planlarını yaptı mı?

Gizem: Yok, ben hiç tatile girmeyen okul arayacağım (gülüyor)… Bu sefer hiç plan da yapmadık Gülay. İstanbul’dan bir arkadaşı Bodrum’a gelecek. İkisini gezdiririm diye düşünüyorum. Bir sinema, bir çocuk oyunu, lunapark filan derken idare edilir de bu durumda bizim yerimize birilerinin işe gitmesi gerekiyor (gülüyor).

Gülay: Ah ah, yıllardır kanayan yaramız. Böyle zamanlarda büyük ailelere çok özenirim. Sinema ve tiyatro da banko hayat kurtarır. Hele biraz büyüsün sadece arkadaşlarıyla izlemeye başlayacak, dışarıda kahve içip beklemek bile iyi gelecek sana. İstanbul’da olanlar bu sömestirde inanılmaz şanslı çünkü AVM’den müzeye her yerde çok kaliteli, dolu dolu etkinlikler var.

Sömestirde etkinliklerden etkinlik beğenin
AKM

Haberin Devamı

Gizem: Evet, bu sene pandemi sonrası en çok program yapılan yıl diyebiliriz. Hatta Metropol AVM’de öyle bir sergi var ki Bilge’nin bayılacağını düşünüyorum. Dünyanın en kapsamlı hayvan anatomi sergisi olarak tanımlanan ‘Body Worlds: Animal Inside Out-Gerçek Hayvanların Anatomi Sergisi’, HUPALUPA Expo’da sergileniyor. 4 Şubat’a kadar da devam edecek. Sadece çocuklar için değil, ben bile görmek için giderim. Gerçek hayvan bedenlerinin ve organlarının plastinasyon yöntemiyle korunduğu bir sergi. Farklı bir deneyim olabilir bunu görmek.

Gülay: Bunu listemize alıyorum. Etkinlikler öyle çok ki... Akasya ve Trump’ta tiyatrolar ilgimi çekti. Hemen her semtin AVM’sinde gerçekten hem yaratıcı atölyeler var hem de tiyatrolar. Ben asıl müzelerin atölyelerine bağımlıyım (gülüyor).

Haberin Devamı

Gizem: Evet, birçoğu da ücretsiz ama kontenjan sebebiyle önden kayıt istiyorlar. Vallahi bu tatil o kadar uzun ki ikinci haftasında İstanbul’a geçebiliriz. O durumda İstanbul Modern’e bir uğramak istiyorum…

Gülay: Meşher’i de listene eklemeni öneririm; afiş, yapboz ve seyahatname atölyeleri var. Özellikle seyahatname atölyesini kaçırmayın. Bilge bu sene LGS hazırlığında olduğu için sadece 1 hafta tatil yapabilecek; o nedenle biraz doğada dinlence ve en sevdiği etkinliklerden bir program yapmaya çalışıyorum. Zorlu’daki ‘1923’ Cumhuriyet tarihini çok güzel anlatan bir müzikal oyun, ona gideriz. Bir de fırsat olursa ‘Spider Man’ filmine. Film müzikleri sahnede canlı icra edilecek. Merak ediyorum, değişik bir gösteri.

Haberin Devamı

Gizem: Seyahatname atölyesi tam Lorin’le bana göreymiş. Siz şahane planlar yapmışsınız Gülay ya. Bilge çok şanslı.

Sömestirde etkinliklerden etkinlik beğenin
Cullinan Belek

Gülay: Lorin’le gelirseniz 27 Ocak’ta Uniq’teki ‘Hay Aksi Beethoven’ı da kaçırmayın derim, klasik müziği çok sevdirecek bir gösteri. Bu arada sömestir denince hep kayak tatili gelir ya akla, biz kar seven bir aile olamadık hiç. Bizim gibi kar sevmeyen ve daha uygun bütçeli seyahat arayanlara son bir tavsiyede bulunayım, eminim çok kişinin işine yarayacaktır. Güney sahillerindeki resort otellerin birçoğu tüm yıl açık oldukları için sömestire özel programlar hazırlıyorlar. Sezon dışı olduğu için fiyatları da uygun. Güneyde ocak sonu tam bir bahar havası yaşanıyor. Tatil süresince yapılan konaklamalarda 11 yaşına kadar iki çocuğu ücretsiz ağırlayan çocuk dostu Ela Excellence Resort ve ısıtmalı havuzlarının yanı sıra ısıtmalı aquapark’ıyla çocukları kendinden geçirecek Cullinan Belek sömestire özel hizmetleriyle önerebileceğim iki otel ama çok daha fazla seçenek için acentelerle görüşebilirler. Her bütçeye uygun bir kış tatili ayarlamak mümkün.

Haberin Devamı

Gizem: Gelmeden önce kimi arayacağım belli oldu. İsteyen okurlarımız sayfadaki ‘Hadi Gidelim’ ajandasından ve QR koddan daha fazla etkinlik seçeneğine göz atabilirler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!