Zübeyr Aydar'dan suikast açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Zübeyr Aydardan suikast açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2013 21:02

PKK’nın Avrupa sorumlusu Aydar, "Süreçten sonuç alınacaksa, Hükümet gerekli tavırları geliştirmeli" dedi.

Haberin Devamı

PKK’nın Avrupa sorumlularından ve KCK’nın yürütme Konseyi üyesi Zübeyr Aydar, 3 Kürt kadın siyasetçinin öldürülmesiyle ilgili olarak, “Hükümete düşen bu olayın üstünü örtüp görev kafa karıştırmak değil, gerekli tavırları geliştirmelidir” dedi.

PKK’nın Avrupa sorumlularından ve KCK’nın Yürütme Konseyi Üyesi Zübeyr Aydar katıldığı bir Televizyon programında, Paris’te 3 Kürt kadın siyasetçisinin öldürülmesinin Türkiye’de başlatılan barış sürecini baltalamak isteyen güçlerin yaptığı bir saldırı olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

““Bize göre bu saldırı karanlık güçlerin saldırısıdır. Türkiye’deki süreci baltalamak isteyen ve sabote olmasını isteyen güçlerin yaptığı bir saldırıdır. İmralı’da yürütülen görüşmelerin başarısız olması ve kopması hedeflenmektedir. Son 20 yıldır Avrupa’da Kürt siyasetçilere yönelik suikast olmamıştır. Görüşmelerin ardından süreci sabote etmeye yönelik profesyonelce düzenlenmiştir. Devlet bağlantısı olmadan bu şekilde suikast düzenlenmesi mantıklı görünmüyor. Başka istihbarat örgütleri yoktur endişesi içinde değiliz. Ama bendeki kanaat daha çok Türk gladyosu ve onlarla bağlantılı örgütlenmedir”

Haberin Devamı

“Türkiye’de ahlaki olmayan iç infaz yaklaşımı var. Tamamıyla klasik devletin refleksi biçiminde yaklaşılmaktadır. Hükümete düşen görev olayın üstünü örtüp kafa karıştırmak değil, bu konularda eğer bu süreçten sonuç almak istiyorlarsa gerekli tavırlarını da geliştirmeleri gerekir. Umarım failler kısa sürede yakalanır ve failler ortaya çıkarılır. Süreci önemsiyoruz ve ilerlemesini istiyoruz. Bu durum bizi etkilese sürecin daha fazla gelişmesi için elimizden gelen çabayı ve kalıcı bir barışa evrilmesi için çaba sarf edeceğiz”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!