Zorlu sezona stadyum konseriyle veda ediyor

Güncelleme Tarihi:

Zorlu sezona stadyum konseriyle veda ediyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2008 00:00

Sezon boyunca salon sıkıntısı yaşayan ancak, konserlerine ara vermeyen Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, 2007-2008 sezonunu bu akşam ODTÜ Stadyumu’nda vereceği kapanış konseriyle noktalıyor.

SALONU tadilatta bulunduğu için 7 ayrı mekanda konser veren Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO), zorlu sanat sezonuna veda etmeye hazırlanıyor. Orkestra, sezonu 31 Mayısta ODTÜ Stadyumu’nda vereceği konserle noktalayacak.

Yıllardır yaşanan akustik ve teknik problemler nedeniyle salonunda tadilata başlanan CSO, sezonun başından bu yana değişik salonlarda sürdürdüğü maratonu stadyum konseriyle noktalayacak.

Orkestrayı CSO Genel Müzik Direktörü Şef Rengim Gökmen’in yöneteceği konserde, Arjantinli bandoneon (Almanya kökenli tuşlu ve körüklü bir enstrüman) sanatçısı Hector Ulises Passarella özel bir programla sahne alacak.

Yeniden başlasın

Şostakoviç’in caz suitleri ile Fransız besteci Darius Milo’nun eserlerinin seslendirileceği konserin ilgi çekici bölümü ise orkestranın keman sanatçılarından, genç besteci Hasan Niyazi Tura’nın imzasını taşıyan yapıt olacak.

Müzikseverlerin yıllardır Türk pop sanatçıların sesinden dinlediği "Kimler Geldi, Kimler Geçti", "Yeniden Başlasın" gibi orijinali yabancı olan popüler parçaları orkestraya uyarlayan Tura’nın düzenlemesi ilk kez seyirciyle buluşacak.

ODTÜ Stadyumu’ndaki konserin biletleri, CSO gişesinin yanı sıra ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi ile "www.biletix.com" internet adresinden de edinilebilecek.

Adına yakışır sezon

CSO Müdürü Çağatay Akyol, Temmuz ya da Ağustos ayında tadilata alınan salonu teslim alacaklarını ifade ederek, "CSO, bu sezon gerçekten kendine yakışır bir görev anlayışıyla çalışmalarını sürdürdü. Bu kadar lojistik problemler yaşayıp bu denli aktivite sergileyen bir orkestra dünyada azdır" dedi.

Sezon boyunca farklı mekanlarda konserler verdiklerini, 100-120 civarındaki sanatçı ve idari kadronun bu mekanlara geldiğini Akyol, enstrümanlarını da her mekana ayrı ayrı taşıdıklarını belirtti. Akyol, bütün bunların yanı sıra Moskova, Bolu, Bayburt ve Trabzon’a da turne düzenlediklerini anlattı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!