Ramazan pidesinin fiyatı belli oldu: 10 TL

Güncelleme Tarihi:

Ramazan pidesinin fiyatı belli oldu: 10 TL
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2023 07:00

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, ramazan pidesinin fiyatını 10 TL olarak açıkladı. Ramazana üç gün kala pide fiyatları belli oldu.

Haberin Devamı

Halil İbrahim Balcı’nın verdiği bilgiye göre bu ramazanda 300 gram pide 10 liradan satılacak. Balcı, "Geçen yıla göre yüzde 60-62 oranında fiyat artışı söz konusu. Geçen yıl 300 gram pide 6 liraya satılıyordu. Yani kilogram fiyatı 20 liraydı. Bu sene Türkiye genelinde azami uygulanacak fiyat kilogram başına 33 liraya denk geliyor” dedi.
Pidedeki fiyat artışının ardında un fiyatlarındaki gelişmelerin olduğunu söyleyen Balcı, pidelik unun kilogram fiyatının 265 TL’den bu yıl 550-600 TL bandına yükseldiğini ifade etti. Balcı, “Geçen sene susam 33 lira iken bu sene 60 lira, yaklaşık yüzde 100 bir artış var. İşçilik maliyetleri de yükselmiş durumda. Dolayısıyla maliyetlere baktığınızda pidenin her zaman en makul seviyede vatandaşlarımıza ulaşması konusunda bu yıl da gerekli fedakârlığı yaptığımızı söyleyebiliriz" diye konuştu.

Balcı, illere göre ramazan pidesi fiyatlarının çok az da olsa farklılık gösterebileceğini; ancak pidenin kilogramının hiçbir yerde 33 liranın üzerine satılmayacağını söyledi. Balcı, ramazanda ekmek fiyatlarında ise bir fark görülmediğinin altını çizdi.

Haberin Devamı

HALK EKMEK 5 LİRADAN SATACAK

Pide fiyatlarıyla ilgili bir açıklama da İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan geldi. İmamoğlu Twitter hesabından, Halk Ekmek büfelerinden 300 gramlık ramazan pidesinin 5 TL’ye satılacağını duyurdu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!