GeriSeyahat Aşk kaçamakları için 6 öneri
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Aşk kaçamakları için 6 öneri

Aşk kaçamakları için 6 öneri

Hürriyet Seyahat artık her hafta kafanıza takılan sorulara cevap bulmaya çalışacak. Uzmanlarımız, sorularınıza yanıt verecek. Siz de seyahatdoktoru@hurriyet.com.tr adresine sorularınızı gönderebilirsiniz. İşte bu hafta merak ettiklerinizin cevapları...

SORU: Sevgilimle hafta sonu gidebileceğim İstanbul’a yakın nereyi önerirsiniz?
Cevaplayan: Mehmet Yaşin

Gözlerden uzakta, sevgilinizi alıp, trafik karmaşasının, kent gürültüsünün olmadığı bir yerde el ele dolaşmak mı istiyorsunuz? Korkmayın, henüz her yeri tüketmedik. Elimizin altında hâlâ bir kaç adres var.

Mesela Polonezköy’e gidip, ağaçlıklı yolların arasında hem temiz havanın, hem sessizliğin tadını çıkartabilirsiniz. Ama buraya pazar günü gitmemenizi öneririm. Bu güzel köy, hafta sonları kalabalıkların işgaline uğrar.

Şile, hâlâ aşıklar için romantik, sakin köşeler sunabiliyor. Hele Karadeniz biraz hırçınsa, görüntü muhteşem olur. Bu manzara, sevgilinizle el ele çeşitli düşler kurmaya tahrik eder insanı. Hele biraz daha yol yapmayı göze alabilirseniz, aşkınızın derecesinin daha da yükseleceğinden emin olabilirsiniz. Ağva’ya doğru giden ağaçlıklı yol insanın aklını başından alır, aşk eğrisini yukarı doğru döndürür.

Uzaklara gitmek istemeyenler, Anadolu kavağı’nın tepelerindeki Yoros Kalesi’ni öneririm. Müthiş bir Boğaz manzarası, kuş sesleri, temiz hava... Yani sevgilinize aşk dolu kelimeler fısıldamak için ideal bir adres.

Yıldız Parkı ve Emirgan Parkı, Beykoz Korusu da hâlâ âşıklara gözlerden uzak köşeler sunuyor...

***

SORU: Çocukla tatile giderken yanımıza hangi ilaçları almalıyız?
Cevaplayan: Mesude Erşan

Aşk kaçamakları için 6 öneri

Bağışıklık sistemleri nedeniyle çocuklar daha kırılgan. Dış etkenlerden kolay etkileniyor ve hastalanıyor. Besin zehirlenmesi vb. yaşamaları da daha kolay. Aslında seyahat zamanı çocukta bir hastalık başlamışsa tedavi ettirmeden yola çıkmayın. Hasta çocuk sadece tatilin değil, yolculuğun da zor geçmesine neden olur. Örneğin kulağında enfeksiyon varsa uçak yolcuğunu hem size hem de diğer yolculara zehir edebilir. Tatile giderken yanınıza alacağınız ilaçlar ilk müdahaleyi yapmanızı sağlayacağı gibi paniklemenizi önler. Daha güvende ve rahat hissedersiniz. Tatile çıkmadan çocuğunuzun doktoruna yanınıza almanız gereken ilaçları danışabilirsiniz. Ayrıca:

- Düzenli kullandığı ilaçları varsa önce onları çantaya atın
- İlkyardım çantası
- Ateş düşürücü, ağrı kesici bir şurup (parasatemol)
- Öksürük şurubu
- Alerjik bünyesi varsa antihistaminik ilaç
- Alına konan, ateş düşürücü bant
- İsilik, pişiğe karşı krem
- Güneş yanığına uygun krem
- Böcek sokması sonrası sürülecek krem
- Çocuklara uygun güneşten koruyucu
- Çocuklara uygun sinek ve böcek kovucu yanınıza alın.

***

SORU: Seyahate giderken telefonumuza hangi uygulamaları yükleyelim?
Cevaplayan: Patrick Özdemiroğlu

Aşk kaçamakları için 6 öneri

PACKING PRO

Genelde daha evden dışarı adım atmadan seyahat 1-0 yenik başlanır. Çünkü kullanılmayacak eşyaların varsayımsal yokluğu seyahat öncesi büyük kaygı yaratır. Çözüm hiçbir şeyi geride bırakmamaktır. 2.99 dolara satılan Packing Pro adlı iPhone uygulaması seyahatçilere daha rasyonel bir liste yapmaları konusunda asistanlık yapan en başarılı app’lerden biri.

AM I GOING DOWN?

“Uçaktan hiç korkmuyorum” diyenler dahil iniş ve kalkışlarda itiraf etmedikleri bir endişe yaşar. “Am I Going Down” adlı uygulama bineceğiniz uçağın düşme ihtimalini hesaplayarak içinizin rahatlamasını sağlıyor. Bu terapinin bedeli 0.99 dolar. Tek yapmanız gereken hava yolu şirketini, uçağın cinsini, iniş ve kalkışın yapıldığı havaalanını sisteme girmek.

AIRPNP

Seyahat dönüşünde arkadaşlara hep en iyi anılar ballandırmak suretiyle anlatılır. Oysa bavulun içinde birçok utanç verici hatıra da getirilmiştir. Gurbet ellerde ihtiyacın gelmesi ama tuvalet bulunmaması gibi durumlardan bahsediyorum. Ancak Airpnp ve SitOrSquat gibi uygulamalar bu zorlu anlarınızda en yakındaki tuvaleti bulmanızı sağlamakta.

False