Zor ama çok güzel

Güncelleme Tarihi:

Zor ama çok güzel
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2016 11:19

UŞAK'ta dağcılar, Tarihi Kral Yolu üzerinde belirlenen güzergahta iki günde 25 kilometrelik zorlu bir tırmanış gerçekleştirdi.

Haberin Devamı


Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Uşak Şubesi ev sahipliğinde, Uşak Üniversitesi, Ulubey Belediyesi ve Uşak Gençlik Spor İl Müdürlüğü desteğiyle Üniversiteli Dağcılar Zirve Buluşması düzenlendi. Etkinliğe, sekiz üniversiteden dağcı öğrenciler katıldı. İzmir Katip Çelebi Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Türk Hava Kurumu Üniversitesi, Uşak Üniversitesi, Giresun Üniversitesi, Abdullah Gül Üniversitesi, Ege Üniversitesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi'nden 60 dağcı öğrenci, katıldı. Zirve Dağcılık İzmir Merkez, Uşak ve Selçuk Şubesi'nden 20 dağcı da etkinlikte yer aldı. Dağcılara Uşak İl Sağlık Müdürlüğü Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE), 15 kişilik ekip ve bir ambulans, bir kurtarma aracı ve bir lojistik araçla destek verdi.
Uluslararası Dağcılık Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Nejat Akıncı, Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Genel Başkanı Orhan Kozan'ın da katıldığı etkinliğin ilk gününde dağcılar, Uşak İzmir karayolu üzerinde bulunan Çatal Köprü ve Taşyaran Vadisi'nde 12 kilometre tırmanış gerçekleştirdi. Etkinliğin ikinci gününde ise Ulubey Cam Teras gezisi yapan dağcılar, 13 kilometre uzunluğunda ki Ulubey Kanyonu, Pepuza Antik Kenti, Kral Yolu ve Tarihi Clandras Köprüsü'nde tırmanışla etkinliği noktaladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!