Zübeyde Hanım Eğitim Kurumları 15 Temmuz'u andı

Güncelleme Tarihi:

Zübeyde Hanım Eğitim Kurumları 15 Temmuzu andı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 2017 10:41

Zübeyde Hanım Eğitim Kurumları 15 Temmuz'u andı

Haberin Devamı

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle Buca Kaymakamlığı tarafından düzenlenen anma etkinliği, Zübeyde Hanım Eğitim Kurumları Buca Kampüsü'nde gerçekleştirildi. Buca Kaymakamı Fecri Fikret Çelik, darbe girişiminde canını ortaya koyan şehitlerin ve gazilerin vatana nasıl sahip çıkıldığını tüm dünyaya gösterdiğini söyledi.

Zübeyde Hanım Eğitim Kurumları Buca Kampüsü Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen etkinliğe, Buca Kaymakamı Fecri Fikret Çelik, Buca İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Can, Buca İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Dursun Değirmenci, Buca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Serdar Kapıcı, Zübeyde Hanım Eğitim Kurumları Kurucusu Ali Deniz, Zübeyde Hanım Eğitim Kurumları Genel Müdürü Ömer Özdemir, Buca'daki okulların müdür ve yöneticileri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından hayatını kaybeden şehitler için Kuran Tilavetinin okunduğu anma etkinliğinde Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü İhsan Polat, "Türkiye'de Geçmişten Günümüze Darbeler Tarihi" isimli bir konuşma yaptı. Polat, 15 Temmuz 2016 yılında yaşanan kalkışmanın devleti tamamen ele geçirmek isteyen ihanet çetesinin bir ürünü olduğunu ancak milletin bu kalkışmaya izin vermediğini ifade etti.

"VATAN NASIL OLUNUR HERKESE GÖSTERDİK"

Buca Kaymakamı Fecri Fikret Çelik ise, 15 Temmuz gecesi ihanet çetesinin Türk milletinin özgürlüğüne, umutlarına ve geleceğine pranga vurmak istediğini ancak Türk Milleti'nin bu oyunu bozduğunu belirterek, “Bütün dünya, bir milletin yurduna nasıl sahip çıktığına, o gece bir kere daha şahit oldu. Bizler bu ihaneti hatırlayarak yaşamaya devam edeceğiz. Gecenin karanlığının ardında güneşli bir gün gizlidir. O gece şehadet şerbetini içen aziz şehitlerimiz ve gazilerimiz, bir toprak nasıl vatan olur, vatana nasıl sahip çıkılır herkese gösterdi" dedi. Yapılan konuşmaların ardından 15 Temmuz kalkışması ile ilgili sinevizyon gösterimin yapıldı, sonrasında 15 Temmuz gecesi yaşanan olaylarla ilgili fotoğrafların yer aldığı sergi gezildi.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!