Fransa'da doğdu İspanya'da coştu

Güncelleme Tarihi:

Fransada doğdu İspanyada coştu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 2016 23:04

Fransa’nın Almanya’yı 2-0 yenerek EURO 2016 finaline çıktığı maçın kahramanı Griezmann, küçük yaşından beri tam bir futbol işçisi... Onun bu seviyelere gelmesinde alt yapıdayken reddedilmesinin büyük rolü var.

Haberin Devamı

FRANSA, ezici çoğunluğun favorisi Almanya’yı 2-0 yenip Avrupa Şampiyonası’nda finale yükselirken, bir oyuncu da başarısını taçlandırıyordu. Atletico Madrid’de geçirdiği çok iyi sezonun ardından EURO 2016’da da sivrilen Antoine Griezmann, iki kez de yarı finalde patladı ve dev rakibi saf dışı bıraktı.
Peki, 25 yaşındaki Griezmann’ın parıltılı futbol hikayesi nasıl başlamış ve devam etmişti?

***

Griezmann, Roma İmparatorluğu döneminde Matisco adıyla anılan ve Fransa’nın piskoposlar diyarı olarak da bilinen Macon’da dünyaya geldi. Dindar bir ailenin çocuğu olarak büyüdü. 

Baba Alain, halen Almanca’nın da yaygın olarak konuşulduğu Alsas bölgesindendi ve aynı zamanda belediye meclis üyesiydi. Taşıdığı Alman soyadı da kökenlerinden geliyordu. Anne Isabella ise Portekizli bir hastane temizlikçisiydi.

Haberin Devamı

‘ZAYIFSIN’ DEDİLER İSTEMEDİLER

Kariyerine, babasının antrenörlüğünü yaptığı UF Maconnais takımında başladı. Hayali Lyon Akademisi’ydi. Ancak çok zayıf olduğu için reddedildi.

Bu reddediliş Griezmann için Fransa’ya veda oldu. Bir turnuvada Real Sociedad tarafından fark edildi. Başlangıçta ailesi 14 yaşındaki oğullarının evden ayrılıp İspanya’ya gitmesine karşıydı. Ama sonunda ona karşı koyamadılar.

***

Çocukluğundan beri idolü David Beckham’dı. Öyle ki hiçbir zaman kısa kollu forma giymemesinin ardında bile İngiliz efsaneye duyduğu hayranlık yatıyordu. Real Sociedad altyapısında geçirdiği 4 dolu yılın ardından A takıma yükselmekle yetinmeyen Griezmann, burada da 5 yıl boyunca dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

***

Atletico Madrid teknik direktörü Simeone ondaki büyük potansiyeli ilk görenlerden biriydi. Peşinde ise büyük takımlar vardı. Simeone’nin Griezmann’a telefon ederek, birlikte çalışmak istediğini söylemesi, kendini ait hissedeceği yeri bulduğu anlamına geliyordu. O, artık bir Atletico’luydu...

***

Griezmann, Messi ve Cristiano Ronaldo seviyesine ulaşmak için çalışmakla yetinmiyordu. Her maç sonrası bir ‘e-posta’ ile oynadığı maçın video analizlerini istiyor, yaptığı doğruları ve yanlışları tekrar tekrar izliyordu. Simeone’nin şişman insanlardan nefret ettiğini oldukça iyi bildiğinden diyetini de hiç aksatmıyordu.

Haberin Devamı

KIZ KARDEŞİ O SALONDAYDI

Kasım 2015’te Fransa’da bombalar patlarken, o masum çocuk sahada Almanya’ya karşı oynuyordu. Kız kardeşi ise Bataclan Konser Salonu’nda hayatta kalma mücadelesi veriyordu. Tüm bu kâbus sona erdiğinde Griezmann, aradan geçen 9 ayın ardından gönlü rahat bir şekilde yine Almanya karşısındaydı. Bu kez Fransa’yı finale taşıyan adam olarak...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!