Hentbolun devleri Polonya'da

Güncelleme Tarihi:

Hentbolun devleri Polonyada
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2016 16:31

Fransa, Danimarka, Almanya, İspanya gibi dünya hentbolunun en iyi milli takımlarının mücadele edeceği 12. Erkekler Avrupa Hentbol Şampiyonası, yarın Polonya'da start alıyor.

Haberin Devamı

12. Erkekler Avrupa Hentbol Şampiyonası 15 Ocak Cuma günü oynanacak maçlarla Polonya’da başlıyor.

Turnuvanın ilk yıllarındaki İsveç hakimiyeti (İlk 5 Avrupa şampiyonasının 4'ünü kazanmışlardı) son şampiyonalarda yerini Fransa-Danimarka rekabetine bıraktı (Son 5 Avrupa şampiyonasının 3'ünü Fransa, 2'sini Danimarka kazanırken, iki ülke de arka arkaya Avrupa Şampiyonası kazanamadı).

KUPA CANAVARI FRANSA YİNE FAVORİ
2012 Londra Olimpiyatları'ndan beri katıldığı tüm üst düzey turnuvaları kazanan Fransa, bu Avrupa Şampiyonasının da en büyük favorisi (2012 Olimpiyat Oyunları - 2014 Avrupa Şampiyonası - 2015 Dünya Şampiyonası).

Hentbolun devleri Polonyada
Fransa Milli Takımı, 2012 Londra Olimpiyatları'nda altın madalya kazanmıştı.

Haberin Devamı

En son Katar’da yapılan 2015 Dünya Şampiyonası finallerinde ev sahibine karşı finali zorlanarak kazanmışlardı. Ev Sahibi Katar’ın o turnuvaya adeta Dünya Karması olarak; 3 Karadağlı, 2 Boşnak, 1’er de Fransız, İspanyol ve Kübalı hentbolcuyu Katarlı yaparak katılması da final maçının bu denli zor geçmesinde önemli bir etmendi.

DANİMARKALILAR: SIRA BİZDE!
Son Avrupa şampiyonalarını Fransa ile beraber adeta paylaşarak kazanan Danimarkalılar sıranın yine kendilerinde olduğunu düşünüyorlar. Son derece pahalı oyunculardan kurulu Danimarka takımı için de altın madalya çok uzak değil.

Hentbolun devleri Polonyada
İSPANYOLLAR DA İDDİALI
Alman takımları ile beraber son 10 yılın Şampiyonlar Ligi Şampiyonunu istisnasız olarak çıkaran İspanyollar, liglerine yaptıkları kadar, milli takımlarına da yatırım yapıyorlar ve Avrupa hentbolunun dengelerini bu sefer milli takımlar seviyesinde değiştirmek istiyorlar.

Ev sahibi Polonya ve Hırvatistan’ın da sürpriz bir şampiyonluk peşinde koşacağını düşünürsek, harika bir turnuva bizi bekliyor diyebiliriz.

Haberin Devamı

FORMAT
16 Takımın katılacağı turnuvada 4 takımlı, 4 grup yer alıyor. A ve B gruplarında ilk 3 sırayı alan takımlar E; C ve D gruplarında ilk 3 sırayı alan takımların F grubunda, rakiplerine karşı aldıkları puanları taşıyarak 2.tur gruplarında yarışacaklar. E ve F gruplarında ilk 2 sırada yer alan takımlar yarı final müsabakalarına çıkacak. Grup 3.leri 5.lik maçına çıkarken; yarı finallerin kaybedenleri 3.lük; kazananları ise Avrupa Şampiyonluğu için parkede olacak.

12. DEFA YAPILIYOR AMA BİZ HİÇ KATILAMADIK...
Bu yıl 12.si düzenlenecek Avrupa Şampiyonası’na bugüne kadar maalesef hiç katılamadık. Katılmaya en çok yaklaştığımız turnuva ise 2004 Avrupa Şampiyonasıydı.

Haberin Devamı

14 Haziran 2003 günü İzmir’de 26-25 kaybettiğimiz maçın rövanşı için 1 hafta sonra İsviçre’deydik; oyunun sonlarına 1 sayı önde girmemize rağmen sahadan 27-27’lik beraberlikle ayrılarak, dramatik bir şekilde turnuvanın dışında kalmıştık.

BAKMADAN GEÇME!