Asgari ücret toplantısı ne zaman yapılacak? 2022 asgari ücret ek zammı için Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplanıyor

Güncelleme Tarihi:

Asgari ücret toplantısı ne zaman yapılacak 2022 asgari ücret ek zammı için Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplanıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2022 23:53

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun toplanacağı tarihi için önemli açıklama geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımızdan işveren tarafıyla görüşülerek asgari ücretin yeniden değerlendirilmesini istedim. İnşallah kısa bir sürede müjde vereceğiz." açıklamasının ardından, asgari ücret toplantı tarihi belli oldu. İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu 2022'nin ikinci altı ayında asgari ücrete yapılacak artış oranını görüşecek. Peki, asgari ücret toplantısı ne zaman yapılacak? İşte, o konuyla ilgili ayrıntılı bilgiler.

Haberin Devamı

Asgari ücret toplantısı ne zaman yapılacak, sorusunun yanıtı son dakika açıklama ile belli oldu. Kabine Toplantısı'nın ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan kısa süre içerisinde asgari ücret zammını açıklayacaklarını bildirirken, milyonlarca çalışan, görüşmeler sonucu zam oranının belli olacağı tarihe odaklandı. Gelen açıklamaya göre asgari ücret tespit komisyonu 29 Haziran Çarşamba günü saat 14:00'te toplanacak. 

Öte yandan Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) toplantıya davet edilmişti. 

ASGARİ ÜCRET TOPLANTISI NE ZAMAN?

Son dakika haberine göre; asgari ücret tespit komisyonu çarşamba günü saat 14:00'te toplanacak. İşçi, işveren ve hükümetten 5'er temsilci olmak üzere 15 kişiden oluşan komisyon zam oranını görüşecek. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, "Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımızdan işveren tarafıyla görüşülerek asgari ücretin yeniden değerlendirilmesini istedim. Böylece yapılan artışın istihdamda herhangi olumsuz bir etkiye yol açmasına izin verilmeyecektir. İnşallah kısa bir sürede müjde vereceğiz." demişti.

Haberin Devamı

ASGARİ ÜCRET NASIL BELLİ OLUYOR?

Asgari ücreti, yasa gereği işçi, işveren ve hükümetten 5'er temsilci olmak üzere 15 kişiden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu belirliyor.

MEVCUT ASGARİ ÜCRET NE KADAR?

Geçen yılın aralık ayında yapılan görüşmeler ile 2021'de brüt 3 bin 577 lira, net 2 bin 825 lira olarak uygulanan asgari ücret yüzde 50'lik artışla 2022 yılı için brüt 5 bin 4 lira, net 4 bin 253 lira olarak belirlenmişti.

 

BAKMADAN GEÇME!