Zorunlu yurt dışı

Güncelleme Tarihi:

Zorunlu yurt dışı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2016 01:00

Türkiye’de, VIP güvenlik eğitimi verilecek kamp olmadığı için yurt dışındaki tesisleri kiralamak zorunda kaldıklarını söyleyen IBA Başkanı Engin Deniz Karadağ, “Eğitim veren Türk, eğitim alan Türk fakat kamp yurt dışında” diyor.

Haberin Devamı

Zorunlu yurt dışı
Dünyada, özel koruma ve güvenlik hizmeti veren sektörlerin hizmet yarışı, son yıllarda giderek artıyor. Ankara merkezli International Bodyguard Academy’nin (IBA) başkanı Engin Deniz Karadağ, Türkiye’de, VIP güvenlik eğitimi verilecek bir eğitim kampı olmamasından dolayı eğitimleri yurt dışındaki kamplarda vermek zorunda kaldıklarını söylüyor.
Güvenlik eğitiminin verilebileceği her türlü donanıma sahip bir eğitim kampı açmak için uzun yıllar uğraş verdiklerini, ancak sonuç alamadıklarını ifade eden Karadağ, “Ukrayna, Bulgaristan, Polonya’da kamplar var. Biz bu kampları kiralamak zorunda kalıyoruz. Eğitim veren Türk, eğitim alan Türk fakat kamp yurt dışında. Biz bunu neden Türkiye’de, kendi kurduğumuz bir eğitim kampında yapmayalım. Malesef Türkiye’de bu eğitimi verecek tesisimiz yok, çünkü bununla ilgili yasal kanun yok. Biz bunu Türkiye’de yapabilsek turizm açısında da bir değer kazanır” diyerek yetkililerin harekete geçmesini istiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!