GeriSeyahat İstanbul’un en iyi 12 erguvan noktası
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
İstanbul’un en iyi 12 erguvan noktası

İstanbul’un en iyi 12 erguvan noktası

Şehrin en renkli şöleni başladı. Boğaz pembelere bürünüyor. Dikkat: İki hafta süreniz var! Bu muhteşem uyanışa katılmak için Bebek’ten Beykoz’a adım adım nereleri dolaşmanız gerektiğini anlatıyorum

Bu sene kış uzun sürdü ama bu hafta sonu İstanbul erguvanlar içinde. İki kıtayı birbirine bağlayan Boğaz’a erguvan çok yakışıyor. Şehrin çiçeği laleyse Boğaz’ın ağacı kesinlikle erguvan.

FENERBAHÇE PARKI

Muhteşem bir Marmara Denizi ve Boğaz manzarası sunan Fenerbahçe Parkı laleleri ve erguvan ağaçlarını seyretmekten keyif alanlar için bir vaha. Parkta yabani çiçekler için de bir bahçe ayrılmış, burada genellikle çimlerle kaplanmış alanlarda gelincikler, peygamberçiçekleri ve daha birçok narin çiçeğin hep birlikte çizdiği rengârenk tabloyu görmek mümkün.

GÜLHANE PARKI
Topkapı Sarayı’nın has bahçelerinden biri olan Gülhane Parkı, temiz hava, ağaç gölgesi ve rengârenk çiçek özlemini gidermek isteyenlerin koştuğu bir yer.Burada güzel manzaralı çay bahçeleri bulunuyor. Çevrenizde rengarenk bir tablo oluşturan erguvan dalları, çiçekler, yuva yapan balıkçıl ve muhabbetkuşları var. Erguvanları görmek için hazır buraya kadar gelmişken geçen yıllarda açılan İslam Bilim ve Teknoloji Tarihi Müzesi’ni gezmeyi de ihmal etmeyin.

BÜYÜK VE KÜÇÜKÇAMLICA
262 metre yüksekliğindeki Büyük Çamlıca, ve Küçükçamlıca geniş bir alanda erguvan görmeye olanak tanıyor. Büyükçamlıca Tepesi’nde Osmanlı tarzında bir kahve, restoran ve piknik yapabileceğiniz yerler var. Küçükçamlıca’dan baktığınızda ise sol tarafta Prens Adaları’na kadar uzanan bölgeyi, Fenerbahçe ve Haydarpaşa’yı, sağda ise Sarayburnu’nu görebilirsiniz.

KUZGUNCUK FETHİ AHMET PAŞA KORUSU

Kuzguncuk’ta ana yolun hemen üst kısmında yer alan Fethi Ahmet Paşa Korusu’na Üsküdar’dan kolayca ulaşabilirsiniz. Koru bir zamanlar önünde bulunan ve aynı adı taşıyan yalının arka bahçesiymiş. Koruda olduğu gibi yalının bahçesinde de muhteşem erguvanlar var.

ANADOLUHİSARI TEMA-VEHBİ KOÇ DOĞAL KÜLTÜR MERKEZİ

TEMA Vakfı’na ait Anadoluhisarı tepelerine kurulmuş Doğal Kültür Merkezi birçok çiçekli bitki türüne ev sahipliği yapıyor. Ortaya çıkan görüntüler ise insanın aklını başından alacak güzellikte. Hele erguvan mevsiminde giderseniz olağanüstü manzara daha da keyifli hale geliyor.

KANLICA MİHRABAD KORUSU

Anadolu yakasının en yeşil yerlerinden birindesiniz. Kanlıca’nın yukarısında, yürüyüş yolları olan bu park size çay ve nargile içebileceğiniz, aynı zamanda Boğaz ve her iki köprüyü içine alan manzarayı görebileceğiniz hoş bir mekân sunuyor. Manzaranın tadını çıkarıp çay keyfinizi tamamladıktan sonra erguvanların arasından gezine gezine aşağı inebilirsiniz.

İstanbul’un en iyi 12 erguvan noktası


BEBEK TÜRKAN SABANCI PARKI

Burası, küçük ama hoş bir park. Erguvanlardan biri Bebek Camii ile sarmaş dolaş ve her baharda daha da bir çiçeklenip yeşilleniyor. İstanbul’un en sıradışı evlerinden olan Yılanlı Yalı’nın önündeki erguvan ağacına da mutlaka uğrayın.

BEŞİKTAŞ ABBASAĞA PARKI

Barbaros Bulvarı’ndan yukarı doğru çıkarken sol kolda kalan yamaçta bulunuyor. Park, Beşiktaş Çarşısı’nda dolaştıktan sonra erguvanları görmek için kısa bir mola verebileceğiniz bir yer.

YILDIZ PARKI

Ağaçlı bir tepede yer alan park aynı zamanda şehirden kaçmak için ideal bir sığınak. Park, hiçbir şey yapmadan günü geçirebileceğiniz, erguvanların seyrine kendinizi kaptırabileceğiniz mükemmel bir mekân. Üstelik içeri girmenin bir bedeli de yok.

BEYKOZ KORUSU

Paşabahçe ve Beykoz arasındaki yoğun ağaçlık bu alan Abraham Paşa Korusu olarak da biliniyor. Burada erguvanlar Boğaz manzarasını daha da muhteşem hale getiriyor. Daha çok erguvan görmek için yolunuzu Beykoz Korusu’nun biraz ilerisindeki Yuşa Tepesi’ne de düşürmeniz gerekir.

AŞİYAN, RUMELİHİSARI

Boğaziçi’nde, Rumelihisarı sırtlarında başınızı nefes kesici manzaradan kaldırdığınızda Tevfik Fikret’in imzasını taşıyan ‘Aşiyan’ yani ‘Kuş Yuvası’ köşkünü göreceksiniz. Üç katlı bu binanın dışarısı erguvana boyanmış ve arkası ise Boğaz’ın olağanüstü manzarasına bakıyor.

EMİRGAN PARKI

Her sene yüz binlerce lalenin ekildiği park, çiçek açan erguvan ağaçlarının keyfini sürmeye gidenlerin gözde mekânı. Park bu günlerde laleler ve erguvan ağaçlarıyla rengârenk.

RENGİ YAHUDA’NIN UTANCINDAN

Erguvana Batı dillerinde Judas ağacı diyorlar. Efsaneye göre Havari Yahuda İskaryot, Hz. İsa’nın yerini Romalılara bildirip çarmıha gerilmesine sebep olmuş. Önce ihanet etmiş ama sonra pişmanlığından ötürü kendini erguvan ağacına asmış. Boğaz’da erguvanları seyredebileceğiniz çok sayıda yer var. Biz on ikisine yer verdik.


False