Google'dan 2014'ün ilk dev satın alması

Güncelleme Tarihi:

Googledan 2014ün ilk dev satın alması
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2014 09:54

Google "Akıllı ev" stratejisi kapsamında 2011 yılında kurulan Nest şirketini 3.2 milyar dolar vererek satın aldı. Nest akıllı termostat, yangın alarmı gibi ürünlerle tanınan bir şirket.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz yıl Yahoo'nun Tumblr'ı 1.1 milyar dolar, Facebook'un da Instagram'ı 1 milyar dolara almasının ardından bu senenin ilk büyük satın alması Google'dan geldi. Google bir Silikon Vadisi girişimi olan Nest'i 3.2 milyar dolara satın alarak 2013'te rakiplerinin gerçekleştirdiği satın almaları 3'e katlamış oldu.

Nest'in akıllı termostatının yanısıra başka ilginç ürünleri de bulunuyor. Şirket en son alarm olarak zil çalmak yerine konuşarak uyaran bir yangın alarmı geliştirdi. Yangın alarmı evdeki kişinin el sallamasıyla birlikte kendiliğinden susuyor.

Google'ın aldığı Nest Systems şirketi evler için geliştirdiği teknolojilerle tanınıyor. Şirket düşük elektrik harcayan akıllı ev termostat ürünü ile dikkat çekmişti.

GOOGLE'IN HEDEFİ "AKILLI EV"
Google'ın bu satın alma ile "akıllı ev" konseptine yatırım yaptığını belirten uzmanlar Google'ın müşterilerine evin bir çok özelliğini akıllı telefonlarla kontrol imkanını sunacağını tahmin ediyor. Google'ın akıllı saat üzerinde de çalıştığı biliniyor. Ev teknolojileri ile akıllı telefon ve saat teknolojisini birleştirerek daha sadık müşteri elde etmenin Google'ın yeni stratejisi olduğu belirtiyor.

Haberin Devamı

Nest şirketi 2011 yılında kurulurken üçüncü yılında dev bir satın almaya konu oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!